دبیر: من و سوریان، بنا را تا قهرمانی جهان نگه داشتیم/ حضور روسها به سودمان بود، اما حتماً اول نمیشدیم
خبرگزاری میزان - علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی با حضور در برنامه تلوزیونی «ورزشگاه» درباره عملکرد ضعیف تیم کشتی فرنگی در قهرمانی جهان، جدایی محمد بنا و شکست حسن یزدانی صحبتهایی انجام داد که در زیر میخوانید.
*کشتی فرنگی متعلق به اروپاییهاست و اگر آنها پشت این موضوع نبودند، شاید این کشتی در دنیا جمع میشد. همیشه به محمد بنا و حمید سوریان تأکید داشتم که در کشتی بمانید تا کشتی فرنگی را بومی کنیم. دو تا سه برابر کشتی آزاد، جوانان در کشتی فرنگی ثبتنام میکنند و اگر میخواهیم مانند آزاد شود، باید آن را بومی کنیم.
*استانهای خوزستان، مازندران و فارس سردمداران کشتی فرنگی ایران هستند و نتایجی را که باید میگرفتیم، نگرفتیم. یزدانی خرم پنج شش سال زحمت کشید. با این حال بنا، تیم ملی کشتی فرنگی را با آوردههای شخصی خودش بالا آورد. باید کمیته را در این رشته بالا ببریم. البته به نظرم در رده پایه کشتی آزاد و فرنگی مشکل داریم. 29 استان را در کشور دور زدم و تنها رئیس فدراسیون کشتی هستم که با همه مربیان ایرانی جلسه داشتم.
*ما در المپیک یک طلا و یک برنز گرفتیم که اگر درست بدنسازی میکردیم، سه مدال طلا میگرفتیم. تیمی که فدراسیون قبلی به بنا تحویل داد، رتبه 11 جهان را داشت. در این دوره اما با اختلاف چند امتیاز دوم شدیم و میتوانستیم در نروژ دو یا سه طلا بگیریم. تیم کشتی فرنگی دو نقره گرفت و سه مدال طلا کسب کرد، اما یادمان نرود در زمانی که کشتیگیر بودم نیز طلا نگرفتیم. محمدرضا گرایی اشتباه محض کرد که از تشک خارج شد و میخواست 8 بر صفر پیروز شود.
*از بنا و همه مربیان، بابت زحماتشان برای کشتی فرنگی تشکر میکنم. بنا نمیخواست به مسابقات قهرمانی جهان بیاید که من، سوریان و مدیر تیمهای ملی فشار آوردیم بنا تا مسابقات جهانی بایستد. میگفتند او قهر کرده است، اما بنا خسته شده بود. وی با وجود 64 سال سن، هنوز باانگیزهترین مربی کشتی فرنگی ایران است. بنا به سوریان گفت حتی اتاقم را هم خالی کردم که آنجا قانع شدیم.
*10 عامل برای انتخاب سرمربی داشتیم که یکی از آنها فنی بود. سوریان و دوستان نظر دادند که رنگرز انتخاب شد و من هم او را میشناسم. وقتی انتخاب مربی دیر میشود، حاشیهها زیاد میشود و تیم امید 20 روز دیگر با سرمربی تیم ملی به اسپانیا میرود. 15 آبان هم جام جهانی آذربایجان را پیش رو داریم. این بهترین نتیجه ما نبود، اما جزو بهترینها بوده است. در 9 وزن، هفت مدال گرفتیم که شوخی نیست.
*امیرمحمد یزدانی صد درصد طلا میگرفت، اما خیلیها زور میزنند بگویند تیم نتیجه نگرفته است. تیم ملی از 2014 تا 2018 به پنج دوره مسابقات جهانی رفت که کشتی آزاد فقط یک طلا گرفت. در این سه سال، هفت یا هشت مدال طلای قهرمانی جهان گرفتیم، آنهم در دو مسابقات جهانی. یادمان نرود کشتی چه بود. تنها مدال ایران در رقابتهای جهانی 2018، برنز حسن یزدانی بود. بهترین نتایج در سال 1998 بود که مسابقات در تهران برگزار میشد و سه مدال طلا گرفتیم.
*اگر روسیه و آمریکا در غیاب ایران به مسابقات جهانی میرفتند، باز هم جدال به شکل تیم در مقابل تیم میشد. حضور روسها حتماً به سود ما بود، اما حتماً اول نمیشدیم. روسیه دو وزن 74 و 97 طلا میگرفت که محمدیان در وزن 97 کیلوگرم زونا گرفته بود و امامی در وزن 74 کیلوگرم رتبه سومی خود را میگرفت. اگر سیداکوف، بهترین کشتیگیر دنیا و سعداللهاف در مسابقات بودند، نمایندگان آمریکا را میبردند. در این شرایط امتیازات تقسیم میشد و ما هم باید پنج طلا میگرفتیم.
*امامی، کشتیگیر آمریکا را دنبال کرد و باید به حریف کارت داده میشد، اما داوران گفتند آمریکاییها حساس میشوند! اگر کشور دیگری بود، همین کار را میکردید؟ روسها کشتی را بیشتر از ما بلد هستند و آمریکا را بیشتر از ما میبرند. ما از این دو کشور عقب هستیم و میتوانیم سال 2023 یا 2024 به آنها برسیم. آمریکاییها پُرزور هستند و مقابل آنها باید زیرگیری کنیم. اگر در 70 سال گذشته به اندازه این دو، سه سال مدال میگرفتیم، مانند روسیه و آمریکا بلامنازع بودیم.
