راه شهدای مدافع حرم هیچگاه متوقف نمیشود/مسیر واقعی رستگاری ادامه دادن راه شهداست
نویسنده کتاب "حلب، خانطومان پلاک ۲۵" گفت: این روزها کتابهای زیادی در مورد شهدای مدافع حرم به نگارش درآمده است. از نظر من همچنان به این کلام شهید آوینی که مسیر ما ادامه راه شهداست، توجه جدی نشده است.
خبرگزاری میزان -
شهلا پناهی نویسنده انقلابی کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص چگونگی نگارش کتاب "حلب، خانطومان پلاک ۲۵" گفت: پروژه حلب خانطومان پلاک ۲۵ اردیبهشت ماه سال گذشته از طرف سردار رستمیان فرماندهی لشکر ۲۵ به من سپرده شد و قرار شد تا این کتاب نگاهی به حماسه خانطومان شهدای لشکر ۲۵ مورد نظر بود.
وی در ادامه افزود: همانطور که همه مطلع هستند همچنان پیکر هفده نفر از شهدای عزیز مدافعان هنوز جا مانده است. من تصمیم داشتم با نگارش این کتاب روایتی از ایستادگی و عقب نکشیدن مدافعان حرم را به تصویر بکشم.
این نویسنده حوزه حماسه و شهادت با اشاره به کلام شهید آوینی اضافه کرد: این روزها کتابهای زیادی در مورد شهدای مدافع حرم به نگارش درآمده است. از نظر من همچنان به این کلام شهید آوینی که مسیر ما ادامه راه شهداست، توجه جدی نشده است.
وی درباره دلایل قلبی نگارش کتاب خود تاکید کرد: گاهی می شنویم که برخی از دلیل اصلی حضور مدافعان حرم می گویند و این مسئله برایشان سوال می شود و من سعی داشتم در این کتاب هدف اصلی حضور این بزرگواران در سوریه را نمایان سازم.
پناهی درباره روند رسیدن به داستان اصلی این کتاب ادامه داد: بنده با یک کاروان علوم پزشکی عازم کربلا شدم و در این ایام به این نتیجه رسیدم که مسیر اربعین بهترین راه تبلیغ جبهه مقاومت است همانند همان کاری که حضرت زینب (س) انجام دادند. مجاهدت ایشان از ظهر کربلا تا اربعین ادامه داشت.
وی افزود: بر این اساس کتاب "حلب، خانطومان پلاک ۲۵" از اربعین و وقایع نزدیک به اربعین کلید میخورد. تلاش بر این بود که این رجعت تاریخی در چیدمان کتاب به نگارش درآید. مخاطب به صدر اسلام برمیگردد و دسیسههای آن از زمان کربلا بازگو میشود. در این مصاحبههای طولانی با برخی از پژوهشگران انجام دادم و مجموعه زیادی از کتب را در این زمینه مطالعه کردم. تلفیق مطالعات و نظر پژوهشگران باعث شد تا یکنواخت بودن کتاب در قالب پژوهش تاریخی خارج شود و روایت کننده آن دانشجویی باشد که ذهن خلاق دارد و به دنبال پاسخهای جدید است.
نویسنده کتاب "حلب، خانطومان پلاک ۲۵" درباره تصاویر و نقشههایی که در کتاب تنظیم شده اذعان کرد: این نقشه ها منطبق بر حرکت کاروان اسرا از کربلا تا شام است. به عنوان نمونه گفته شده که در منزل رقه، تکریت و ... چه اتفاقاتی افتاد. سعی شده است که صلابت حضرت زینب (س) و سربازان مدافع این حضرت با یک رجعت تاریخی به تصویر کشیده شود.
وی کتاب جدید خود را تلاشی برای معرفی جبهه مقاومت خواند و ادامه داد: جبهه مقاومت از اهمیت بسیاری برای من برخوردار است. تروریستهای سلفی و تکفیری به وفور از فیلمها و عکسها برای ایجاد ترس در دل سربازان جبهه مقاومت استفاده میکردند. برخی نیز فکر میکردند که تروریستها افرادی بدوی هستند که هیچ امکاناتی ندارند؛ اما کتاب رفتارهای آنها همچون سر بریدن، عملیات انتحاری و ... را تعریف و هدف آنها را تبیین کرد. آنها حمایت قدرتهایی، چون آمریکا، فرانسه و رژیم صهیونیستی را به همراه دارند؛ لذا حمایتهای نظامی و آموزشهای رزمی برای گروههای تکفیری انجام میگیرد.
پناهی درباره افشاگری این کتاب درباره گروه های تکفیری اضافه کرد: کتاب در قضیه خانطومان نشان میدهد که تروریستها به چه اندازه از امکانات نظامی برخودار بودند. داعش و جبهه النصره در خانطومان از عملیات انتحاری استفاده میکردند. موج انفجار در این شرایط باعث میشد که ساعتها حالت گیجی دست بدهد. حتی افرادی که از مرکز انفجار دور هستند، تا ساعتها نمیتوانند تعادل داشته باشند.
این نویسنده مقاومت اسلامی خاطرنشان کرد: خانطومان پایان داستان نیست، بلکه زمینه تغییر جبهه جنگ بود. کتاب تلاش میکند بصیرت حضور در جبهه مقاومت را ارائه دهد. مدافعان اعزام شده به اندازهای از بصیرت دست یافتهاند که ضرورت دفاع از حریم حضرت زینب (س) را درک میکنند. این کتاب پژوهشی تاریخی است که در قالب یک داستان ریخته شده و حماسه شهدای لشکر ۲۵ نیز در آن آمده است. راه شهدای مدافع حرم هیچگاه متوقف نمیشود، بلکه شهدای جا مانده ادامه مسیر را نشان میدهند که سربازان جدید این قصه هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *