ارائه خدمات الکترونیک در چارچوب دیپلماسی قضایی
خبرگزاری میزان_ در راستای دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر توسعه دیپلماسی قضایی با کشورهای اسلامی و همسایه، چگونگی ارائه خدمات الکترونیک قضایی به ایرانیان خارج از کشور در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
حسن روحانینیا، مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در این جلسه با بیان اینکه در راستای دیپلماسی قضایی، این کانون میتواند خدمات الکترونیک قضایی را به ایرانیان خارج از کشور ارائه دهد، گفت: «ایرانیان خارج از کشور میتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته میشود، مسائل حقوقی و قضایی خود را بدون نیاز به حضور فیزیکی در سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی پیگیری کنند و به انجام برسانند.»
همچنین کریم نجفی برزگر، دبیر کل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با تاکید بر جمعیت قابل توجه «جهان اسلام» به لزوم استقرار یک نماینده حقوقی در کشورهای اسلامی و دیگر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: «این نماینده میتواند در قالب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سفارتخانهها و کنسولگریها تعریف شود تا موضوعات حقوقی ایرانیان و مسلمانان را پیگیری کند.»
در این جلسه، پیشنویس تفاهمنامه همکاری بین مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام مورد بررسی قرار گرفت و طرفین توافق کردند که به زودی این تفاهمنامه مشترک منعقد شود. این تفاهمنامه درواقع در راستای ارتقای سطح همکاری و وحدت بین اعضای کشورهای سازمان همکاری اسلامی(OIC) و به منظور اشتراکگذاری علم، فناوریهای نوین و توسعه دیپلماسی قضایی برای توانمندسازی در زمینه همکاریهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و خدمات الکترونیک قضایی و همچنین فعالیتهای بشردوستانه جمعیت مجری در کشورهای اسلامی منعقد میشود.
پیشنویس تفاهمنامه پس از یک مقدمه در 6 ماده و 5 تبصره تنظیم شده است. موضوع همکاری، اهداف، محورهای همکاری، نحوه اجرا، ضمانت اجرا و مدت زمان تفاهمنامه مفاد این پیشنویس را تشکیل میدهند.
موضوع و اهداف همکاری
پیشبرد اهداف مشترک در زمینه مدیریت فکری و اجرایی و ارائه، تدوین و مشارکت در راهبری طرحهای مرتبط با زمینههای علمی، آموزشی، پژوهشی، حقوقی، فرهنگی، اجتماعی، مدیریت مدرن حوزه قضایی با انجام مطالعات راهبردی و اجرایی و ارتباطات در سطوح ملی و بین المللی موضوع همکاری این تفاهمنامه است. همچنین مشارکت فعال در تحقق برنامههای طرفین مبتنی بر سند تفاهم همکاری و طرح و برنامه در عرصه بینالملل، استفاده از ظرفیتهای طرفین در ایجاد پایگاههای الکترونیکی مردمی هدفمند در تحقق برنامههای کلان موضوع همکاری، ایجاد و توسعه همکاریهای علمی، مطالعاتی، فرهنگی، فکری و اجرایی میان طرفین در داخل و خارج از کشور و همچنین توسعه ارتباطات آموزشی، پژوهشی، گفتمان دانشبنیان بین مردم و نخبگان مردمی، اساتید و دانشجویان جهان اسلام از جمله اهداف تفاهمنامه همکاری بین طرفین ذکر شده است.
محورهای همکاری
13 محور در این تفاهمنامه پیشبینی شده که پس از انعقاد تفاهمنامه اولیه، طرفین متعهد به همکاری در این موارد میشوند. از جمله این محورها میتوان به ارائه طرحها و نقشههای جامع مدیریتی، علمی و فناورانه به منظور مهندسی طرحهای مرتبط با جهان اسلام به تناسب آمایش و بر اساس ظرفیت شناسی و نیازسنجیهای ملی و بینالمللی اشاره کرد. همچنین مشاوره و خدمات لازم به منظور بسترسازی برای جذب دانشجو، نخبگان، متقاضیان مرتبط با حوزههای علوم انسانی به ویژه قضا جهت انتقال دانش و تکنولوژی روز، از دیگر محورهای همکاری این تفاهمنامه به شمار می آید.
انتهای پیام/