جلسه «شورای عالی هماهنگی اقتصادی» با حضور سران سه قوه برگزار شد/ راهکارهای لازم برای مبارزه با هر نوع اختلال در تنظیم بازار و برخورد قاطع و عادلانه با هر گونه فساد بررسی شد
به گزارش گروه سیاسی ، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، سیاستهای کلان اطلاع رسانی برای مقابله با جنگ روانی و مسائل اقتصادی را تصویب کرد.
در این جلسه که روز سه شنبه، با حضور سران قوا و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد؛ اعضای جلسه راهکارهای لازم برای تنویر افکار عمومی و جلب مشارکت مردم از طریق اطلاع رسانی برای مبارزه با هر نوع اختلال در تنظیم بازار و همچنین برخورد قاطع و عادلانه با هر گونه فساد در چرخه فعالیتهای اقتصادی را بررسی کردند.
در همین راستا سیاستهای کلان اطلاع رسانی با هدف مبارزه با جنگ روانی و التهاب آفرینی در جامعه نسبت به مسایل اقتصادی با رویکرد آرامش بخشی و ثبات به بازار تصویب شد.
همچنین بعد از گزارش مسوولان مربوط به تنظیم بازار، پیشنهادات لازم برای جلوگیری از هرگونه کاهش عرضه کالاهای مورد نیاز مردم و در نتیجه افزایش قیمت کالاها و خدمات بررسی و مقرر شد دستورالعمل ایجاد توازن صادراتی با اولویت تامین نیازهای اساسی مردم و اقتصاد کشور تهیه و از سوی رئیس جمهور به دستگاههای ذیربط ابلاغ شود.
به گزارش میزان، نخستین جلسه «شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه» در روز شنبه پنجم خردادماه تشکیل شد. در این جلسه رئیسجمهور به دبیرخانه شورا مأموریت داد پیشنهادهای مشخص در زمینههای همکاری سه قوه در چالشهای اصلی و دراز مدت اقتصادی کشور و همچنین تصمیمات لازم برای مدیریت شرایط جدید اقتصادی را در دستور جلسات آینده شورا قرار دهد.
۲۹ خردادماه، تاریخ برگزاری دومین جلسه «شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه» بود. در این جلسه علاوه بر بحث و بررسی اعضاء پیرامون موضوعاتی از قبیل: «اشتغال»، «ایجاد امنیت سرمایهگذاری بخش خصوصی»، «رفع اشکالات اجرای سیاستهای اصل ۴۴ در واگذاریها»، «مسائل مربوط به نظام بانکی» و «شرایط اقتصادی کشور پس از خروج آمریکا از برجام»؛ مقرر شد که ستادی با حضور نمایندگان سه قوه و با همکاری رسانهها و صدا و سیما برای اطلاعرسانی و تبلیغات تشکیل شود تا در مقابل پمپاژ تبلیغات منفی دشمن، واکنش نشان دهد.
روز شنبه ۹ تیر سومین جلسه «شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه» تشکیل شد. در این جلسه، آخرین تحولات اقتصادی کشور مورد بررسی قرار گرفت و گزارش اقدامات دستگاههای ذیربط در اجرای مصوبات ۹ گانه شورا در مورد «مدیریت واردات»، «حمایت از بازار بورس» و «واگذاری سهام بنگاههای دولتی و عمومی»، ارایه شد.
همچنین در سومین جلسه «شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه»، سناریوهای مختلف اقدامات تهدیدآمیز علیه اقتصاد ایران از سوی دولت آمریکا بررسی شد و تدابیر مناسب برای آمادگی جهت مقابله با هر گونه تحریم احتمالی آمریکا، و ممانعت از اثرگذاری منفی بر زندگی مردم، تولید کشور، و مدیریت بودجه دولت مورد بحث و تصمیمگیری قرار گرفت.
در چهارمین جلسه «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه» که روز گذشته – شنبه ۱۶ تیر- برگزار شد؛ پیشنهادهایی در جهت «توسعه اشتغال»، «رونق تولید و بازار سرمایه» و «هدایت نقدینگی» مطرح و تصویب شد.
پنجمین جلسه «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه» روز شنبه ۳۰ تیر با حضور روسای قوا و همه اعضاء برگزار شد.
در این جلسه پس از بررسی گزارش رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص وضع نقدینگی، مقرر شد مطالبات بانک مرکزی از شرکتهای تعاونی و مؤسسات غیرمجاز در کوتاه مدت براساس روشهای مصوب تسویه شود.
ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی روز شنبه ۶ مرداد به ریاست رئیس جمهور و با حضور سران قوا برگزرا شد و در این جلسه موانع واگذاری طرحهای نیمه تمام به بخش خصوصی و اختصاص مشوقهای لازم در این زمینه بررسی شد.
هفتمین جلسه نیز امروز برگزار شد.
شورای عالی هماهنگی اقتصادی چرا تشکیل شد؟
اما محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه» در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به تشکیل جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی گفت: شورای هماهنگی سران قوا با تدبیر و هوشمندی مقام معظم رهبری تشکیل شد تا بتواند شرایط ویژه و حمایتهای ویژهای را برای دولت فراهم کند تا دولت در بخش اقتصاد موفق عمل کند.
وی افزود: تشکیل این جلسات بدین معنی است که دولت فکر نکند که تنها اوست که باید مسیر و حرکت اقتصادی را در کشور عملی کن و دستگاههای دیگر هم در کنار دولت هستند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: معتقدم هر چیزی که میتواند از سوی قوه قضاییه و قوه مقننه بهعنوان همراهی با دولت جهت موفقیت در امور اقتصادی تلقی شود، دریغ نخواهد شد بنابراین هدف از تشکیل شورای هماهنگی در مرحله اول این بوده است.
وی با اشاره به جلسات شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تاکید کرد: تاکنون جلسات خوبی در این شورا برگزار شده است و بنده معتقدم در طول انقلاب چنین حمایتی از هیچ دولتی نشده است و این بزرگترین حمایت از دولت فعلی است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که از جمعبندی تصمیم این شورا حمایت میکند؛ بنابراین این نوع حمایت از دولت کمنظیر است و دولت باید قدر این مسئله را بداند. این مسئله به خودی خود میتواند سرمایه دولت برای حرکتش باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اگر دولت از این ظرفیت استفاده نکند دیگر باید گفت: کاهلی از دولت است چرا که همه با توان خود اعم از رئیس دستگاه قضا و معاونان خود و رئیس مجلس و چند تن از نمایندگان پای کار هستند و علاقمند به کمک به دولت، چرا که موفقیت دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است.
هشتم اردیبهشتماه سال جاری، درست ۱۰ روز پیش از آنکه آمریکا از برجام خارج شود و فرمان بازگشت تحریمهای ظالمانه و یکجانبه علیه مردم ایران، توسط رئیس جمهور این کشور صادر شود، مقام معظم رهبری در جلسهای با مسئولان سه قوه، بر ضرورت تشکیل «اتاق جنگ اقتصادی» تأکید کردند و فرمودند: رئیسجمهور و قوهی مجریه، مسئول «شورای هماهنگی اقتصادی قوا» هستند.
«شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه»، شورایی ۱۲نفره و متشکل است از: رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس، معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور، معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اقتصادی رئیسجمهور، رؤسای کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس.
مسئولانی که در هفتمین جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی حضور داشتند + اسامی
مسئولان حاضر در هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عبارت بودند از:
۱. آیتالله صادق آملیلاریجانی رئیس قوه قضاییه
۲. حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور
۳. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی
۴. حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای معاون اول قوه قضایی
۵. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور
۶. حجتالاسلام والسلمین جعفر منتظری دادستان کل کشور
۷. محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه
۸. مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و امور دارایی
۹. کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
۱۰. غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات»
۱۱. محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی
۱۲. عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی
۱۳. عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور
۱۴. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور
۱۴. مجید تختروانچی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور
۱۵. محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور