۹۳میلیون بشکه نفت ایران آماده ورود به بازار
خبرگزاری میزان - تسنیم به نقل از بلومبرگ نوشت: پیشرفت مذاکرات هستهای ایران توجه بازار را به ذخایر قابلتوجه نفت این کشور بهروی دریا جلب کرده است که میتواند در صورت امضای قرارداد، بهسرعت به دست خریداران برسد.
اطلاعات شرکت ردیابی کشتیهای کپلر نشان میدهد حدود 93 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ایران در زمان حاضر بهروی نفتکشهایی در خلیج فارس و آبهای سنگاپور و همچنین در نزدیکی چین ذخیره شدهاند. مؤسسه ورتکسا هم که در زمینه تحلیل اطلاعات کشتیرانی فعالیت دارد، این رقم را بین 60 تا 70 میلیون بشکه تخمین میزند، بهعلاوه، ذخایر کوچکتری هم در مخازن زمینی قرار دارند.
بسیاری از تحلیلگران عقیده دارند ایران ناوگان قابلتوجهی از محمولههای نفتی را آماده کرده است که خیلی زود بازار را فرامیگیرد، البته حل کردن مسائل مربوط به بیمه و کشتیرانی و موانع فروش پساز برداشته شدن تحریمها، کمی طول خواهد کشید.
بازگشت و پذیرش کامل ایران در بازار جهانی نفت بهدنبال برداشته شدن تحریمهای آمریکا در شرایط پیچیدهای برای تاجران نفت صورت میگیرد. شمارش معکوس برای اجرایی شدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جریان نفت خام روسیه در ماه دسامبر آغاز شده است، بهعلاوه، فروش نفت آمریکا از ذخایر استراتژیک این کشور در ماه اکتبر پایان مییابد.
احتمال بازگشت بشکههای نفت ایران به بازارهای جهانی در هفتههای اخیر بر قیمت فروش نفت در آینده تأثیر گذاشته و نشانههای کمبود عرضه را از بین برده است.
بیشتر بخوانید:
زمستان سخت در انتظار اروپا همزمان با افزایش قیمت انرژی
تمرکز دیپلماتها بر احیای قرارداد برجام است که برنامه هستهای ایران را بهازای برداشته شدن تحریمهای این کشور محدود میکند. قرارداد اصلی برجام توسط دونالد ترامپ نقض شده بود. آمریکا هفته گذشته پاسخ خود به آخرین پیشنویس این قرارداد را ارسال کرد و امید به امضای زودهنگام آن را بالا برد.
آژانس بینالمللی انرژی تخمین میزند ذخایر دریایی نفت خام ایران با متوسط عرضه روزانه نفت در دنیا قابلمقایسه باشد، یعنی حدود 100 میلیون بشکه در روز. آمریکا طی 6 ماه گذشته 180 میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفتی خود را آزاد کرده است.
طبق آمار شرکت ورتکسا، صادرات روزانه نفت ایران از زمان برداشته شدن معافیتهای واردات نفت این کشور بهدنبال تحریمهای آمریکا حدود 1 میلیون بشکه بوده است. چین ازجمله برترین خریداران نفت این کشور بوده است.
هدف ایران علاوهبر پر کردن جای خالی نفت روسیه در اروپا مخصوصاً اسپانیا، ایتالیا، یونان و حتی ترکیه، تلاش برای بازپسگیری سهم خود در بازار آسیا هم هست.
اروپا در سالهای 2017 و 2018 بهطور متوسط 748000 و 528000 بشکه از نفت ایران را مصرف میکرد و آسیا بهترتیب 1.2 و 1 میلیون بشکه در روز نفت این کشور را وارد کرده بود.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.