عمود 757 چه حال و هوایی دارد

11:19 - 23 شهريور 1401
کد خبر: ۴۴۴۴۱۶۳
روایت حال و هوای این روزهای موکب‌های ایرانی در مسیر پیاده روی اربعین حسینی (ع) شنیدنی است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: تا چشم کار می‌کند جمعیت سیاهپوش می‌بینی. مقصد همه یکی است. عمود 757 را که ببینی یعنی نصف راه را آمده‌ای. هر لحظه که به ظهر نزدیک‌تر می‌شویم، هوا گرم‌تر می‌شود و زوار با پارچه و چفیه‌هایی که روی سر می‌اندازند خودشان را از تیغ تیز آفتاب در امان نگه می‌دارند.

تابلوی کنار جاده چشم‌ها را تر می‌کند؛ کربلا 40 کیلومتر. دو پسر جوان با سینی از موکب بیرون می‌آیند و لیوان‌های دمنوش را مقابل زوار می‌گیرند. تعارف می‌کنند برای چنددقیقه در موکب‌شان استراحت کنیم و از این دمنوش‌ها بخوریم.

چند پسر جوان داخل موکب مشغول آماده کردن دمنوش هستند و گروهی دیگر بطری‌های آب معدنی را از دیگ پر از یخ بیرون می‌کشند و به دست زوار می‌دهند. اینجا کسی بیکار نیست. همه سعی می‌کنند زوار رفع خستگی کنند و سرحال مسیر باقی مانده تا کربلا را طی کنند.

کسی آرام و قرار ندارد و همه می‌خواهند به زوار خدمت کنند. سعید چفیه‌اش را در هوا می‌چرخاند تا نسیم آن صورت زوار را کمی خنک کند. یکی دیگر جلوی آفتاب می‌ایستد تا سایه‌ای باشد برای زائری خسته. کمی آن طرف تر ایمان به زبان عربی به زوار عراقی خوشامد می‌گوید و از آنها می‌خواهد برای استراحت و نوشیدن دمنوش گیاهی داخل موکب بیایند.

زائران بعد از استراحت و نوشیدن دمنوش دوباره راهی می‌شوند. لحظه خداحافظی یکی از بچه‌ها با صدای بلند از آنها می‌خواهد لحظه زیارت ضریح شش گوشه امام حسین (ع) خادمان موکب شباب رضوی را فراموش نکنند.

اردوهای جهادی و راهیان نور حال و هوای خودش را دارد. حالا همان جمع هر سال دوهفته مانده به اربعین همین جا موکب برپا می‌کنند تا این بار به عاشقان و زوار امام حسین (ع) خدمت کنند. ایمان آهنگر، مسئول موکب شباب رضوی تلفنی وسایل مورد نیاز را سفارش می‌دهد و می‌خواهد در اولین فرصت به دست آنها برسد.

تعداد زواری که به موکب می‌رسند هر لحظه بیشتر می‌شود و خادمان موکب تلاش می‌کنند به همه دمنوش بدهند. ایمان با اشاره به اینکه 20 نفر از دانشجویان و فارغ‌التحصیل‌های دانشگاه شهید بهشتی این موکب را برپا کرده‌اند، می‌گوید: «سال 94 این موکب در مسیر جاده نجف به کربلا در عمود 757 بنا شد. وقتی طرح برپایی این موکب را مطرح کردیم با استقبال بچه‌های دانشگاه و بسیج دانشجویی مواجه شد و از آن موقع به بعد بچه‌ها برای خدمت به زوار هر سال لحظه‌شماری می‌کنند. هدف از برپایی این موکب در کنار خدمت‌رسانی به زوار، خودسازی دانشجویان است. دانشجویانی که اینجا خدمت می‌کنند 19 تا 21 سال سن دارند و با اینکه در اردوهای جهادی حضور داشته‌اند ولی این سفر مهم‌ترین سفر آنها است. اینجا وقتی به زوار خدمت می‌کنی، به خودسازی و رشد انسانی می‌رسی. چند سال اول مراسم عزاداری برگزار و از زوار پذیرایی می‌کردیم اما دنبال این بودیم خدمت جدیدی ارائه دهیم که با موکب‌های دیگر تفاوت داشته باشد. با توجه به تجربیاتی که از سال‌های قبل داشتیم و نیازسنجی از زائران به این نتیجه رسیدیم مشکلات گوارشی و تغییر آب و هوا و تغذیه از مسائلی است که بیشتر زوار با آن دست به گریبان هستند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نوع پذیرایی از زوار را تغییر بدهیم و با استفاده از طب سنتی و توصیه طبیبان دمنوش به زوار بدهیم.»

