رشد ۱۰۵ درصدی تسهیلات پرداختی بانک مسکن در سال ۱۴۰۰
خبرگزاری میزان - طبق اعلام پایگاه خبری بانک مسکن، صابر عسکرپور عضو هیاتمدیره بانک با اشاره به عملکرد بانک مسکن در یک سال گذشته از عمر دولت مردمی، اعلام کرد: پیش از هر چیز باید اتفاقی که برای اولین بار در ۵ سال گذشته رخ داده است را به کارکنان مجموعه بانک مسکن تبریک بگویم که خود مهر تاییدی بر عملکرد قابل توجه بانک و مجموعه کارکنان است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بانک مسکن در سال مالی گذشته و بعد از ۵ سال سودآور شد، ادامه داد: جمع کل درآمدهای بانک در سال مالی ۱۴۰۰، با رشد ۳۶ درصدی همراه بوده درحالیکه کل هزینهها با رشد ۲۲ درصدی مواجه بود و این امر بیانگر اصلاح روند رشد هزینهها در تناسب با روند رشد درآمدها بوده و ادامهدار بودن روند موصوف میتواند افزایش توان تسهیلات دهی و بهبود شاخصهای مالی بانک را در پی داشته باشد.
معاون مدیرعامل در امور مالی و شرکتهای بانک مسکن با اشاره به افزایش ۱۵۶ درصدی سرمایه بانک در سال مالی گذشته افزود: در اجرای برنامهها و اهداف تعیین شده، با اتمام فرایند تجدید ارزیابی داراییهای ثابت و ثبت افزایش سرمایه ۲۰۳ هزار میلیارد ریالی از این محل، سرمایه ثبتی بانک به مبلغ ۳۳۴ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
عسکـرپور همچنین از افزایش ۴۱ درصدی جذب منابع در بخش سپردههای مشتریان بانک در سال گذشته خبر داد و گفت: بهمنظور تعادل در منابع و مصارف و همچنین حفظ وضعیت سودآوری، لازم است جذب منابع پایدار و با قیمت تمامشده پایین در دستور کار جدی کارکنان قرار گیرد.
وی همچنین به روند رشد داراییها و بدهیهای بانک نیز اشارهای کرده و گفت: داراییهای بانک طی سال مالی ۱۴۰۰ با رشد ۳۶ درصدی همراه بوده درحالیکه بدهیهای بانک بدون در نظر گرفتن حقوق صاحبان سهام رشد ۲۷ درصدی را نشان میدهد و این امر ضمن داشتن اثر مثبت درآمدی، ضرورت و اهمیت تلاش برای جذب منابع بیشتر و همچنین پیگیری مستمر برای تبدیل بهموقع قراردادهای مشارکت مدنی به فروش اقساطی را نمایان میسازد.
عضو هیات مدیره گفت: بانک مسکن جزو معدود بانکهایی است که نسبت کفایت سرمایه آن از حد استاندارد تعیین شده در دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و نسبت کفایت سرمایه موسسات اعتباری بانک مرکزی یعنی عدد ۸ درصد، بالاتر رفته است.
وی همچنین سرمایه نظارتی بانک را معادل ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با توجه به اهمیت این ۲ نسبت در رتبهبندی بانک و همچنین تعیین حدود سرمایهگذاری و یا حدود فردی و جمعی تسهیلات کلان پرداختی، باید با برنامهریزی صحیح و همکاری تمامی واحدها، عملکرد بانک در تمامی بخشها طوری صورت پذیرد که از این دو نسبت مهم محافظت بهعملآمده و در آینده شاهد تقویت آنها باشیم.
عسکرپور در ادامه این بخش، یادآور شد که در نتیجه عملکرد مطلوب بانک در طی سال مالی اخیر، سایر نسبتهای مهم مالی بانک نیز از جمله ROE و ROA نیز بهبود پیدا کرده و هر دو نسبت موصوف از وضعیت منفی خارج شدند.
وی درباره عملکرد بانک در بازار بین بانکی نیز گفت: بانک مسکن در سال ۱۴۰۰ بهطور میانگین روزانه حدود ۱۰۶ هزار میلیارد ریال در بازار بین بانکی سپردهگذاری کرده که از این محل حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال سود عاید بانک شده است.
همچنین از محل سرمایهگذاری در انواع اوراق بهادار از طریق عملیات بازار باز بانک مرکزی نیز در سال مورد نظر حدود ۸ هزار میلیارد ریال سود کسب شده است.
عضو هیاتمدیره در بخش دیگری از اظهاراتش به عملکرد تسهیلات بانک در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: طی این سال تسهیلات پرداختی کل بانک نسبت به سال مالی قبل از نظر مبلغ با رشد ۱۰۵ درصدی به مبلغ حدود ۷۵۸ هزار میلیارد ریال رسیده است که این امر در قالب حدود ۵۴۸ هزار فقره تسهیلات در بخش مسکن شامل؛ حدود ۱۵۴ هزار و ۳۰۰ فقره برای جعاله، ۱۳۰ هزار و ۲۰۰ فقره برای خرید، بیش از ۱۲۷ هزار و ۴۰۰ فقره در بخشهای مرابحه و اجاره به شرط تملیک و حدود ۱۳۶ هزار فقره در قالب قرضالحسنه، مشارکت مدنی و واگذاری سهمالشرکه و مابقی در بخش غیر مسکن پرداخت شده است.
معاون امور مالی و شرکتهای بانک مسکن در بخش دیگری از اظهاراتش به اهداف و برنامههای بانک در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: یکی از هدفگذاریهای سال جاری، تجهیز ۵۸۸ هزار میلیارد ریالی در انواع سپرده است.
وی انتشار اوراق گواهی سپرده بلندمدت ویژه سرمایهگذاری عام به میزان ۲۸۷ هزار میلیارد ریال را از دیگر اهداف بانک در سال جاری عنوان کرد و افزود: کاهش قیمت تمامشده منابع به میزان یک واحد درصد نسبت به ابتدای دوره نیز از دیگر اهداف بانک تا پایان سال است.
عسکرپور کاهش NPL کل بانک طبق برنامههای ابلاغی و صدور ضمانتنامه به مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد ریال را از دیگر اهداف بانک مسکن در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد.
انتهای پیام/