مهمترین عواملی که سبب تشدید رفلاکس میشوند/ با همه فواید بینظیر موز آشنا شوید/ دشمن درجه یک کلیهها را بشناسید
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،درباره ضرورت نوشیدن آب به ویژه در روزهای گرم تابستانی زیاد گفته شده، اما نوشیدن آب ولرم هنگام صبح و بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب و ناشتا چه فوایدی برای بدن دارد؟ متخصصان از تاثیرهای بسیار مثبت آن میگویند. بنابر گزارش جدید دویچه وله، متخصصان سلامت به ویژه نوشیدن آب ولرم در هنگام صبح به صورت ناشتا را توصیه میکنند. برخی از مهمترین دلایل این توصیه به شرح زیر است:کمک به دفع سریعتر سموم از بدن، بهبود سوخت و ساز بدن،تسکین سوزش و درد معده، بهبود درخشندگی و شفافیت پوست، کمک به سلامت و براق شدن مو، جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و عفونت مثانه، تقویت سیستم ایمنی بدن.
غش رفتن پا از عارضههای طبیعی است که غالباً در اکثر خانوادهها، یک نفر از آن رنج میبرد و همیشه برخی از افراد به واسطه همین دردهای کم و طولانی، عصبی و به خستگی زودرس دچار میشوند.این عارضه شایع و موسوم که به عنوان غش رفتن پا شناخته میشود، سندروم پای بی قرار تعریف میشود و هر چند عوامل متعددی میتواند زمینه ساز این معضل باشد، اما هنوز علت واحدی برای آن شناخته نشده است.
محمدباقر اولیاء عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: عوامل چندگانهای برای بروز این عارضه وجود دارد که عمدهترین آنها در گروههای خاص نیز قابل مشاهده است، به طوری که بسیاری از این عوامل در گروههای دیابتی، افراد مستعد ابتلا به دیابت یا بستگان آنها وجود دارد.این مسئول در مورد دیگر عوامل بروز عارضه سندروم بی قراری پا، گفت: کمترین علائم شایع در بین بیماران رماتیسمی، غش رفتن پا است، حتی این عامل در افرادی که هنوز به رماتیسم خود پی نبردهاند نیز وجود دارد و میتواند یکی از عوامل شناسایی این بیماری باشد.وی، کم خونی شدید را نیز یکی دیگر از عوامل این عارضه، عنوان و تصریح کرد: کمخونیهای شدید یکی از عوامل بروز این عارضه است، اما کمخونیها همیشه علت خاصی ندارند و گاهی معلول یک بیماری است.این فوق تخصص روماتولوژی افزود: بیماریهای روحی و روانی و افسردگیهای حاد نیز از دیگر عواملی هستند که میتوانند منجر به غش دردهای پا شوند.
پدرام عطایی متخصص و فوق تخصص گوارش کودکان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی درباره رفلاکس (برگشت محتویات معده به مری) اظهار کرد: این عارضه یکی از شایعترین اختلالات گوارشی در کودکان و بزرگسالان است؛ از علائم بالینی رفلاکس در کودکان میتوان به استفراغ و برگشت آرام محتویات معده به دهان اشاره کرد.
علائم رفلاکس را بشناسید
وی درباره نشانههای رفلاکس در بزرگسالان بیان کرد: رفلاکس در بزرگسالان به شکل سوزش سرِدل، حالت تهوع، استفراغ، ترش کردن و درد پشت جناغ سینه بروز پیدا میکند؛ وقتی رفلاکس طول میکشد التهاب مری ایجاد میشود که این التهاب میتواند دردِ حین بلع و خونریزی گوارشی (استفراغ خونی) را به همراه داشته باشد.
