شورای تحقیقات سازمان زندانها بامحوریت «اصلاح مجرمان» آغاز بکار کرد
خبرگزاری میزان - طبق گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، اولین نشست تخصصی «شورای تحقیقات سازمان زندانها» با محوریت «اصلاح مجرمان» و با حضور غلامعلی محمدی و جمعی از چهرههای دانشگاهی در محل ستاد این دستگاه اصلاحی و تربیتی برگزار شد.
محمدی در ابتدای جلسه با بیان اینکه هدف ما در برپایی شورا، تشکیل اتاق فکر علمی برای سازمان است، گفت: در دوره کنونی مدیریت زندانها، درتلاشیم زندانها را بر مدار داناییمحوری و مبنای علمی اداره کنیم و تحقیقاتمان نیز از این پس عمدتا مبتنی بر تحقیقات کاربردی است تا نقشه راه ما در اداره امور زندانها باشد؛ بنابراین باید از تحقیقات نظری عبور کنیم.
هدف را بر اصلاح و تربیت مددجویان با اتخاذ گامهای تحولی در زندانها گذاشتهایم
رئیس سازمان زندانها افزود: قصد ما در این دوره از مدیریت و چینش اعضاء شورای تحقیقات سازمان بر این است که اولویت را بر کیفیت و نه کمیت تحقیقات بگذاریم، تا بتوان با جرقههای علمی، برنامه راه را متحول سازیم. درصددیم در شیوه نگهداری زندانیان نیز از این اتاق فکر بهرهمند شویم. پس در کنار تمرکز بر تحقیقات، برمبنای مأموریت اصلی خود که اصلاح و تربیت مددجویان باشد، سراغ گامهای تحولی خواهیم رفت.
محمدی با اشاره به حلقههای مفقوده در اداره زندانها ازجمله ارائه شیوههای متفاوت برای مدیریت مددجویان یادآور شد: طبقهبندی مددجویان در زندانها امری لازم و درحال انجام است ولی همین زندانیان، افرادی با شخصیتها و یا سوابق متفاوت هستند؛ به نظر نباید نسخه یکسانی را برای اداره زندانها و مددجویانی با جرائم مختلف استفاده کرد.
وی در این رابطه اضافه کرد: لازم است شیوه اصلاح کسی که برای اولین بار به زندان میآید با فردی که سوابق متعدد دارد، متفاوت باشد. حتی نسخههای فرهنگی و تربیتی ما از کانون اصلاح و تربیت تا زندانهای بزرگسالان باید متغیر شود البته درحال حاضر چنین اتفاقی رخ نداده است.
مهمترین مبنای ما برای اقدام تحقیقاتی، کاهش آمار بازگشت زندانیان به زندانها است
محمدی ورود شورای تحقیقات به این موضوعات را لازم دانست و با تأکید بر اینکه زندان بهترین آزمایشگاه مطالعات جزا، جرمشناسی و جامعهشناسی است، گفت: مهمترین شاخص ما درعرصه اجرایی که باید آن را پایه اقدامات حوزه اصلاحی و تربیتی بگذاریم، کاهش آمار بازگشت مددجویان به زندانهاست. باید بدانیم چنددرصد زندانیان آزادشده دیگر مرتکب جرم نمیشوند. توقع دارم در شورای تحقیقات، این شاخص را در گروههای مختلف بسنجیم.
در ادامه این نشست نیز اعضاء شورای تحقیقات سازمان، پس از معرفی و ابلاغ حکم ازسوی رئیس سازمان زندانها، به بیان نظرات خود در حوزه تحقیقات با محوریت و تبادل فکر در این زمینه پرداختند.
گفتنی است در این نشست حکم ابلاغ اعضای «شورای تحقیقات سازمان زندانها» توسط غلامعلی محمدی اعطاء و در کنار رئیس سازمان زندانها، چهرههایی شامل محمد فرجیها (دکتری حقوق جزا و جرمشناسی)، مهدی هادی (دکتری حقوق خصوصی)، عبدالعلی توجهی (دکتری حقوق جزا و جرمشناسی)، محمد روشن (دکتری حقوق خصوصی) و مهدی امینی (دکتری روانشناسی بالینی) و همچنین معاونین سازمان در این سمت معرفی شدند.
انتهای پیام/