جلسه معاون اول قوه قضاییه با دانشجویان پرشور و هیجانی بود/ سئوالات با دستگاه قضا هماهنگ نشده بود/ فضای مطالبه گری از مسئولان، روز گذشته به منصه ظهور رسید
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، روز گذشته پنجمین نشست حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه با دانشجویان طی ماههای گذشته رقم خورد و این بار دانشجویان بسیجی سراسر کشور در مرکز آموزشی و فرهنگی سیدالشهدای آبعلی، میزبان سخنگوی دستگاه قضا شدند.
وعده دانشجویان ساعت ۱۷ در سالن آمفی تئاتر این مجتمع بود تا بار دیگر در فضای دانشجویی و مطالبه گری، عملکرد قوه قضاییه به صورت شفاف و صریح به بوته نقد گذاشته شود. ساعت تقریبا ۱۶:۵۰ دقیقه بود که حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای وارد مجتمع شد؛ اما بنابه تصمیم میزبان، این نشست با کمی تاخیر آغاز شد.
صندلیهای سالن پر شد و دانشجویان خود را برای طرح پرسش از معاون اول دستگاه قضا آماده کردند تا اینکه با نوای روح بخش قرآن کریم جلسه آغاز گردید و سخنگوی قوه قضاییه با دعوت مجری در جایگاه حاضر شد و در نشستی صمیمانه بیش از دو ساعته با دانشجویان به پرسشها، ابهامات و شبهات مختلف آنها درباره مسائل حقوقی و قضایی و عملکرد قوه قضاییه پاسخ گفت و آخرین وضعیت پروندههای مشهور را تشریح کرد.
برگزاری این نشست در فضایی شفاف با واکنش خوب دانشجویان همراه شد و بسیاری از آنها سخنگوی قوه قضاییه را تا درب خروج همراهی کرده و باز هم به طرح سئوالاتشان پرداختند. حتی برخی از دانشجویان در فضای مجازی نیز نسبت به این نشست واکنش نشان دادند.
امیرحسین غفاریان مسئول برگزاری دوره معرفتی-تشکیلاتی اسلام ناب در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، در رابطه با کیفیت برگزاری نشست روز گذشته سازمان بسیج دانشجویی با معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: برای دانشجویان شرکت کننده در این دوره به دنبال یک جلسه مطالبه گری از مسئولان بودیم و به نهادهای مختلفی از جمله صدا و سیما، ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان و برخی اعضای دولت درخواستی را برای حضور در جمع دانشجویان ارسال کرده و خوشبختانه سخنگوی قوه قضاییه قبول کردند که پاسخگوی دانشجویان شوند.
وی به فلسفه دعوت از معاون اول قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: در بحث آموزش معرفتی دانشجویان، یکی از نکاتی که به عنوان ماموریت اصلی مورد اشاره قرار گرفت بحث مطالبه گری بود که تصمیم داشتیم این مطالبه گری مستقیم از خود مسئولان صورت گیرد که بحمداله روز گذشته محقق شد.
غفاریان با بیان اینکه جلسه دیروز پرشور و هیجانی بود و یکی از جلسات تندی بود که در فضای دانشجویی تشکیل میشد، در تشریح فضای حاکم بر نشست گفت: دانشجویان سئوالاتشان را پرسیدند و تا جایی هم که میشد جوابها را گرفتند.
مسئول برگزاری دوره معرفتی-تشکیلاتی اسلام ناب گفت: در سئوالات از ایشان هیچ محدودیتی وجود نداشت و از قبل هم هماهنگ نشده بود و و دفتر ایشان از سئوالات اطلاعی نداشتند.
وی با بیان اینکه دست دانشجویان برای پرسش و طرح سوالات باز بود به فرآیند طرح سئوال از سوی دانشجویان اشاره کرد و ادامه داد: به دلیل محدودیت زمان تصمیم داشتیم که هشت تا ده پرسش را طرح نماییم و فرآیند منتخب به اینگونه بود که یک روز قبل از نشست، برگهها را بین دانشجویان پخش کرده و اعلام نمودیم اگر کسی سئوالی دارد به تیمی که مسئولیت برگزاری این مراسم را دارند، تحویل دهد.
