آلزایمر و ارتباط آن با بیماریهای مزمن چشمی
به گزارش گروه فضای مجازی ، محققان در مطالعه اخیرشان که در آن ۳ هزار و ۸۷۷ نفر را مورد بررسی قرار داده بودند، دریافتند ارتباط قابل توجهی میان بیماریهای مزمن چشم مانند ژنراسیون ماکولا و رتینوپاتی دیابتی با بیماری آلزایمر وجود دارد.
این مطالعه توسط محققان دانشکده پزشکی و دانشکده پرستاری "دانشگاه واشنگتن" انجام گرفت.
سن تمام شرکتکنندگان این مطالعه بالای ۶۵ سال بود و برخی از آنها که مبتلا به "دژنراسیون ماکولا" و "رتینوپاتی دیابتی" بودند، با بالا رفتن سن علائم آلزایمر نیز در آنها مشاهده شده بود.
ژنراسیون ماکولا که به عنوان دژنراسیون وابسته به سن ماکولا نیز (AMD or ARMD)شناخته میشود، یک وضعیت پزشکی است که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد. در اوایل اغلب هیچ نشانهای وجود ندارد. به تدریج دید یک یا هر دو چشم بدتر میشود و ممکن است حتی دید به طور کامل از دست برود و حتی فعالیتهای روزانه فرد مختل شود. گاه افراد دچار توهمات بینایی میشوند که این حالت ارتباطی با بیماریهای روانی ندارد.
دژنراسیون ماکولا بهطور معمول در افراد مسن رخ میدهد. البته عوامل ژنتیکی هم در این مشکل نقش دارند.
رتینوپاتی دیابتی عارضهای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی رخ میدهد. رتینوپاتی دیابتی یکی از علل اصلی کاهش دید است و کسانیکه دیابت درمان نشده دارند ۲۵ برابر شانس بیشتری برای کوری نسبت به افراد عادی دارند.
دکتر "سسیلیا لی"(Cecilia Lee) استاد چشم پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت: ما در این پژوهش نمیگوییم که تمام افراد مبتلا به بیماریهای چشمی در آینده به بیماری آلزایمر مبتلا خواهند شد بلکه پیام اصلی این مطالعه این است که چشم پزشکها باید اطلاعات بیشتری از خطرات ایجاد بیماری زوال عقل برای افراد مبتلا بیماریهای مزمن چشمی داشته باشند.
محققان افزودند، بیش از ۴۶ میلیون سالمند مبتلا به زوال عقل در سراسر جهان وجود دارند و بنابر پژوهشهای ما تا سال ۲۰۵۰ این رقم به ۱۳۱.۵ میلیون نفر خواهد رسید. بیماری آلزایمر شایعترین بیماری زوال عقل است و کشف عوامل مبتلا به آن میتواند سبب تشخیص زود هنگام و اقدامات پیشگیرانه شود.
این مطالعه در مجله "Alzheimer's Association" منتشر شد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام