کاهش ۴۷ درصدی خاموشیها نسبت به دو هفته اخیر / تا ۲۰ مردادماه قطعی برق به حداقل میرسد
بهگزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، محمودرضا حقی فام نشست خبری از وضعیت شبکه سراسری برق کشور ارائه کرد و اظهار داشت: نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین نوشهر با ظرفیت نصب شده ۳۰۷ مگاوات در مدار قرار گرفت و تا اوایل هفته آینده واحد بخار دوم نیروگاه پرند برای اولین بار با شبکه سراسری سنکرون خواهد شد.
وی به میزان تولید انرژی واحدهای حرارتی اشاره کرد و از افزایش ضریب آمادگی این واحدها گفت و بیان داشت: از ابتدای سال جاری، واحدهای حرارتی ۴.۲ درصد نسبت به سال قبل تولید انرژی بیشتری داشتهاند و حداکثر توان دریافتی از نیروگاههای برق حرارتی در پیک روز به ۴۷ هزار و ۵۹ مگاوات رسیده است.
حقی فام ادامه داد: در هفته جاری با افزایش آمادگی واحدهای حرارتی و تعدیل دمای کشور و نیز اعمال روشهای مدیریت مصرف، میزان اعمال خاموشیها حدود ۴۷ درصد نسبت به دو هفته گذشته و ۳۰ درصد نسبت به هفته قبل کاسته شده است.
سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به کاهش خاموشیها در سراسر کشور افزود: خاموشیها در بیشتر استانهای کشور به دلیل مدیریت مصرف و کاهش دما در هفته گذشته کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر خاموشیهای استانهای بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان قطع شده و جنوب ایلام با کاهش ۵۰ درصدی و استانهای تهران و قم نیز با خاموشیهای حداقلی مواجه شدند که میتوان گفت: در کل ایران وضعیت نسبتاً بهتری در پایداری برق داریم.
معاون هماهنگی توزیع توانیر به نیروگاه حرارتی اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: با وارد کردن پساب شهری به این نیروگاه توانستیم ۶۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه کمک بگیریم و محدودیت قبلی که در نیروگاه اتفاق افتاد، هماکنون رفع شده و این ظرفیت کاملاً در مدار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: اگر مدیریت مصرف اتفاق نمیافتاد، قطعاً با رشد بار مصرف زیادی روبرو میشدیم که خوشبختانه مشترکین به خوبی در این زمینه با صنعت برق کشور همکاری داشتند.
حقی فام تاکید کرد تا ۲۰ مردادماه خاموشیها به حداقل خود خواهد رسید.
سخنگوی صنعت برق کشور از ظرفیتهای نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر گفت و بیان داشت: ظرفیت تکمیلی این انرژیها حدود ۶۰۲ مگاوات است و هم اکنون ۴۹۰ مگاوات نیروگاه جدید نیز در حال اجراست.
وی ادامه داد: با برنامهریزی صورت گرفته سعی داریم از پیک امسال تا شروع پیک سال ۹۸ حدود پنج هزار مگاوات برق را وارد مدار کنیم و برای این عدد تقریباً دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نقدینگی نیاز است که در صورت تامین مالی بیشتر آن، قادر خواهیم بود ظرفیت را به ۶ هزار مگاوات برسانیم.
حقی فام با شاره به راندمان نیروگاهها، عنوان کرد: هم اکنون راندمان نیروگاهها ۳۸ درصد است و در پایان برنامه ششم به ۴۰ درصد خواهد رسید و تلاش داریم تا سال ۱۴۰۰ حدود ۷ هزار مگاوات نیروگاه فرسوده را از مدار خارج کنیم و با کسب منابع مالی جدید، بدنبال احداث نیروگاههای جدید هستیم.