واکنش کشورهای خارجی به تحریم مجدد ایران چگونه بود؟

21:40 - 18 مرداد 1397
کد خبر: ۴۴۲۹۵۷
رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه دور نخست تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را احیا کرد که این اقدام با واکنش منفی کشورهای مختلف روبه‌رو شد.

واکنش کشورها به احیای تحریم‌های آمریکا علیه ایرانبه گزارش گروه بین‌الملل ، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه دور نخست تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را احیا کرد که این اقدام با واکنش منفی کشورهای مختلف روبه‌رو شد.

سوریه

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای تحریم مجدد ایران از سوی دولت آمریکا را به شدت محکوم کرد. 

در این بیانیه آمده است: این اقدامات یکجانبه و غیر قانونی به موجب قوانین بین‌المللی بر این نکته تأکید دارد که دولت آمریکا صداقت خود در مقابل جهانیان با خروج از برجام از دست داده و به سیاست‌های خودکامه خود ادامه می‌دهد.

وزارت خارجه سوریه همچنین افزود: سوریه بار دیگر همبستگی خود با جمهوری اسلامی ایران را در برابر سیاست‌های خصمانه آمریکا اعلام می‌کند و این اطمینان را دارد که دولت، ملت و رهبری ایران بر اثرات این تحریم‌ها غلبه پیدا می‌کنند.

عراق

«حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق سه‌شنبه اعلام کرد که کشور با تحریم‌های آمریکا علیه ایران مخالف است.

وی در نشست خبری هفتگی خود گفت که «ما هرگز با تحریم‌های آمریکا علیه ایران همراهی نخواهیم کرد».

«نچیروان بارزانی»، نخست وزیر اقلیم کردستان نیز دربارە تأثیر تحریم‌های آمریکا بر روابط بازرگانی منطقه کردستان عراق با ایران، گفت: مبادلات بازرگانی منطقه کردستان با ایران تابع روابط بازرگانی عراق با این کشور است.

ترکیه

فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، روز چهارشنبه، یک روز پس از اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گفت: ترکیه به خرید گاز طبیعی ایران ادامه می‌دهد.

دونمز در مصاحبه‌ای تلویزیونی با هابر ترک گفته است: «قرارداد عرضه بلندمدت گاز طبیعی ایران و ترکیه به میزان ۹.۵ میلیارد مترمکعب بوده و تا سال ۲۰۲۶ ادامه دارد.»

چین

وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه اعلام کرد روابط تجاری چین با ایران شفاف و قانونی است و هیچ یک از قطعنامه های شورای امنیت را نقض نمی کند.

وزارت خارجه چین پس از آن که ترامپ رئیس جمهور آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران را اعلام کرد، به رویترز گفت: «چین همواره با تحریم‌های یک جانبه مخالفت کرده است.»

وزارت خارجه چین بر حفظ حقوق قانونی این کشور تاکید کرده است.

آلمان

یک مقام دولت آلمان در اظهاراتی گفت که انتظار دارد آمریکا در اعمال تحریم‌ها علیه ایران منافع اتحادیه اروپا را حفظ کند.

اولریک دیمر معاون سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه در یک نشست گفت: «انتظار داریم آمریکا در تحریم‌های اعمالی علیه ایران منافع اروپا را در نظر داشته باشد.»

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه گفت:« تصمیم واشنگتن بر تحریم مجدد ایران اشتباهی است که می تواند به بی ثباتی در خاورمیانه منجر شود.» سخنان او در اظهارات معاون سخنگوی دولت نیز بازتاب یافت.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا به شرکت‌های اروپایی که از تجارت با ایران خودداری کنند هشدار داد با تحریم های این اتحادیه روبرو خواهند شد.

«ناتالی توچی»، مشاور «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه به شبکه ۴ رادیوی «بی. بی. سی» انگلیس گفت: «اگر شرکت‌های اتحادیه اروپا از تحریم های ثانویه آمریکا تبعیت کنند از طرف اتحادیه تحریم خواهند شد».

توچی برداشتن این گام‌ها را «برای ارسال این پیام دیپلماتیک به ایران مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای جدی است»، ضروری دانست. 

موگرینی نیز روز سه‌شنبه گفت اتحادیه اروپا شرکت‌های کوچک و متوسط را برای تجارت با ایران تشویق می‌کند تا مردم ایران را از منافع اقتصادی برجام بهره‌مند کند.

انگلیس

یکی از مقامات وزارت خارجه انگلیس روز سه شنبه اعلام کرد که قوانین مسدود کننده اتحادیه اروپا، از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران محافظت خواهند کرد.

«آلیستر برت»، مسئول امور خاورمیانه در وزارت خارجه انگلیس می‎گوید: اگر یک شرکت اروپایی از این موضوع هراس داشته باشد که از سوی یک نهاد در پاسخ به تحریم‌های آمریکا مورد اقدام قضایی قرار بگیرد، در این صورت تا جایی که به قوانین اتحادیه اروپا مربوط شود از این شرکت محافظت خواهد شد.

وی افزود: شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا محافظت خواهند شد اما تصمیم درباره اینکه به تجارت با ایران ادامه دهند یا خیر تصمیمی است که به عهده خود شرکت‌هاست.

برت اظهار داشته که به عقیده وی آمریکایی‌ها کار درستی انجام نداده‌اند.

روسیه

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو هر گونه تحریم یکجانبه بدون قطعنامه شورای امنیت را محکوم می کند.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: با کشورهای امضا کننده توافق هسته ای برای توسعه همکاری ها با ایران همکاری می کنیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *