فولاد جایگزین مناسبی برای صادرات نفتی است
امیرحسین کاوه در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره راههای تقویت صنعت فولاد اظهار کرد: توجه به صنایع کوچک و متوسط بخش خصوصی از راهبردهای اصلی اقتصاد مقاومتی است و از جمله راهکارهای تقویت صنعت فولاد به حساب میآید.
وی با بیان اینکه راه نجات صنعت فولاد ایجاد و ساخت ظرفیت مازاد نیست، افزود: یکی از مشکلات اساسی کشور این است که صنایع بالادستی همیشه تقویت و یارانه دریافت کردند، اما صنایع پاییندستی که اشتغالآفرین بودهاند به فراموش سپرده شدند.
کارشناس صنعت فولاد درباره ارزآوری صنعت فولاد کشور اظهار کرد: اگر همانند سال گذشته فقط به صادرات فولاد خام بسنده کنیم، ارزآوری آنچنانی عاید کشور نخواهد شد.
کاوه ادامه داد: باید به سمت ارزش افزوده حرکت کنیم و فولاد خام متناسب با قیمتهای جهانی به میزان کافی در اختیار صنایع تبدیلی و تکمیلی فولاد قرار گیرد تا محصولات فولادی و تجهیزاتی مانند لوله، پروفیل، تجهیزات پالایشگاهی، مبلمان شهری که از فولاد ساخته میشود صادر شوند و از این طریق میتواند جایگزین مناسبی برای صادرات محصولات نفتی باشد.
وی درباره اثرگذاری تحریمها بر صنعت فولاد اظهار کرد: تحریمها هیچ تاثیری بر فولاد کشور ندارد، مواد اصلی تشکیل دهنده فولاد از جمله سنگ آهن، گاز، برق و نیروی کار تمامی در داخل کشور وجود دارد که تحریم نمیتواند بر آن تاثیر بگذارد.
کارشناس صنعت فولاد در پاسخ به این سئوال که آیا جنگ تجاری که بین آمریکا و سایر کشورها بر سر تعرفهها اتفاق افتاده صنعت فولاد کشور را نیز تاثیر خواهد داد یا خیر گفت: این جنگ تجاری موارد مربوط به مناطق و کشورهای دیگر میشود و هیچ اثری بر بازار فولاد کشور ندارد.