مهمترین عواملی که سبب تشدید رفلاکس میشوند
این فوق تخصص گوارش کودکان افزود: از عواملی که سبب تشدید رفلاکس میشوند میتوان به استعمال سیگار، یبوست، چاقی، سرفه مزمن، افزایش فشار داخل شکم (زنان باردار و اشخاصی که کبد و طحال آنها به علل گوناگون بزرگ شده است)، مصرف برخی از مواد غذایی مانند قهوه، کاکائو، گوجه فرنگی، چای پررنگ و ترکیبات حاوی نعناع اشاره کرد.عطایی تاکید کرد: پزشک بر اساس شرح حال و علائم بالینی بیمار، رفلاکس را تشخیص میدهد؛ در مواردی که فرد دچار استفراغ خونی شده، احساس گیر کردن غذا در مری داشته یا رفلاکس طول کشیده باشد باید آندوسکوپی انجام شود؛ در بقیه موارد نیاز به آندوسکوپی وجود ندارد و تنها بیمار باید تحت نظر پزشک دارو مصرف کند و مورد بررسی قرار بگیرد؛ اگر بیمار به درمان پاسخ مناسبی ندهد در این صورت انجام آندوسکوپی ضروری است.
حمله عصبی
روانشناسان درباره شرایط جدیدی به نام «نوموفوبیا» هشدار دادند. این مخفف «no mobile phone phobia» است که تاثیرش روز به روز روی افراد بیشتر میشود. در این شرایط وقتی کسی از گوشی موبایلش دور شود دچار حمله عصبی و استرس میشود.
اسپرم ضعیف
سیگنالهای وای فای میتواند باعث ضعیف شدن اسپرم در مردان شود و در نتیجه مشکلات مربوط به ناباروری را در آنها افزایش دهد.
سندروم کامپیوتر
نگاه کرده به مانیتور برای مدتهای طولانی در روز هیچ لطفی به چشم شما نمیکند. خستگی چشم، سوزش آن، سردرد و غیر شفاف بودن دید از مشکلات آن است.
دست
طبق تحقیقات دانشمندان استفاده بیش از اندازه از گوشی موبایل یا تبلت مشکلات زیادی برای دست ایجاد میکند. اگر دست شما هم آسیب دیده است بهتر است هرچه سریعتر به متخصص یا فیزیوتراپ مراجعه کنید.
فضای مجازی
روز به روز استفاده از فضای مجازی بیشتر شده و در حال گرفتن جای فضای حقیقی هم هست. حتی فیلمها هم سهبعدی شدند. اما حضور بیش از اندازه در فضای مجازی میتواند باعث سردرد و مشکلات روحی در زندگی حقیقی شود.
موز یکی از پرمصرفترین و محبوبترین میوههای روی زمین و غنی از املاح و ریزمغذیهای ضروری برای بدن است. در آمریکا مردم بیش از آنکه سیب و پرتقال بخورند، موز میخورند. این میوه زرد و خمیده سرشار از املاح و مواد مغذی بهویژه پتاسیم فراوان، فیبر خوراکی، منیزیم و ویتامینهای C و B ۶ است. موز علاوه بر مقابله با افسردگی، دستگاه گوارش را تنظیم کرده و ترشی معده را نیز بهبود میبخشد. این میوه شفابخش و مقوی همچنین خطر ابتلا به سرطانهای کلیه، دیابت، پوکیاستخوان، نابینایی و سایر امراض را به میزان محسوسی کاهش میدهد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ارزش غذایی موز را بسیار بالا اعلام میکند. بنابر اعلام FDA این میوه فاقد چربی، کلسترول و سدیم بوده و هر عدد از آن ۴۵۰ میلیگرم (۱۳ درصد) پتاسیم، ۲ درصد ویتامین A ۱۵ درصد ویتامین C، ۳۰ میلیگرم (۱۰ درصد) کربوهیدرات، سه میلیگرم (۱۲ درصد) فیبر خوراکی، ۱۹ گرم قند، یک گرم پروتئین و ۲ درصد آهن دارد.
احمد عامری متخصص رادیوتراپی، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تومورهای سر و گردن و راههای درمان آن، اظهار کرد: سرطانهای سر و گردن جزء چهارمین سرطان شایع در بین مردم است و به دلیل اینکه در گردن رخ میدهد خیلی از جنبههای اجتماعی فرد را در بر میگیرد و اهمیت خاصی دارد، این توده سرطان در روند سلامت اعضای بدن فرد تاثیر بسزایی دارد.
این متخصص رادیوتراپی، آنکولوژیست بیان کرد: سرطان سر و گردن ممکن است حتی در تغذیه بیمار تاثیر منفی بگذارد و راه تنفسی فردرا دچار مشکل کند همچنین در قسمتهای فوقانی سر و گردن باعث بروز علائم عصبی، افتادگی چشم، کاهش بینایی و اختلالات دیگری در اعضای بدن خواهد شد لذا درمان این سرطان اهمیت ویژه و خاصی پیدا میکند و به خصوص توصیه میشود به سرعت و در مراحل اولیه درمان شود تا بیمار دچار عوارض بعدی نشود.عامری ادامه داد: نباید سرعت درمان به حدی کند پیش رود که بیمار دچار عوارض شود و این عوارض نگرانکننده و مشکلسازتر از خود بیماری شود؛ به علت اینکه در قسمت سر و گردن هورمونهای حیاتی بدن وجود دارد، درمان سرطان سر و گردن کار سختی است، جراحی راه اصلی درمان این بیماری به شمار میرود (به خصوص سرطانهای غیر خونی)، اما ممکن است زمانی نیاز به جراحی باشد و با دارو سرطان درمان نشود، اگر جراحی به تنهایی پاسخگوی درمان نباشد رادیو تراپی به کمک آن میآید، بنابراین بخش عمدهای از درمان سرطانها رادیوتراپی است که برای دستیابی به نتیجه بهتر میتوان آن را با شیمی درمانی ترکیب کرد.
رییس انجمن اورولوژی ایران دکتر عباس بصیری، درباره عوامل خطر ابتلا به بیماری سنگ کلیه در افراد، گفت: اولا بیماری سنگ کلیه یک پایه خانوادگی و وراثتی دارد و مردم باید برای عدم ابتلا به آن نکاتی را رعایت کنند و بدانند کسانی که در خانوادههایشان سابقه سنگ کلیه وجود دارد، احتمال ابتلایشان به این بیماری بیش از سایرین است.
وی با بیان اینکه کسانی که در خانوادهشان سابقه بروز سنگ کلیه وجود داشته باشد باید مراقبتهای لازم را به عمل آورند و نسبت به علائم این بیماری حساس باشند، ادامه داد: موضوع مهم دیگر درباره بیماری سنگ کلیه وجود سنگسازی در اطفال است؛ چرا که کودکانی که کلیه سنگساز دارند، عمدتا زمینههای متابولیک و غیر عادی بودن در ترکیب ادرارشان وجود دارد.بصیری، شایعترین سنگ کلیه در اطفال را سنگ سیستینی دانست و گفت: این نوع سنگ کلیه در اطفال بسیار شایع است و از طرفی قدرت تکرار زیادی دارد. بروز سنگ کلیه یک عامل خطر برای آنهاست که به آسیب کلیههای آنها منجر میشود.وی با تاکید بر اهمیت سابقه خانوادگی در بروز سنگ کلیه، گفت: توصیه عمومی ما به افراد جامعه برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه کاهش مصرف نمک است؛ چرا که نمک دشمن کلیه محسوب میشود و یکی از عوامل بسیار مهم بروز سنگ کلیه در کشور است.
رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه البته در کشور ما نیازی به کاهش مصرف مواد کلسیمدار مانند شیر، پنیر و ماست برای پیشگیری از بروز سنگ کلیه نیست، گفت: چرا که در کشور ما علت سنگسازی کلیه، کلسیم زیاد نیست و در نتیجه نباید مصرف این مواد را محدود کنیم، اما تاکید میکنم که مصرف نمک حتما باید در کشور کاهش یابد.بصیری همچنین به مردم توصیه کرد که برای پیشگیری از سنگ کلیه به طور مرتب و زیاد مایعات بنوشند و در این باره گفت: آنچه که در پیشگیری از بروز سنگ کلیه موثر است، میزان آب مصرفی است نه نوع آن بنابراین هر چقدر مصرف آب بیشتر باشد از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.