موسوی: امام خمینی (ره) رسانه و مطبوعات را دستاوردی بشری برای در خدمت بودن انقلاب میدانستند/خضریان: انقلاب اسلامی ایران با تفکر بیداری اجتماعی نگاه خود به جریان رسانهها را مشخص کرد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، شانزدهمین نشست "شنبههای انقلاب" با موضوع "مطبوعات و خبرگزاریها" با حضور جمعی از کارشناسان و اصحاب رسانه،آغاز شد.
محمد عبدی مدیر پاتوق رسانههای انقلاب در ابتدای این نشست با اشاره به برگزاری شانزدهمین نشست رسانه ای شنبه های انقلاب گفت: خوشحالیم که دوران بلوغ انقلاب اسلامی ایران و چهل سالگی انقلاب همراه با برگزاری نشست شنبه های انقلاب شده است. بدون شک چهل سالگی در هر انسان دوران کامل شدن است و ما در این چهل سال نیز بلوغ کامل انقلاب اسلامی در تمامی عرصه ها را شاهد بوده ایم.
سید نظام موسوی دبیر انجمن روزنامه نگاران مسلمان به عنوان نخستین سخنران ایننشست در خصوص نوع مواجهه انقلاب اسلامی با رسانه ومطبوعات گفت: در خصوص نقش رسانه در انقلاب باید دید از نگاه انقلاب اسلامی ایران مطبوعات چه جایگاهی دارند. رسانه همچون بسیاری از مصنوعات بشر در عصر مدرن تاریخچه اش به سده های اخیر باز می گردد.
وی در همین راستا افزود: زمانی که انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت نگاه انقلابیون به این عرصه متفاوت بود. نوع نگاهها به رسانهها مختلف بود و بسیاری حتی در فکر حذف رسانه بودند اما امام خمینی (ره) به عنوان بنیانگذار اصلی انقلاب اسلامی ایران بهترین راه را انتخاب کردند.
موسوی با اشاره بر تاکید امام راحل مبنی بر باورمند شدن رسانه ها به انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: امام خمینی (ره) نه به حذف و نه به هضم رسانه ها معتقد بودند بلکه رسانه و مطبوعات را دستاوردی بشری در عصر مدرن می دانستند که می تواند در خدمت انقلاب باشد
وی در همین راستا ادامهداد: رسانه میتواند به خوبی در خدمت دستاوردهای انقلاب اسلامی باشد. حضرت امام می فرمودند که ما باید از رسانه استفاده داخلی ببریم و مهمترین نکته در بخشرسانه آن است که روح و جهت انقلاب در آن جریان داشته باشد.
موسوی ادامه داد: خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی ایران رسانه از دست یک عده خاص بیرون آمد و هم اکنون شاهد آن هستیم که تمامی سلایق و جهت ها در عرصه رسانه و مطبوعات و در بستر انقلاب اسلامی ایران فعالیت می کنند.
دبیر انجمن روزنامه نگاران مسلمان افزود: شما در هر کشوری بخواهید رسانه داشته باشید باید به برخی قوانین پایبند باشید. خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی ایران تمامی جریان ها به راحتی در رسانه فعالیت دارند اما نباید فراموش کرد در همه جا چارچوبی به عنوان قانون وجود دارد. البته هر جا که یک مساله امنیت ملی را زیر سوال ببرد با آن برخورد می شود. اگر با رسانه ای پیش از این برخورد شده به اینخاطر بوده که آن رسانه به پایگاه دشمنمبدل شده است.
علی خضریان قائم مقام روزنامه فرهیختگان در ادامه این نشست گفت: انقلاب اسلامی ایران با تفکر بیداری اجتماعی از سوی امام خمینی (ره) به درستی از همان ابتدا نگاه خود به جریان رسانه ها را مشخص کرد. حضرت امام(ره) رویکردی مدارا گونه با مخالفان داشتند.
وی در همین راستا ادامه داد: تفکرات امام خمینی (ره) از همان ابتدا نگاهی آزادی خواهانه بود و این مساله را میتوان به خوبی در همان ابتدای انقلاب اسلامی ایران مشاهده کرد. پس از انقلاب اسلامی ایران امام رابطه کشور را با رژیم صهیونیستی و افریقای جنوبی قطع کرد. همین نکته نشان میدهد که نگاه امام تنها ایدئولوژیک نبود و فراتر از آن آزادی خواهانه به مسائل نگاه می کردند.
بیژن نوباوه مدیرعامل روزنامه عصر ایرانیان در ابتدای سخنان خود رسانه را زبان هر جامعه خواند و گفت: هیچ ملتی بزرگ نمی شود تا زبان گویا داشته باشد. هر قدر ما بتوانیم رساتر صحبت کنیم نشانه بلوغمان است.
وی در رابطه با تلاش غرب برای سلطه رسانهای ادامه داد: در دنیا نزدیک به ۳۰۰ رسانه که حداقل ۱۰۰ عدد از آنها رادیو و تلویزیون به زبان فارسی هستند فعالیت ضد ایرانی و انقلابی دارند و بر علیه نظام برنامه تولید می کنند.
نوباوه جریان رسانه غرب را سلطه طلب خواند و ادامه داد: علت اینکه جریان سلطه غرب با چنین هزینه ای در برابر انقلاب ایستاده قدرت انقلاب اسلامی ایران است. به عنوان مثال در جریان جنگ تحمیلی تمام رسانه های غرب در برابر حمله شیمیایی و گرفتن جان انسان ها سکوت کردند. نظام سلطه برای رسیدن به منافعش هر کاری می کند. اگر شبکه ای مثل پرس تی وی در بسیاری از کشورها قطع می شود بدون شک نشان دهنده قدرت رسانه ای این شبکه و تاثیرگذاری آن است.