تأمین امنیت پارکها و بوستانها در دستور کار دادستانی استان کرمانشاه/ از اصلاح و حذف نقاط کور و تاریک پارکها تا برخورد قاطع و قانونی با دکهها و مینی سوپرهای غیر بهداشت
محمدحسین صادقی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی تأمین امنیت پارکها و بوستانها را یک حق عمومی برای مردم دانست و گفت: امروزه نقش و اهمیت پارکها و فضاهای باز و سبز عمومی در کیفیت زندگی افراد ساکن در محیطهای شهری به عنوان سیستمی زنده و پویا به طور چشمگیری رو به افزایش است.
وی گفت: تأثیر منظر و فضای سبز بر سلامت روحی و روانی در دهههای اخیر بسط یافته و اصولاً فضای سبز مناسب در شهرها موجب سلامت جسمی و بدنی، ارتقای بهره وری کاری، پویایی ذهنی و رفتاری و گرایش افراد به انجام ورزش میگردد.
این مقام قضایی تصریح کرد: اهمیت پارک ها، بوستانها و فضاهای سبز به حدی است که در دنیا امروز مفهوم شهرها بدون آن چندان قابل تصور نیستند و افزایش روزافزون جمعیت، پیچیدگی مسائل شهری و مسائل مرتبط با فراغت افراد موجودیت پارکها و تفرجگاهها را برای همیشه اجتناب ناپذیر کرده اند.
صادقی اظهار کرد: با همه این اوصاف عموم شهروندان انتظار دارند پارکها، بوستانها، تفرجگاهها و به طور کلی فضاهای سبز عمومی از وضعیت مناسبی به خصوص از لحاظ احساس امنیت خاطر برخوردار شوند و شرایطی حاکم شود که خانوادهها به همراه فرزندان خود بدون دغدغه و همراه با آرامش در این نواحی حضور یابند و ضمن ارتقاء کیفیت زندگی و نشاط اجتماعی از اوقات فراغت خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بنابراین در چنین شرایطی، امنیت از اصلیترین الزامات برای تأمین و حصول آرامش نسبی و افزایش سلامت روانی در پارکها و بوستانهای شهری به شمار میرود.
وی ادامه داد: از این روی با عنایت به این موضوع که عدم تأمین امنیت پارکها و فضاهای سبز عمومی میتواند باعث محدود شدن دسترسی انسان شهرنشین به این فضاها و در نتیجه عدم ارتقاء سلامت روانی، کیفیت زندگی و احساس شادی و آرامش اجتماعی گردد، دادستانی استان کرمانشاه در راستای حفظ حقوق عامه و در راستای پیشگیری از تحمیل خسارتهای روانی و اجتماعی به شهروندان خود را موظف دانسته است که به منظور تأمین امنیت در مکانهای مذکور به موضوع ورود پیدا کند.
این مقام قضایی توضیح داد: لذا مصمم هستیم با برگزاری جلسات و انجام مکاتبات راهکارهای مؤثر تأمین امنیت پارک ها، بوستانها و تفرجگاهها شناسایی و سپس به اجرا گذارد تا مردم بتوانند به راحتی از این فضاها بهره لازم را برند.
صادقی ادامه داد: در این راستا به منظور ارتقاء امنیت پارکها، بوستانها و تفرجگاهها اقدامات متعددی با نظارت دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه صورت گرفته است که نقش مهمی در ارتقا حقوق عمومی مردم خواهد داشت.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه تصریح کرد: اصلاح و یا حذف اماکن آسیبزا و نقاط کور و تاریک پارکها که مرکز و مأمنی برای معتادان میباشد در دستور کار قرار گرفت. در این راستا مقرر گردید طراحی فضاها به گونهای باشد که از ایجاد فضاهای پنهان و تاریک جلوگیری کرده و زمینه را برای افزایش نظارت عمومی فراهم سازد.
وی افزود: شبکه روشنایی در همه نقاط پارکها با در نظر گرفتن اولویت و با استفاده از اصول طراحی و استانداردهای روشنایی ایجاد شد. در خصوص این موضوع تاکید داریم که تأمین روشنایی در راستای حذف نقاط کور و باز کردن مسیرها برای تردد عابران باشد.
این مقام قضایی افزود: باید گشتهای پیاده، پلیسهای استقراری گشت موتور سواری در پارکها توسط نیروی انتظامی با تأکید بر پارکهای شرقی و غربی طاق بستان برقرار شده و مستمرا ادامه داشته باشد.
صادقی به موارد دیگری از اقدامات انجام شده در راستای تامین امنیت پارکها و بوستانها اشاره کرد و گفت: اجرای طرح پاکسازی پارکها از افراد شرور و مزاحم نوامیس، زورگیران و فروشندگان مواد مخدر با تأکید ویژه بر پارکهای شرقی و غربی طاق بستان و بوستان نوبهار را مورد توجه قرار دادهایم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه اظهار کرد: همچنین برخورد قاطع و قانونی با دکه ها، مینی سوپرها و رستورانهای مستقر در پارکها، بوستانها و تفرجگاهها که موازین بهداشتی و صنفی را رعایت نمیکنند را به عنوان یک اولویت در برنامههای اجرایی خود پیگیری کردیم.
این مقام قضایی عنوان کرد: حذف وسایل بازی و ورزشی غیراستاندارد از پارکها و زمینهای بازی و جایگزینی وسایل استاندارد و بدون خطر مخصوص کودکان و بزرگسالان، استقرار وسایل بازی کودکان در مکانهای مسطح و در معرض دید والدین و تعبیه مکانهایی برای نشستن و نظارت والدین بر فرزندان، پخش مستمر اذان و مناجات و اختصاص مکانهایی مشخص برای برگزاری نماز جماعت، بیان احکام و پاسخ به مسائل شرعی از دیگر موضوعاتی است که بر اجرای دقیق آن توسط مسئولان ذیربط تاکید داشتهایم.
وی در پایان گفت: در جلسهای که در این خصوص با مسئولان و مدیران ذیربط برگزار گردید مقرر شد که نهادهای فرهنگی و اجتماعی با همکاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری برنامههای مشترکی را متناسب با ایام مذهبی در فضای پارکها اجرا کند.
صادقی در پایان گفت: اجرای برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای جوانان و نوجوانان، اجرای برنامه محافل قرآنی، پخش فیلمهای سینمایی و موسیقی، برپایی ایستگاههای مشاوره دینی و روانشناسی فردی و گروهی، مشاوره خانواده و بسیج، برنامههای فرهنگی تجدید میثاق با امام (ره) و رهبری، برنامههای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برگزاری دورههای آموزشی اصول و حقوق شهروندی در حوزههای قانون گرایی، برنامه ویژه کودکان با محتوای مذهبی از دیگر مواردی است که لازم است در بوستانها و پارکها به صورت مستمر و دائمی اجرا گردد تا آرامش نسبی و افزایش سلامت روانی شهروندان تامین گردد.