فرانسه مسئول خطرات پیش روی پناهجویان در کانال مانش
خبرگزاری میزان - سازمانهای حامی پناهجویان در شمال فرانسه، دولت این کشور را به دلیل تعداد بالای افرادی که جان خود را برای عبور از کانال مانش با قایقهای کوچک به خطر میاندازند، مقصر میدانند.
به گزارش «گاردین»، در سال جاری تاکنون بیش از 20 هزار نفر از کانال مانش عبور کردهاند و مقامات اتحادیه نیروی مرزی انگلیس پیشبینی کردهاند که این تعداد تا پایان سال به 60 هزار نفر برسد.
از ارقام امسال تاکنون حدود 15 هزار مورد، از زمان اعلام سیاست بحثبرانگیز دولت انگلیس مبنی بر اعزام پناهجویان به رواندا در ماه آوریل گذشته است.
سازمانهای غیردولتی فرانسوی میگویند در حالی که فرانسه مراکز پذیرش پناهجویان دارد اما بسیاری از آنها در خیابان میخوابند؛ «کاله، دانکرک و پاریس» همگی مناطقی هستند که پناهجویان به امید رسیدن به انگلیس یا رسیدگی به درخواستهای پناهندگی خود در فرانسه، در آنها ساکن هستند.
«نیکولای پوسنر»، هماهنگکننده یک سازمان حقوق بشری فرانسوی که از پناهجویان حمایت میکند، گفت: «شما در انگلیس، رواندا را دارید، ما در فرانسه خیابانها را داریم؛ دولت فرانسه عمدا این محیط را ایجاد میکند به این امید که پناهجویان دیگر به اینجا نیایند یا خودشان فرانسه را ترک کنند.»
- بیشتر بخوانید:
- روایتهایی غم انگیز از زندگی در فرانسه به عنوان یک پناهجو
- دهها آواره در پی تخلیه یک اردوگاه مهاجران در پاریس
یکی از بزرگترین سازمانهای حمایت کننده از پناهجویان در فرانسه اخیرا اعلام کرد که سیاستهای دولت این کشور به طور ضمنی برخی از پناهجویان افغانستانی را به سمتی میکشاند تا مسیر خطرناک به انگلیس را امتحان کنند.
«هلن سوپیوس دیوید»، از مدیران این گروه، میگوید: «دلایلی که باعث میشود افراد در تلاش برای رسیدن به انگلیس با قایقهای کوچک جان خود را به خطر بیندازند، متعدد است؛ با این حال، فقدان گزینههای جایگزین همچنان مسئله اصلی است؛ مسیرهای قانونی تقریباً برای درخواست پناهندگی و پیوستن مجدد به خانوادهها و مکانهای پذیرش پناهجویان در فرانسه وجود ندارد.»
افزایش عبور پناهجویان از کانال «مانش» نشان میدهد که اقدامات محدودکننده مانند طرح رواندا یا کنترلهای مرزی تقویتشده بهعنوان بازدارنده عمل نمیکند؛ تنها راهحل، پیشنهاد جایگزینهایی در قالب مسیرهای قانونی، شرایط پذیرش مناسب و حفاظت از افرادی است که به آن نیاز دارند.
انتهای پیام/