وزیر فرهنگ: قدم های محکمی برای صنعت خودکفایی کاغذ برداشته شده است
خبرگزاری میزان - طبق گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هشتمین جشنواره و نمایشگاه «ایران نوشت» ظهر امروز یکم شهریورماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد.
محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم با اشاره به برپایی هشتمین دوره نمایشگاه «ایران نوشت»، گفت: برپایی چندین دوره نمایشگاه «ایران نوشت» به خوبی نشان داد اگر زنجیره تولید تا انتشار محصولات فرهنگی کامل شود چه نتایج ارزشمندی به همراه خواهد داشت از سوی دیگر خلق کاراکترهای بومی در حوزه صنایع فرهنگی از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا هنوز شخصیت های محبوب مخاطبان غیر بومی است.
وی از وزارت فرهنگ، وزارت آموزش و پرورش و وزارت صمت به عنوان سه رکن اصلی تغییر وضعیت موجود صنایع خلاق فرهنگی به سوی وضعیت مطلوب یاد کرد و افزود: همکاری و همراهی گسترده این سه وزارتخانه از ثمرات دولت انقلابی است که باید از سطح بالای این همکاری به بهترین شکل ممکن برای اصلاح وضعیت موجود «صنایع خلاق فرهنگی» بهره برد.
وزیر فرهنگ تکمیل زنجیره «ایده تا دیده» در صنایع خلاق فرهنگی را از مهمترین برنامه های وزارت فرهنگ در دوره جدید برشمرد و گفت: تمامی بخش های وزارت فرهنگ از جمله سازمان سینمایی و بنیاد بازی های رایانه ای ماموریت دارند، تا در تکمیل زنجیره «ایده تا دیده» در صنایع خلاق فرهنگی برنامه ریزی و اقدام کنند.
وی همچنین به موضوع خودکفایی کاغذ در کشور پرداخت و گفت: از ابتدای فعالیت دولت مردمی اعلام کردیم که به سوی خودکفایی در تولید کاغذ حرکت خواهیم کرد و همچنان بر این رویکرد اصلی تاکید داریم.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال با حمایت دولت مجموعه کارخانههای کاغذسازی فعال شده اند و تولید داخلی باید با اقدامات فرهنگی و هنری پیوند بخورد تا بتواند نتیجهبخش باشد، دولت مردمی نیز از تولید ملی تمام قد حمایت خواهد کرد.
وی به حمایت دولت مردمی از صنعت خودکفایی کاغذ اشاره کرد و گفت: در این زمینه وزارت آموزش و پرورش قدم اول را برداشت و از سال آینده ۴۵ هزار تن کاغذ مورد نیاز کتابهای درسی از تولید داخلی تأمین خواهد شد و تلاش خواهد شد که تمامی نیازمان در حوزه کتاب مدارس، مطبوعات و نشریات با کاغذ داخلی تأمین شود.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به ورود فرهنگ انحطاط و حقارت در ۲۰۰ سال گذشته پرداخت و خاطرنشان کرد: در دوره قاجار با ورود و گسترش فرهنگ انحطاط مواجه بودیم که در آن، جریان به ظاهر تحصیل کرده ، نظریه پردازان که لزوم وابستگی ایرانی به بیگانه را تبیین می کردند و پیشرفت را در تقلید محض خلاصه می کردند.
وی همچنین افزود: امروز باید برخی متون دوره قاجار و پهلوی را به عنوان عبرت در مدارس و دانشگاه ها تدریس کنیم تا روشن شود که اندیشمندان وابسته آن دوره چگونه از پیشرفت غرب و نیازمندی ما به این فرهنگ سخن می گفتند، در این متون از پیشرفت غرب یاد میکنند و میگویند چارهای نداریم جز اینکه مسیر آنها را طی کنیم، البته متاسفانه هنوز این تفکر و این افراد تریبون های تاثیرگذار را در اختیار دارند. نزاع تاریخی ۲۰۰ ساله ایران ما، جدال بین اینکه میتوانیم و فرهنگ ما قدرت آفرینش و پیشرفت دارد با گروهی که برعدم توانایی و ابتکار اصرار دارند، همچنان ادامه دارد.
وزیر فرهنگ در ادامه تاکید کرد: امام خمینی(ره) این زنجیر عقب ماندگی را از دست و پای ملت ایران باز کرد. ایشان فعل توانستن را برای ما صرف کرد تا "ما می توانیم" به شعار راهبردی جمهوری اسلامی بدل شود. این رویکرد، امروز کتاب قطور افتخار ایران و ایرانی را سال های پس از انقلاب شکل داده است.
وی در پایان با تاکید بر این که ترویج فرهنگ انقلاب بر مبنای حوزه الهام بخشی جمهوری اسلامی تعیین می شود، افزود: هدف گذاری اولیه ما صدور محصولات خلاق فرهنگی به کشورهای منطقه است و به یاری خداوند با همت شخص رئیس جمهور و سایر اعضای دولت مردمی، آرمان های بلند انقلاب اسلامی دست یافتنی است و این مسیر تا رسیدن به جامعه مهدوی ادامه خواهد داشت.
جوانان مجمع ایران نوشت تربیت یافتگان مکتب رجایی و باهنر هستند
همچنین در این مراسم، یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در سخنانی گفت: هفته دولت به نام شهیدان رجایی و باهنر است که بنیان گذار امور تربیتی در آموزش و پرورش بودند و جوانان مجمع نوشت افزار "ایران نوشت" در واقع تربیت یافته همان مکتب رجایی و باهنر اند.
وی ادامه داد: جوانان نسل دومی وزارت آموزش و کشور در یکسال گذشته توانستند بخش عمده کاغذ مورد نیاز آموزش کشور را از تولیدات داخلی تامین کنند
وزیر آموزش و پرورش همچنین به موضوع تهاجم فرهنگی پرداخت و گفت: تهاجم فرهنگی که رهبر معظم انقلاب از سال های ابتدای دهه هفتاد تحت عنوان شبیخون فرهنگی غرب مطرح فرمودند، سال هاست از طریق محصولات فرهنگی به فضای ذهنی فرزندان ما وارد شده اما تلاش های موفقی همچون ایران نوشت می تواند در این روند تغییرات اساسی ایجاد کند.
** صنایع خلاق فرهنگی باید به جایگاه خود برسد
احمد عبودتیان دستیار رییس جمهور در امور مردمی سازی دولت دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به استقرار جوانان در سنگر کلیدی و استراتژیک نوشت افزار گفت: نوشت افزار ایرانی اسلامی از جمله صنایع خلاق فرهنگی به حساب می آید که باید جایگاه اصلی خود را بیش از پیش در میان مخاطبان پیدا کند.
عبودتیان ادامه داد: اگر به دنبال صدور فرهنگ انقلاب و ایران هستیم یکی از مهمترین راهکارهای آن توجه به صنایع خلاق فرهنگی و سپردن آن به مردم است.
وی با بیان این که در حال حاضر سهم کشور ما از صنایع خلاق فرهنگی در حدود یک و هفت دهم درصد است، گفت: رقابت نوشت افزار بومی با نمونه خارجی در بازار ایران نشان داد که می توان به افزایش سهم ایران در بازار جهانی امیدوار بود.
وی با یادآوری شکل گیری مجمع ایران نوشت، گفت: ده سال قبل که این جوانان فعالیت در عرصه نوشت افزار را با کمترین امکانات آغاز کردند تصور نمی شد بتوانند بازار ایران را تحت تاثیر فعالیت خود قرار دهند.
عبودتیان در پایان گفت: تجربه ایران نوشت نشان داد بسیاری از سنگرهای از دست رفته فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور قابل بازگشت هستند
گفتنی است هشتمین نمایشگاه «ایران نوشت» که همزمان با سالروز شهادت شهید سیدعلی اندرزگو به دست نوه خردسال این شهید افتتاح شد، تا ۱۸ شهریورماه در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا خواهد بود.
انتهای پیام/