غفاریان ادامه داد: حتی شب قبل از مراسم در اتاق اسکان دانشجویان سئوالات جمع آوری شد و آنها را بررسی و ۱۵ سئوال اساسی که مشابه آن وجود نداشت استخراج گردید و این سئوالات یک روز قبل از مراسم، به رای گذاشته شد.
مسئول برگزاری دوره معرفتی-تشکیلاتی اسلام ناب بیان داشت: تعداد پرسشهایی که از طرف دانشجویان بیشترین رای را داشت و تعداد نفرات بیشتری آن مسئله را طرح کرده بودند، انتخاب شد.
وی یادآور شد: در مجموع هشت سئوال برگزیده شد و اعلام گردید که اگر فرصت شد از هشت سوال هم فراتر میرود که در نشست این موضوع فراتر رفت و ۱۲ تا ۱۳ پرسش از سخنگوی قوه قضاییه طرح شد.
غفاریان تصریح کرد: برخی سئوالات را خود افراد میپرسیدند و برخی دیگر از سوی مجری طرح میشد.
مسئول برگزاری دوره معرفتی-تشکیلاتی اسلام ناب با تاکید بر فضای آزادانه برای طرح سئوالات، خاطرنشان کرد: فضا کاملا آزادانه بود و هیچ محدودیتی برای طرح سئوالات وجود نداشت. سوالات مختلفی پرسیده شد و دانشجویان هم سوالات را انتخاب کرده بودند که در مرحله اولویت باشد.
وی با اشاره به سعه صدر و صراحت لهجه سخنگوی قوه قضاییه برای پاسخگویی به سئوالات، تصریح کرد: برای ما این فرصت که سخنگوی قوه قضاییه در جمع دانشجویان حاضر و به سئوالات پاسخ دادند، محترم و مغتنم بود و این نوید را میدهد که بحث اطلاع رسانی و گفتوگوی مستقیم قوه قضاییه با مردم و دانشجویان اصلاح خواهد شد که بشارت محکمی است.
غفاریان در توصیف فضای صمیمانه نشست نیز تصریح کرد: دانشجویان حاضر در نشست کسانی بودند که دوست داشتند فعالیتهای فرهنگی-سیاسی داشته باشند. برخی هم سوالاتشان را بدون هماهنگی و بدون حضور در جایگاه پرسش کنندگان به گوش آقای اژهای رساندند و احساسم این است که کسی باقی نماند که نتواند سوالش را مطرح کند.
مسئول برگزاری دوره معرفتی-تشکیلاتی اسلام ناب خاطرنشان کرد: درب سالن ورود و خروج مهمانها از دانشجویان جدا نبود و آنها فرصت داشتند، باز هم سئوالاتی را بپرسند و پاسخهایشان را دریافت کنند و سخنگوی قوه قضاییه نیز تا زمان خروج در حلقه دانشجویان حضور داشتند و به سئوالات باقی مانده پاسخ دادند.
وی در رابطه با مهمترین نکته نشست روز گذشته نیز تصریح کرد: با توجه به نوع آموزشهایی که به دانشجویان داده بودیم، مهمترین ماموریت بچههای بسیج دانشجویی در این نشست ایجاد فضای مطالبه گری از مسئولان بود که روز گذشته به منصه ظهور رسید و دو اتفاق مهم رخ داد.
غفاریان در تبیین این موضوع یادآور شد: دانشجویان در نشست دیروز این شجاعت و اعتماد به نفس را پیدا کردند که میتوانند با افراد طراز اول نظام به گفتوگو نشسته و از آنها پاسخ بخواهند، از سوی دیگر این فرصت نیز برای سخنگوی قوه قضاییه تجربه مضاعف و فرصت باارزشی بود که بتوانند یکبار دیگر در جمع صمیمی با حدود ۴۰۰ دانشجو، حضور یابند و به سئوالات پاسخ دهند که نشانگر سلامت قضایی است.