آنتیبیوتیکهای جدید در شرف کشف شدن! +تصاویر
به گزارش گروه فضای مجازی ، تصویری که مشاهده میکنید تصویر یک اجتماع بزرگ از باکتریها روی یک برگ است که ممکن است به ما کمک کند نامزدهای جدید آنتیبیوتیک را کشف کنیم.
در حالیکه ما مشغول مبارزه و احتمالا شکست در جنگ علیه باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک یا همان سوپرباگها هستیم، ممکن است غافل شویم که این موجودات دائما در حال مبارزه با هم نیز هستند.
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ یک روش برای استفاده از این موضوع پیدا کردهاند. بدین صورت که از برخی از سلاحهای شیمیایی که آنها در برابر یکدیگر توسعه دادهاند، استفاده میکنند.
در این مورد، میدان نبرد باکتریایی روی سطح برگهای گیاه "رشادی گوشموشی"(thale cress) قرار دارد.
باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک یکی از بزرگترین تهدیدات بشریت در آینده نزدیک هستند. چند دهه تجویز و مصرف بیش از حد آنتیبیوتیکها، روز به روز اثربخشی این داروها را از بین برده است. حتی اکنون آخرین خط دفاعی بدن ما مورد هدف قرار گرفته و چیزی تا شکستش نمانده است.
گزارش اخیر نشان میدهد که اگر این مشکل حل نشود، سوپرباگها میتوانند تا سال 2050 موجب 10 میلیون مرگ در سال شوند.
دانشمندان برای جلوگیری از این سناریوی آخرالزمانی، دائما در حال تحقیق برای شناسایی نامزدهای جدید آنتیبیوتیک و شکار آنها هستند.
محققان تا به حال در این زمینه سرنخهایی در عسل، شربت افرا، گلهای توتون، شیر مادر، سم مار زنگی، مخمر، مورچهها، خاک رس و پلاتیپوس یافتهاند.
در مورد مصنوعات نیز، پیشرفتهایی مانند پلیمرها، ژلها، ژن درمانی یا تغییرات در داروهای موجود حاصل شده است.
تیم موسسه فناوری فدرال زوریخ برای مطالعه جدید، میخواست مسیرهای طبیعی بیشتری را که ممکن است قبلا نادیده گرفته شده باشند، کشف کند.
در محیطهایی با جمعیتهای میکروبی متراکم که در آن انواع گونههای باکتری باید برای جا و غذا رقابت کنند، بعضی از آنها دارای مواد آنتیبیوتیک برای از بین بردن رقبای خود هستند.
محققان با بررسی این برگها و جستجوی سیستماتیک سطوح آنها، 200 گونه مختلف باکتریایی را شناسایی کردند و از طریق آزمایشات، بیش از 700 اثر متقابل آنتیبیوتیک بین این گونهها یافت شد.
یک گونه به طور خاص توجه محققان را جلب کرد؛ یک ارگانیسم به نام "Brevibacillus sp". این باکتری حداقل چهار ترکیب آنتیبیوتیک تولید میکند. از جمله یک ماده شیمیایی که قبلا ناشناخته بود و اکنون به نام ماکروبروین(macrobrevin) شناخته میشود.
این ترکیب به این باکتری اجازه میدهد که 100 گونه از 200 گونه موجود در محیط را مهار کند.
این یک شروع امیدوارکننده است و اگرچه ممکن است "ماکروبروین" به طور مستقیم به ما در مبارزه با سوپرباگها کمک نکند، اما این مطالعه حداقل نشان میدهد که سلاحهای جدیدی میتوان کشف کرد.
"جورن پیل"، نویسنده اصلی این پژوهش میگوید: ما اکنون در حال تعیین این هستیم که آیا ماکروبروین و دیگر مواد تازه کشف شده در برابر باکتریهایی که باعث بیماری در انسان میشوند موثر هستند. این اکوسیستم فوقالعاده متنوع میتواند قطعا هنوز بسیاری از داروهای جدید را ارائه دهد. نتایج ما نشان میدهد که جستجوی آنتی بیوتیکها در طبیعت، ارزش دارد.
این تحقیق در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام