ماست چگونه به لاغری شما کمک میکند؟ / ادعای تاثیر مثبت نوشابههای رژیمی در مبتلایان به سرطان روده/ گرممزاجها در تابستان چه بخورند؟
اگر میخواهید بدانید چرا خشکی دهان به سراغمان میآید؟ و ماست چگونه به لاغری شما کمک میکند؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،متخصصان سلامت در یک مطالعه جدید مدعی شدند که مصرف نوشیدنیهای رژیمی (حاوی شیرینکنندههای مصنوعی) احتمال بازگشت سرطان روده را در بیماران کاهش میدهد.
در این بررسی گروهی از متخصصان علوم پزشکی در آمریکا مشاهده کردند در بیماران مبتلا به سرطان روده که روزانه یک بار یا بیشتر از این نوشیدنیها مصرف میکنند در مقایسه با افراد دیگر احتمال بازگشت بیماری به نصف کاهش پیدا میکند.این متخصصان در توضیح این مطالعه اظهار داشتند: این بررسی به گونهای انجام نگرفته که تاییدکننده نقش یا چگونگی مصرف این نوشیدنیها در کاهش خطر بازگشت علائم سرطان روده باشد و تنها فرضیههایی در رابطه با دلایل یافتههای بدست آمده مطرح شده است.
به گفته محققان، اولین دلیل میتواند این باشد که بیمارانی که از نوشیدنیهای رژیمی حاوی شیرین شده مصنوعی مصرف میکنند، این نوشیدنیها را با نوشابه و آبمیوه غیر طبیعی جایگزین میکنند و بنابراین مقدار کمتری مواد قندی دریافت میکنند.چارلز فوچز یکی از محققان این مطالعه گفت: نقش رژیمهای غذایی پس از تشخیص بیماری و سبک زندگی بر خطر بازگشت علائم بیماری سرطان روده و فاکتورهای مختلف مرتبط با بازگشت بیماری مورد مطالعه قرار گرفته است. این فاکتورها شامل چاقی، سبک زندگی کم تحرک، رژیم غذایی غربی و نوشیدنیهای حاوی مواد قندی میشود.محققان تاکید کردند: در حدود ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان روده که تحت عمل جراحی قرار میگیرند علائم بیماری مجدد بازمیگردد.به گزارش ژاپن تودی، به گفته محققان آب بهترین گزینه برای این بیماران است، اما اگر آنان به مصرف نوشیدنیهای شیرین میل دارند نوشیدنیهای رژیمی میتواند جایگزین بهتری باشد.
«آب سیاه» یک بیماری خودایمنی است
آب سیاه یک بیماری چشمی است که حدود ۷۰ میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. حال تحقیق جدید نشان میدهد این بیماری، یک بیماری خودایمنی است.فشار بالا مایع درون چشم موجب «گلوکوم» یا آب سیاه میشود. در این حالت، در بخش جلویی چشم، مایع به درستی گردش نمیکند. این عارضه معمولا با افزایش سن روی داده و مجاریای که امکان خروج اب را از چشم فراهم میکنند مسدود میشوند.
در ابتدا این بیماری بدون تشخیص باقی مانده و بیمار متوجه بیماری اش نمیشود تا اینکه نیمی از سلولهای گانگلیونی شبکیه ار بین میروند. این بیماری با آسیب به شبکیه و عصب بینایی میتواند منجر به نابینایی شود.بیماری خودایمنی عارضهای است که در آن، سیستم ایمنی به سلولهای خود بدن حمله میکند.حال محققان دانشگاه MIT ماساچوست گزارش کرده اند بیماری آب سیاه یک بیماری خودایمنی است. آنها با مطالعه بر روی موشها مشاهده کردند سلولهای T. خود بدن مسئول زوال پیشرونده شبکیه چشم در این بیماری هستند.به گفته محققان، به نظر میرسد سلولهای T. در نتیجه تعاملات قبلی با باکتریهای که معمولا در بدن زندگی میکنند، شروع به حمله به هورونهای شبکیه میکنند.محققان عنوان میکنند با توقف این فعالیت خودایمنی میتوان راههای درمانی جدیدی را برای آب سیاه توسعه داد.
چرا خشکی دهان به سراغمان میآید؟
پوریا مطهری متخصص آسیبشناسی دهان، فک و صورت درباره بیماری خشکی دهان اظهار کرد: غدد بزاقی درون دهان ما با ترشح بزاق علاوه بر مرطوب نگه داشتن محیط، وظیفه کنترل میکروبهای داخل دهان و کمک به تجزیه مولکولهای غذا به وسیله آنزیمها و در کل حفظ شرایط طبیعی دهان را برعهده دارد؛ کاهش ترشح این غده به هر دلیلی که باشد، خشکی دهان را در پی دارد.
وی ادامه داد: همه افراد خشکی دهان را تحت شرایطی مثل ترس، به صورت گذرا تجربه کردهاند؛ در این حالت سیستم عصبی که یکی از عوامل کنترل کننده غدد بزاقی است که بر ترشح آن اثر میگذارد.آسیبشناسی دهان، فک و صورت ادامه داد: زمانی میتوانیم خشکی دهان را اختلالی جدی بدانیم که این مشکل به صورت دائم وجود داشته باشد و سبب ایجاد اختلال در قدرت تکلم، بلع، ایجاد درد، پوسیدگی دندانها به خصوص در نزدیکی لثه و عفونتهای قارچی در محیط دهان شود.
درمانهایی که درد جدیدی به دنبال دارند
مطهری گفت: از میان دلایل متعدد تاثیرگذار بر خشکی دهان، مصرف برخی داروها، به خصوص داروهای اعصاب را میتوان شایعترین علت دانست.وی با اشاره به احتمال بروز این عارضه بر اثر بروز بعضی از عفونتها افزود: برخی از بیماریهای سیستم ایمنی، شیمی درمانی و درمانهای شامل رادیو تراپی، مصرف دخانیات و مصرف مواد مخدر، میتواند باعث تخریب غدد بزاقی و بروز خشکی شدید دهان شود.آسیبشناسی دهان، فک و صورت بیان کرد: گاهی در مجاری انتقال بزاق سنگهایی ایجاد میشود که فرایند تشکیل آن، بیشباهت به تشکیل سنگهای کلیوی نیست. سنگهای بزاقی میتواند منجر به ایجاد عفونت در غدد بزاقی، احساس درد و ایجاد تورم شود؛ حتی ممکن است در بروز خشکی دهان اثر گذار باشد، اما نمیتوان آن را علت بروز آن دانست.
مطهری با تاکید بر احتمال بروز زخمهای داخل دهانی در موارد شدید این بیماری گفت: فرایند درمان این بیماری را میتوان به ۲ بخش درمان علت و درمان علامت تقسیم بندی کرد؛ در مرحله اول سعی در رفع علت بیماری داریم که با تشخیص علت شروع میشود، برای مثال تاثیر مصرف برخی داروها یا برخی مخدرها و محرکها مثل متامفتامین یا حشیش به سادگی قابل تشخیص و رفع است.وی اظهار کرد: علامتهای خشکی دهان را میتوان با افزایش حجم آب دریافتی به خصوص با همراهی مواد اسیدی مانند لیمو، مصرف داروهای تحریک کننده غدد بزاقی و استفاده از بزاق مصنوعی رفع کرد.
با این روشها زگیل را درمان کنید
زهره نیکبخت متخصص پوست و مو در مورد زگیلهای پوستی اظهار داشت: این بیماری درد ندارد، مسری است و به علت اینکه نوعی بیماری خاموش به شمار میروند افراد به آن توجه نکرده تا جایی که در قسمتهای مختلف از بدن فراگیر میشود.
وی افزود: این زگیلها میتواند در دست، زبان، زیرناخن، دهان، اطراف چشم و صورت و ... ایجاد شوند، از آنجا که این بیماری ویروسی است یک ویروس آن میتواند به صد ویروس تقسیم و در قسمتهای مختلف انتشار یابد.این متخصص پوست و مو با اشاره به ضرورت درمان به موقع زگیل خاطرنشان کرد: درمانهای دارویی، استفاده از لیزر، سرمازدگی و استفاده از روشهای الکتریکی در این زمینه مؤثر هستند که پزشک بنا به تشخیص راهکار مناسبی را پیشنهاد و تجویز میکند.نیکبخت گفت: البته گاهی زگیلها خود به خود ناپدید میشوند اگرچه ممکن است ماهها و حتی سالها به طول انجامد تا ناپدید شوند. اما بعضی از زگیلها هم خود به خود از بین نمیروند که پزشکان هنوز مطمئن نیستند که چرا بعضی زگیلها به خودی خود ناپدید شده، و بعضی دیگر نمیشوند.
ماست چگونه به لاغری شما کمک میکند؟
امروزه داشتن وزن مناسب و متناسب با قد، برای همه افراد مهم بوده و از سوی دیگر رژیمهای غذایی مبتنی بر فست فودها، مواد غذایی فرآوری شده و چرب سبب افزایش ضریب چاقی در جوامع شده است که این موضوع سبب شده تا بازار رژیمهای کاهش وزن بسیار پررونق بوده و لاغری به یک وسواس تبدیل شود.
امروزه داشتن وزن مناسب و متناسب با قد، برای همه افراد مهم بوده و از سوی دیگر رژیمهای غذایی مبتنی بر فست فودها، مواد غذایی فرآوری شده و چرب سبب افزایش ضریب چاقی در جوامع شده است که این موضوع سبب شده تا بازار رژیمهای کاهش وزن بسیار پررونق بوده و لاغری به یک وسواس تبدیل شود.
این موضوع سبب شده است که بسیاری از مردم به رژیمهای غذایی سفتوسخت و عموماً غیرعلمی رویآورند که اگرچه ممکن است آنها را لاغر کند، اما باعث آسیب دیدن بدنشان میشود. این رژیمها عموماً دارای تأثیرات جانبی مانند ریزش مو، مشکلات کلیوی، سو تغذیه، مشکلات گوارشی و ... میشوند.یافتههای پژوهشگران نشان میدهد مصرف ماست میتواند گزینهای مناسب و کمخطر برای علاقهمندان به کاهش وزن باشد. ماست داری بسیاری از مواد غذایی اصلی موردنیاز بدن ازجمله کلسیم، ویتامین دی، منیزیم، پتاسیم، روی و انواع پروبیوتیکهای ضد قارچ است. این مواد مغذی میتوانند کلید درمان بسیاری از مشکلات و بیماریها همچون فشارخون بالا، پوکی استخوان و ... بوده و درعینحال سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. علاوه بر تمامی این موارد، مصرف منظم ماست میتواند گزینهای بسیار عالی برای لاغری محسوب شده و مطالعات مختلفی نشان داده است که مصرف این ماده غذایی بهطور مستقیم با کاهش میزان چربی بدن و وزن ارتباط دارد.
در همین رابطه دکتر آنکیتا گاگ (Ankita Ghag) متخصص تغذیه اعلام کرد: یکی از دلایل چاقی و افزایش وزن در بسیاری از افراد، کمبود کلسیم است، اما ماست دارای میزان زیادی کلسیم و پروتئین است؛ بنابراین، اگر ماست بخورید، گرسنگی شما برطرف شده از سوی دیگر مصرف این ماده غذایی سبب بروز پدیدهای موسوم به ترموژنز (thermogenesis) میشود که طی آن میزان مصرف انرژی بدن، افزایش پیدا میکند.به گفته پژوهشگران، برای کاهش وزن به کمک رژیم ماست میتوان از این ماده در قالب انواع اسموتیها، مخلوط کردن آن با سالاد، دوغ و ... استفاده کرد البته اگر شما دچار مشکل هضم لاکتوز هستید، حتماً پیش از انتخاب این رژیم با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید.
تقویت قلب، کبد، کلیه و معده فقط با یک گیاه
رئیس اداره نظارت و ارزیابی امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، و مکمل معاونت غذا دارو با اشاره به اینکه گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گلهای آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد میکند که در اکثر نقاط ایران مشاهده میگردد، بیان کرد: گیاه کاسنی را به صورت دم کرده، جوشانده یا عرق میتوان مصرف کرد، این گیاه و هرفرآورده گیاهی دیگر باید از مراکز عرضه معتبرتهیه گردد.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، و مکمل معاونت غذا دارو با اشاره به اینکه گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گلهای آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد میکند که در اکثر نقاط ایران مشاهده میگردد، بیان کرد: گیاه کاسنی را به صورت دم کرده، جوشانده یا عرق میتوان مصرف کرد، این گیاه و هرفرآورده گیاهی دیگر باید از مراکز عرضه معتبرتهیه گردد.
دکتر «مجبوری» تصریح کرد: در طب ایرانی ازکاسنی برای کمک به درمان کبد چرب، یبوست، نقرس، رماتیسم استفاده میشود. همچنین باعث کاهش قند خون و از بین رفتن انگلهای رودهای و قارچی میشود.مطالعات نشان داده ریشه گیاه کاسنی علایم سندروم PMS (پیش قاعدگی) را کاهش میدهد و باعث تعدیل هورمونها در خانمها میشود.این مسئول در ادامه یادآورشد:میزان مصرف کاسنی در افراد با توجه به سن، داشتن بیماریهای زمینهای و ... متفاوت میباشد که برای درمان بیماریهایی از قبیل: کبد چرب باید تحت نظر متخصص طب سنتی مصرف شود. از مصرف کاسنی در دوران بارداری بدلیل زایمان زودرس، دوران شیردهی و کسانی که سنگ صفرا دارند بدلیل تحریک ترشح صفرا باید اجتناب کرد.
گرممزاجها در تابستان چه بخورند؟
یکی از سؤالات مهم در فصول گرم سال این است که افراد گرممزاج در تابستان چه باید بخورند؟ مهمترین اقدام برای این افراد، پرهیز از خوردن و نوشیدن خوراکیهایی با مزاج گرم است.
یکی از سؤالات مهم در فصول گرم سال این است که افراد گرممزاج در تابستان چه باید بخورند؟ مهمترین اقدام برای این افراد، پرهیز از خوردن و نوشیدن خوراکیهایی با مزاج گرم است.
غذای مناسب آنها در این فصل، آبدوغ خیار است و حلیم و کباب را باید در فصل زمستان میل کنند همچنین نوشیدن چای زعفران و دارچین که مزاج گرم دارد در این فصل باید کم مصرف شود.در این فصل بهتر است کاهو و سکنجبین خورده شود؛ شربت سکنجبین به جای آبمیوههای صنعتی شیرین توصیه میشود.مصرف گوشت قرمز نیز باید کمتر شود. مواد محرک و ادویه نیز بهتر است کمتر مصرف شود. در عوض کدوخورشتی، آلواسفناج و استفاده از گشنیز در آش مناسب این فصل است.
ترخون، نعناع، تره و تربچه مزاج گرم دارند و بهتر است در زمستان استفاده شوند؛ در این فصل پرهیز از آفتاب و لباسهای تیره و دکوراسیون به این افراد توصیه میشود.لباس و دکوراسیون بهتر است از رنگهای آبی، سبز و سفید باشد که رنگهای خنک هستند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *