پروندهی کامل خارجیهای لیگ برتر/ فوتبالِ ایران هنوز هم سکوی پرتاب است
خبرگزاری میزان - فوتبال ایران در بازار نقل و انتقالات تابستان ۱۴۰۱ شاهد اتفاقی کم نظیر در تاریخ خود بود. در این پنجره نقل و انتقالاتی بازیکنان پر تعداد خارجی به ترکیب تیمهای لیگ برتری اضافه شدند که این اتفاق پس از چند فصل کمرنگ شدن حضور خارجیها در فوتبال ایران اتفاقی مثبت و خوشایند بود البته به شرطی که این بازیکنان نسبت به پولی که برای آنها هزینه شده بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند و سطح فوتبال ایران را بالاتر ببرند.
در حال حاضر ۱۲ باشگاه از ۱۶ باشگاه لیگ برتری شامل استقلال، پرسپولیس، سپاهان، فولاد خوزستان، مس رفسنجان، آلومینیوم اراک، گل گهر سیرجان، ذوبآهن، تراکتور، نساجی، نفت آبادان و پیکان در ترکیب خود بازیکن خارجی دارند و فقط ۴ باشگاه یعنی نفت مسجدسلیمان، هوادار، مس کرمان و ملوان در ترکیب خود لژیونر ندارند که این اتفاق در تاریخ فوتبال ایران بسیار نادر است.
مجموع بازیکنان خارجی لیگ برتر به ۳۰ نفر رسیده است که در این بین پرسپولیس و سپاهان هر کدام با در اختیار داشتن ۴ بازیکن خارجی رکورددار هستند. در بین خارجیهای لیگ برتر تنوع خوبی در بین قارهها و کشورها دیده میشود، ۹ بازیکن از قاره آمریکا، ۹ بازیکن از قاره آفریقا، ۶ بازیکن از قاره اروپا و ۶ بازیکن از قاره آسیا در لیگ ایران توپ خواهند زد؛ ضمن اینکه برزیل با ۸ بازیکن و مالی و تاجیکستان با ۳ بازیکن بیشترین نمایندهها را در لیگ برتر ایران دارند.
فهرست کامل بازیکنان خارجی تیم های لیگ برتری به شرح زیر است:
آلومینیوم اراک: ولنتینو یوئل، هانسل زاپاتا
استقلال: کوین یامگا، عزیزبک آمانوف، رافائل سیلوا
پرسپولیس: وحدت هنانوف، گئورگی گولسیانی، یورگن لوکادیا، شیخ دیاباته
پیکان: تیتو اوکلیو، شیرزاد تمیروف
تراکتور: صفا هادی، گوستاوو واگنین، ریکاردو آلوز،
ذوب آهن: احسان پنجشنبه
سپاهان: رناتو سلیویرا، مانوئل فرناندز، الویس کامسوبا، نیلسون جونیور
نفت آبادان: شیرالدین بابائف
فولاد: موسی کولیبالی، آیاندا پاتوسی، کریستوفر کنت
گل گهر: کیروش استنلی، اریک باگناما، وسلی گومز
مس رفسنجان: گادوین منشا، لوسیانو پریرا، جفرسون باهیا
نساجی: آداما نیان
*خارجیهای لیگ برتر به تفکیک قاره و کشور:
۹ بازیکن آمریکایی: زاپاتا (کلمبیا) سیلوا، واگنین، سیلویرا، جونیور، استنلی، گومز، پریرا، باهیا (برزیل)
۹ بازیکن آفریقایی: اوکلیو و یوئل (سودان جنوبی)، دیاباته، نیان و کولیبالی (مالی) کامسوبا (بوروندی) باگناما (گابن) منشا (نیجریه) پاتوسی (آفریقای جنوبی)
۶ بازیکن اروپایی: یامگا (فرانسه) گولسیانی (گرجستان) لوکادیا (هلند) آلوز و فرناندز (پرتغال) کنت (اتریش)
۶ بازیکن آسیایی: آمانوف و تمیروف (ازبکستان) هنانوف، پنجشنبه، بابائف (تاجیکستان) هادی (عراق)
نکته مشترکی که تقریبا در بین تمام این بازیکنان خارجی دیده میشود قراردادهای کوتاه مدت و غالباً یکساله است. در صورتی که هر کدام از این بازیکنان در ترکیب تیم خود بدرخشند مطابق سالهای گذشته و چیزی که معمولاً دیدهایم تیمهای متمول حوزه خلیج فارس به سراغ آنها میآیند و فوتبال ایران در اینجا مانند ویترینی برای شیخ نشینهای خلیج فارس عمل خواهد کرد.
لیگ برتر ایران در سالهای اخیر محل خوبی برای کسب درآمد و همچنین سکوی پرتاب مناسبی برای بسیاری از بازیکنان خارجی که عمدتا مهرههای سوخته تیمهای اروپایی هستند، بوده است و این باشگاهها باید باشند که با هوشمندی و مدیریت مناسب از بازیکنان بهره ببرند نه برعکس.
انتهای پیام/