ایمان از صحنه‌های ماندگاری که در مسیر پیاده‌روی اربعین با آن مواجه شده می‌گوید: «اینجا همه برای خدمت به زوار امام حسین(ع) از همه چیز می‌گذرند. عراقی‌ها با هر نظر سیاسی و با هر تفاوت فکری که دارند، اختلافات را کنار می‌گذارند و در این ایام به زوار خدمت می‌کنند. خیلی از عراقی‌ها زمین‌هایشان را رایگان دراختیار ما قرار می‌دهند تا برای خدمت به زوار موکب برپا کنیم. خیلی از بچه‌هایی که در موکب‌ها خدمت می‌کنند آرزو دارند در پیاده‌روی حضور داشته باشند و به زیارت بروند اما خدمت کردن به زوار هم فضیلت است.

فرض کنید در مسیر پیاده‌روی اربعین هیچ موکبی وجود نداشت و این همه زائر خسته و تشنه و گرسنه به زیارت می‌رفتند و همیشه نگران وضعیت‌شان بودند. ما سعی می‌کنیم این نگرانی‌ها را برطرف کنیم تا زائر بدون هیچ دغدغه‌ای فقط به رسیدن به کربلا و زیارت فکر کند.

بنابراین هرچقدر در دستگاه امام حسین(ع) پایین‌تر بیایید و به زوار خدمت بیشتری کنید بالاتر می‌روید. زواری که 40 کیلومتر از نجف پیاده می‌آیند تا به این نقطه برسند در نیمه راه در موکب شباب رضوی استراحت می‌کنند و برای ادامه مسیر آماده می‌شوند. شاید خیلی از بچه‌های موکب فرصت نکنند به زیارت بروند اما سفر اربعین و خدمت به زوار بهترین لحظاتی است که تجربه می‌کنیم.»

موکب مسجد جمکران را خیلی از زوار می‌شناسند. اینجا خستگی و گرمای هوا مانع عاشقان امام حسین (ع) نمی‌شود. حجت‌الاسلام مهدی ‌هاشمی‌زاده، مدیر موکب جمکران می‌گوید: «ما در عمود 1090 و 18 کیلومتری کربلا هستیم. اینجا زوار برای رفع خستگی وارد موکب می‌شوند و موقع اذان،‌ نماز جماعت برپا می‌کنند. امدادگران هلال احمر هم کنار موکب مشغول درمان زواری هستند که گرمازده شده‌اند.»

حجت‌الاسلام ‌هاشمی‌زاده با اشاره به اینکه 300 خادم در موکب مسجد جمکران خدمت رسانی می‌کنند، می‌گوید: «8 سال قبل این موکب برپا شد. زمین‌های این منطقه در اختیار عشیره‌های عرب است و آنها برای برپایی موکب زمین را در اختیار ما قرار داده‌اند. با توجه به جایگاه مسجد جمکران در بین شیعیان تصمیم گرفتیم در مسیر پیاده‌روی اربعین حضور ثابت داشته باشیم و به زوار خدمت‌رسانی کنیم. بنابراین زمین را خریدیم و موکب مسجد جمکران را برپا کردیم. این زمین 2 هزار و 500 متر مربع است که با مشارکت خیرین خریده شد و قسط اول آن را هم پرداخت کرده‌ایم.

باور کنید چیزی بالاتر از خدمت به زواری نیست که این مسیر طولانی را برای زیارت می‌آیند. گرمای 48 درجه و گردوغبار هم مانع آنها نمی‌شود. زن و مرد، پیر و جوان، ‌معلول و جانباز همه به عشق زیارت امام حسین (ع) قدم به جاده می‌گذارند. ما هم وظیفه داریم به این زوار خدمت کنیم.

در کنار پذیرایی از زوار خیمه گل نرگس را هم ویژه کودکان برپا کردیم و تا حد امکان امکانات رفاهی را برای زوار فراهم می‌کنیم. همه تلاش خادمان موکب این است که زائر امام حسین(ع) با حال خسته به زیارت نرود و در طول مسیر دغدغه‌ای جز رسیدن به حرم دوست و زیارت نداشته باشد.»

با نزدیک شدن به اربعین هر ساعت به جمعیت زوار اضافه می‌شود. خادمان موکب‌های ایرانی و عراقی زوار را برای استراحت و پذیرایی به موکب‌شان دعوت می‌کنند. همه عجله دارند تا روز اربعین در بین‌الحرمین باشند. بعضی‌ها هم زیارت کرده‌اند و دارند برمی‌گردند.

مرد دستانش را برای قدردانی از خادمان موکب بالا می‌گیرد و می‌گوید: «همه شما خادمان را کنار ضریح حضرت عباس(ع) حسابی دعا کردم. اجر کار شما از ما که به زیارت رفتیم خیلی بیشتر است.»

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *