تعامل دیوان عدالت اداری با مجلس و وزارت کشور در خصوص کاهش پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری، در همایش معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور به میزبانی کرمانشاه، محمد موحد، معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری، نقش معاونین عمرانی استانداریها را در پیشگیری از تخلفات ساختمانی و اجرای دقیق تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها مهم دانست و گفت: معاونین عمرانی استانداریها در انضباط شهری، اجرای مفاد پروانههای ساختمانی و برخورد قاطع با افراد خاطی نقش مهمی را ایفا میکنند.
معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری به تشکیل بیش از ۱۲ هزار پرونده در اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عدالت اداری کشور اشاره کرد که تنها طی دو سال گذشته این حجم پرونده تشکیل شده است.
وی افزود: عمق فاجعه جایی است که این میزان پرونده تنها یک ششم پروندههای تشکیل شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ در سراسر کشور است، یعنی حداقل سالانه ۶۰ هزار پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ تشکیل میشود.
موحد، با توجه به حجم زیاد پروندهها در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها و به دنبال آن حجم زیاد اعتراضها به آرای این کمیسیون در دیوان عدالت اداری، گفت: تعامل خوبی بین دیوان، مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور شکل گرفته است تا بتوانیم با اصلاح قانون شهرداریها از تخلفات و ورودی پروندهها به دیوان عدالت اداری جلوگیری کنیم.
معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری با بیان اینکه برخورد با تخلف از پیشگیری آن سختتر است، گفت: ۲۱۸ هزار پرونده قلع بنا در کمیسیون ماده ۱۰۰ حکم قطعی دارند، اما قابل اجرا نیست، چرا که برخورد با تخلف سختیهای خاص خود را دارد و باید به سمتی برویم که اجازه شروع تخلف را ندهیم.
گفتنی است در پایان این همایش دو روزه، موحد، معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری، دکتر پیرزاده مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری به همراه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از دفتر نمایندگی دیوان عدالت اداری در استان بازدید و مشکلات آنان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.