199 محکوم در سال‌ 1401 با همت شوراهای حل اختلاف کشور از قصاص نفس رهایی یافتند

8:04 - 19 شهريور 1401
کد خبر: ۴۴۳۲۶۱۶
رئیس توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه، گفت: با همت اعضا شوراهای حل اختلاف سراسر کشور در سال‌جاری، 15 هزار و 765 زندانی از بند رها شده و 199 محکوم از قصاص نفس رهایی یافته‌اند.

خبرگزاری میزان - کمتر کسی از لغزش و اشتباه مصون است بنابراین چنین افرادی بسیار نادرند و اینکه همه کارهای یک فرد درست و پسندیده باشد دور از انتظار است اما نکته مهم این است که زیان ناشی از این لغزش‌ها در برخی از موارد موجودیت و منافع دیگران را به خطر می اندازد.

اما بخشش و گذشت از پسندیده ترین رفتارهای انسانی هستند که با ایجاد عواطف و احساسات انسان دوستانه در دل‌ها موجب از بین رفتن کینه و دشمنی و تبدیل خصومت‌ها به دوستی و محبت می‌شوند.

از طرفی با مجازات تمام خطاکاران در هر شرایطی صحنه زندگی مملو از کینه و نفرت خواهد شد، به همین دلیل توسعه فرهنگ بخشش و گذشت در قوه قضاییه و شوراهای حل اختلاف مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

بر همین اساس شوراهای حل اختلاف کشور با استفاده از ظرفیت‌های مردمی عملکرد قابل توجه و چشمگیری در زمینه حل و فصل اختلافات و ایجاد سازش در پرونده‌ها پیش از صدور رای و آزادی زندانیان داشته‌اند.

به همین بهانه خبرگزاری میزان، با حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت‌وگویی پیرامون جایگاه و اهمیت مصالحه و میزان آزادی زندانیان در نتیجه سازش در پرونده‌های ارجاع شده به شوراهای حل اختلاف سراسر کشور در ۴ ماهه نخست سال‌جاری ترتیب داده است که در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام والمسلمین صادقی در تشریح اقدامات شوراهای حل اختلاف در رابطه با آزادی زندانیان به ویژه زندانیان جرایم مالی و جلب رضایت اولیای دم در 4 ماهه نخست سال‎جاری، با بیان اینکه یکی از شرایط اساسی ایجاد سازش جبران ضرر زیان دیده توسط مجرم است که با پذیرش خطا باید جبران مافات کند، اظهارکرد: این که مجرم با پذیرش خطای خود و اعتراف به آن زیان طرف مقابل را جبران کند بهترین روش اصلاح مجرمان است.

وی افزود: با محکوم و زندانی شدن ممکن است مجرم به حق سرکوب شده باشد اما نتیجه‌ آن الزاماً اصلاح نیست و از طرفی در زندان با وجود زحمات زیاد و بکارگیری مددکاران مختلف امکان پذیرش اشتباه و جبران توسط مجرم کمتر است.

رئیس توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه افزود: تا جایی که ممکن است نباید از مجازات حبس استفاده کرد و در این مسیر باید اذهان و افکار قضات را از لزوم اعمال مجازات زندان زدود.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: با مجازات حبس اصل فردیت مجازات زیر سوال می‌رود چرا که با زندانی کردن یک نفر خانواده وی و اجتماع نیز به نوعی مجازات می‌شوند و سرمایه اجتماعی نیز برای کسی که جرم مرتکب شده است صرف می شود.

وی اعلام کرد: در 3 ماهه نخست امسال با تلاش و همت اعضا شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور و ایجاد سازش در پرونده‌ها مجموعا تعداد 15 هزار و 765 زندانی از بند رها شده‌اند که از این تعداد 2 هزار و 238 نفر مددجو پیش از اجرای حکم  آزاد و از ورود آنان به زندان جلوگیری شده است.

رئیس توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه یادآور شد: آزادی و جلوگیری از زندانی شدن بیش از 15 هزار نفر در سراسر کشور با همت «شعب تخصصی ویژه مستقر در زندان‌ها، شعب تخصصی ویژه، صنعت، اصناف اتحادیه‌ها و سایر نهادهای تخصصی، شعب واحدهای قضایی شورای حل اختلاف، شرکای کلیدی شوراها «صلح یاران، سفیران صلح، داوران میانجیگران و ...» میسر و ممکن شده است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی بیان کرد: کسانی که استمداد می طلبند، باید مورد حمایت و یاری قرار گیرند و از آنجا که انسان همواره به دنبال جلب رضایت خداوند است باید دانست که برآورده کردن نیاز مردم به رضایت الهی منجر می شود.

وی همچنین با تشکر از تلاش اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف سراسر کشور، گفت: گذشت اولیای دم از قصاص نفس که حق قانونی وشرعی آنان است نیز باید مورد قدر دانی قرار گیرد.

رئیس توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه همچنین با تاکید بر لزوم ترویج و توسعه فرهنگ صلح وسازش بین عموم مردم، اعلام کرد: در 4 ماهه نخست سال‌جاری با همت اعضا شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور با جلب رضایت اولیای دم 199 پرونده تمامی محکومان این پرونده‌ها از اجرای حتمی حکم قصاص نفس رهایی یافته و از فرصتی مجدد برای زندگی برخوردار شده‌اند .

بیشتر بخوانید:

۵۰ درصد پرونده‌های تخلیه ملک در شوراهای حل اختلاف به صلح و سازش ختم شد

انتهای پیام/


برچسب ها: آزادی شورا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *