مسئولان ایرانی به ترامپ اعتماد ندارند/ نتیجه استراتژی ترامپ انزوای بیشتر آمریکا خواهد بود
در هفته اخیر اسناد و مدارک متعددی دال بر مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر شد و ترامپ سعی دارد با توئیتهایی علیه ایران، موضوع شرم آور مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری کشور خود را کمرنگ کند.
به گزارش گروه بین الملل ، نشنال اینترست در یادداشتی به نامعلوم بودن مقصد استراتژی ترامپ درباره ایران به دلیل عجله وی برای منحرف کردن اذهان عمومی از مسئله مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا پرداخته است.
در این یادداشت آمده است، جای تعجب نیست که مسئولان ایران علاقهای به دادن پاسخ مثبت به دعوت ترامپ برای مذاکره نداشته باشند. چراکه این دعوت در چارچوب دیپلماسی آمریکا- ایران معمول نیست. از سوی دیگر ترامپ پس از خروج یکجانبه از برجام، نزد ایرانیان اعتباری ندارد و ایرانی ها لزومی به ایفای نقش در تئاتر کمپین فشارعلیه ایران توسط ترامپ نمیبینند.
نویسنده در ادامه با اشاره به موافقت ایران با برجام که محدودیت و نظارتهای بسیاری برای کنترل هستهای این کشور اعمال کرد، می نویسد؛ واشنگتن با خروج یکجانبه از این توافق نامه قسم خورده است تا در ادامه خصومتها علیه ایران، جنگی اقتصادی علیه این کشور به راه بیندازد و به شدت تلاش میکند تا این کشور را بی ثبات کند. ترامپ که استاد جلب توجه رسانهها و مردم است، درصدد است تا با توئیتهایی علیه ایران، موضوع شرم آور مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری کشور خود را کمرنگ کند. در هفته اخیر اسناد و مدارک متعددی دال بر مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر شد.
در ادامه آمده است، آمریکا در مسیر تهدید ایران از همراهی رقبای منطقهای این کشور مانند عربستان، امارات و اسرائیل نیز برخوردار است. هدف این کشورها از همراهی با ترامپ ارتقای روابط دوستانه با آمریکا، منزوی ساختن ایران و کاهش آسیب پذیری خودشان است.
نویسنده در ادامه میگوید انتظار میرفت پمپئو حداقل آنقدر هوشمند باشد که بداند مذاکره مجدد با آمریکا چقدر برای مسئولان ایرانی غیرقابل اعتماد است. رویکرد فشار بیشتر که سالیان زیادی علیه ایران مورد استفاده قرار گرفت و ناکام ماند، اکنون نیز نتیجهای جز انزوای آمریکا در بر نخواهد داشت.
نویسنده بر این باور است که اگرچه دولت ترامپ از نگرانی درباره مسائل هستهای ایران حرف میزند، اما آن چه در سخنرانی پمپئو مطرح شد، حاوی نکتهای درباره این موضوع نبود. وی جز این که بگوید این مسئله به بهترین نحو قابل حل بود، اما به بدترین توافق منجر شد، چیز دیگری برای گفتن نداشت.
در ادامه این گزارش آمده است مواضع ضد اسلامی آشکار آمریکا خود منبع الهامی برای بی اعتمادی به این کشور شده است و تحریمهای بیشتر موجب تثبیت نگاه خصمانه مردم ایران علیه آمریکا به عنوان دشمن منافع شان خواهد شد.
نویسنده در پایان با اذعان به این که قطعا ترامپ به دنبال جنگ نیست، گفت: نمیتوان انکار کرد که ترامپ برای رهایی و فرار از مشکلات سیاسی بزرگ درباره تحقیقات در مورد مداخله روسیه در انتخابات حتی ممکن است روزی به دنبال جنگ نیز باشد. مشکل بزرگتر در این مورد جان بولتون است که مدتهاست که درصدد تحقق بخشیدن به این رویاست و در حال حاضر از هیچ تلاشی برای بروز جنگ اجتناب نمیکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *