فروش مرغ بالاتر از قیمت مصوب ممنوع
خبرگزاری میزان _ روزنامه همشهری نوشت: رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران، عرضه مرغ با قیمت بیش از 60هزار تومان را گرانفروشی اعلام کرده و از کاهش قیمت این کالا از 20شهریور خبر داد.
بعد از گذشت 3 ماه که مرغ با قیمتی زیر نرخ مصوب اعلام شده بود به فروش میرسید، طی یک هفته اخیر قیمت این کالای اساسی، از 59.800 تومان اعلام شده بالاتر رفت و در برخی از واحدهای صنفی تا کیلویی 65هزار تومان نیز به فروش رسید.
روز گذشته معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی این افزایش قیمت را تخلف و گرانفروشی دانست و اعلام کرد که مرغ باید کیلویی 60هزار تومان به فروش برسد.
حسین دماوندینژاد، قیمت کنونی مرغ زنده را 42هزار تومان اعلام کرد و درباره این افزایش قیمت گفت: جوجهریزی در ماه گذشته 90میلیون قطعه بود که پیشبینی میکنیم نیاز کشور را بهطور کامل تامین میکند. هماکنون نیز به استانها ابلاغ شده از محل تزریق ذخایر به بازار، قیمتها را کنترل کنند. اما بخش خصوصی نیز در کنار دولت، بالا رفتن قیمت مرغ را با توجه به میزان عرضه و تقاضا تأیید نمیکند.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران درباره نوسان قیمتها در بازار گفت: قیمت مرغ همان نرخ مصوب یعنی 59.800تومان است که در واحدهای صنفی 60هزار تومان عرضه میشود و قیمت بالاتر از این، تخلف محسوب می شود.
مهدی یوسفخانی افزود: رعایت نرخ مصوب الزامی است و واحدهای صنفی حتی اگر مرغ را گران خریده باشند، نمیتوانند بیش از نرخ مصوب مرغی عرضه کنند.
او با بیان اینکه به اعضای اتحادیه درخصوص رعایت نرخ مصوب اطلاعرسانی شده است، گفت: در هفتههای اخیر با توجه به کاهش تقاضا، جوجه ریزی کمتر شد و عرضه تا حدودی کاهش یافت اما این اتفاق مقطعی است و تولیدکنندهها، کشتارگاهها و واحدهای صنفی باید به قیمت کاهش سود خود کاری کنند که مرغ با همان نرخ مصوب بهدست مردم برسد.
بهگفته یوسفخانی، طی یک ماه گذشته با پیشبینی افزایش تقاضا در نیمه دوم سال جوجهریزی زیادی انجام شده و حداکثر تا 20شهریور عرضه مرغ افزایش خواهد یافت؛ بهطوری که ممکن است قیمت این کالای پروتئینی دوباره به روال 3ماه گذشته تا زیر نرخ مصوب پایین بیاید.
چرا مرغ گران شد؟
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی، علت افزایش قیمت مرغ در هفته اخیر را تعادل میان عرضه و تقاضا اعلام کرد.
حبیب اسدالله نژاد در پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر گفت: در یک ماه و نیم گذشته بهدلیل بالا بودن تولید، تعادل میان عرضه و تقاضا بههم خورده بود و مرغداران بهشدت در زیان بودند؛ بهطوری که آنها بهدلیل افزایش تولید و نبود بازار کافی برای مصرف مرغهای زنده تولیدی ۲٠ تا ۱۵ هزارتومان زیر قیمت یعنی کیلویی ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان میفروختند.
بهگفته او، هماکنون و با قیمت کنونی میان عرضه و تقاضا تعادل نسبی ایجاد شده و قیمت مرغ افزایش یافته ؛ اگرچه هنوز به قیمت واقعی تولید نرسیده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی همچنین از وعده دولت برای افزایش نرخ مصوب مرغ خبر داد و گفت: قیمت مصوب مرغ گرم از ماههای قبل ۵۹ هزار و۸۰۰ تومان تعیین شده که میبایست این عدد تغییر کند. در غیر این صورت مرغداران متحمل خسارت خواهند شد. وعدهای نیز در این خصوص برای اصلاح قیمت از اول مهرماه به مرغداران داده شده است.
نرخ مصوب افزایش نمییابد
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران درباره افزایش احتمالی نرخ مصوب مرغ گفت: همین نرخ مصوب 60هزار تومانی هم برای بخش زیادی از مصرفکنندگان بالاست و تقاضا برای نرخ کنونی هم چندان بالا نیست، از اینرو بسیار بعید میدانم که دولت و ستاد تنظیم بازار با افزایش نرخ مصوب موافقت کند.
یوسفخانی افزود: تا جایی که من اطلاع دارم قیمت تمامشده تولید و قیمت مرغ از در مرغداری هماکنون 38هزار تومان برای هر کیلوگرم است که اگرچه سود چندانی برای تولیدکننده بهحساب نمیآید اما زیان هم نیست. اگر زیان هم باشد تقاضا و مستندات تولیدکنندگان در ستاد تنظیم بازار بررسی میشود اما با توجه به تقاضای کنونی بعید میدانم دستکم تا پایان امسال نرخ مصوب مرغ تغییر کند.
این فعال صنفی، با بیان اینکه قیمت مرغ به تازگی به نرخ مصوب رسیده است، گفت: هنوز در بعضی از واحدهای صنفی قیمتهای پایینتر از نرخ مصوب هم دیده میشود اما قیمت مرغ قطعه بندی بسته به این که کدام قسمت از مرغ مورد تقاضای خریداران باشد، متفاوت است و ممکن است تا کیلویی 120هزار تومان یعنی صددرصد بالاتر از قیمت مرغ کامل هم به فروش برسد.
از بازار چه خبر؟
بررسیهای میدانی از سطح بازار نشان میدهد که قیمت کنونی هر کیلو مرغ ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان، سینه مرغ ۱۲۰ هزار تومان و فیله مرغ ۱۳۰ هزار تومان است.
قیمت مصوب مرغ که تا اوایل امسال کیلویی 31هزار تومان بود با اصلاح نظام پرداخت یارانه و ارز از اردیبهشت امسال به 60هزار تومان افزایش یافت اما این کالا تا مردادماه 5تا 8هزار تومان زیر نرخ مصوب یعنی کیلویی 52هزار تومان به فروش میرسید که فعالان بازار علت این امر را کاهش تقاضا اعلام کردند.
بهدنبال این افت تقاضا صادرات مرغ آزاد و جوجه ریزی کاهش یافت تا زیان مرغداران به نوعی جبران شود. سال گذشته نیز در تابستان مرغ 4تا 5هزار تومان زیر نرخ مصوب به فروش میرسید اما در مقطعی از سال نیز با افزایش تقاضا قیمت تا کیلویی 50هزار تومان بالا رفت تا جایی که دولت برای تامین بازار عید و ماه رمضان امسال واردات مرغ را آزاد کرد.
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.