*مربیان ما برخی جاها با هم همدل نبودند که یزدانی چوبش را در مسابقات جهانی خورد. سرمربی باید کادر هماهنگی انتخاب کند و من فقط یک مربی را به پژمان پیشنهاد کردم. همه فکر میکنند درستکار را با رفیقبازی آوردم، اما نتیجه کار او را میبینید. گاهی با پژمان اختلاف نظر داریم و او میگوید حالا که رئیس فدراسیون هستی، تو تصمیم نهایی را میگیری.
*30 سال کارهای درستکار را دیدم و به رؤسای قبلی فدراسیون گفتم از او استفاده کنید. نتایج پژمان قابل قبول است و انشاءالله بابت این انتخاب نزد خدا سربلند باشم. با این حال سر کشتی با هیچکس تعارف ندارم. به حسن رنگرز هم گفتم باید مراقب باشی طرفدار کشتیگیران مازندرانی نباشی. به او گفتم سلامت اخلاقی دستیاران برای من خیلی مهم است.
*وقتی مردم از شکست کشتی ناراحت میشوند و حرفی به بنا میزنند، بهخاطر این است که این رشته برای ایران مانند بسکتبال برای آمریکا و جودو برای ژاپن است. داریم این مسئله را احیا میکنیم. روزی که به فدراسیون کشتی آمدم، 30 هزار نفر عضو کارت ملی کشتی بودند که به 300 هزار نفر رسیدند و باید به 800 هزار نفر برسند.
*زمانی که من کشتی میگرفتم، یک میلیون نفر کشتیگیر بودند و سال 2019، خیلیها حسن یزدانی را نمیشناختند. چون وزارت ورزش به کارها نمیرسد، من باید این کارها را انجام دهم. شرکت توسعه و تجهیز اینقدر درگیری مالی دارد که نمیتوانم بایستم و کاری نکنم.
*این باشگاه را تا چند ماه آینده افتتاح میکنیم و میخواهیم همه مسابقات را در این سالن برگزار کنیم. 500 نفر میتوانند در این سالن بخوابند. اشتباه فدراسیون قبلی این بود که مسابقات را به سالن شماره دوی ورزشگاه آزادی بردند که کسی به آنجا نمیرود. این سالن قلب کشتی ایران است و استانها باید سالنهایی بهتر داشته باشند تا مسابقات را به آنها بدهند.
*اگر یک کشتیگیر بالش عادی زیر سر بگذارد، گردنش خشک میشود و دو هفته عقب میافتد. او باید از بالش و تشک طبی استفاده کند و اگر میخواهیم ورزش موفق شود، باید کاری کنیم ورزشکار در 22 ساعتی که تمرین نمیکند، شرایط خوبی داشته باشد. امکانات خوبی برای کشتیگیران فراهم کردیم و گوشت منجمد به آنها نمیدهیم. ورزشکاران قبلاً فقط شکم خود را پُر میکردند، اما من پنج آشپز عوض کردم. حالا که از لحاظ مکمل غذایی عقب هستیم، باید غذای خوبی برسانیم.
*در شورای برونمرزی اینقدر حرفهای غیرتخصصی زده میشود که به این شورا نمیروم. کشتی ورزشی لاکتیک است و ماساژ باعث خروج لاکتیک خوب از بدن میشود. تیم آمریکا با کاروانی 110 نفره آمده بود که ما 52 نفر برده بودیم و مربیان زیادی داشتیم. میگویند چرا ماساژور میبرید؟! آمریکاییها تختههای ماساژ خوبی آورده بودند که باید این کار را انجام بدهیم. اگر میخواهیم روسیه و آمریکا را ببریم، باید از آنها جلوتر باشیم. امکاناتی که در کشتی ماست، شاید در خیلی از رشتههای دنیا نباشد و بچههای ما بهانهای ندارند.
*چند شرط برای مسئول مسابقات آمریکا گذاشتم و گفتم برای اخذ ویزا از هر سفارت، پشت در منتظر نمیمانیم. همچنین اگر به یک نفر ویزا ندهند، تیم را نمیبریم و سقفی را هم مشخص نمیکنیم. شاید تصمیم بگیریم 20 مربی و 50 تماشاگر بیاوریم.
*برنامه داریم که آذر به جام جهانی برویم و به رنگرز گفتم منتقد اعزام تیم قوی به این مسابقات هستم. گفتم بعد از المپیک، مسابقات کسب سهمیه مجارستان اولویت دوم ماست. بازیهای آسیایی برای وزارت ورزش مهم است و به رنگرز گفتم کارهای لازم برای المپیک را انجام بدهد. به احتمال 90 درصد، تیم اصلی را به هانگژو نمیفرستیم.
*نقد است که ما نمایندهای در اتحادیه جهانی کشتی نداریم و کاش این کرسی را از دست نمیدادیم. من و ایگالی رقابت داشتیم که آرا تا شب آخر برای من بود. به ما گفتند چه تضمینی هست که انتخاب کنیم و استعفا ندهید؟ مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی به فاصله کمی برگزار میشود. به نظرم کسی که مدال نقره یا برنز المپیک گرفته، قهرمان المپیک نیست و طلای المپیک چیزی دیگر است. به ورزشکاران گفتم جز طلای المپیک همه چیز کشک است.
انتهای پیام/