نشنال اینترست: تصور اینکه آمریکا "طالبان" را به تسلیم وادار میکند نیز احمقانه است
به گزارش گروه بینالملل ، ترامپ پس از تشدید ابتدایی جنگ و بمباران بیسابقه در افغانستان در پی راهی برای خروج از افغانستان است.
این در حالی است که طالبان با شکست فاصله بسیاری دارد اما ممکن است مذاکره نیز راهی برای پایان حضور آمریکا در طولانیترین جنگ تاریخ این کشور باشد.
در اوایل ماه جاری میلادی «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در سفر غیر منتظرهاش به کابل مدعی شد که طالبان نمیتواند صبر کند تا نظامیان آمریکایی از افغانستان خارج شوند؛ در حالی که شواهد عکس آن را نشان میدهد.
طالبان در میدان جنگ در حال شکست قرار ندارد و با وجود افزایش 25 درصدی حملات هوایی علیه این گروه در مقایسه با سال 2016 جنگ همچنان در حال بنبست قرار دارد.
این نشریه آمریکایی با اشاره به حملات مداوم تروریستی در شهر کابل و حمله انتحاری داعش به تیم امنیتی ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول ریاست جمهوری افغانستان نیز نوشت که پس از 17 سال حضور نظامی آمریکا دولت کابل حتی قادر نیست امنیت فاصله 2 کیلومتری فرودگاه کابل تا سفارت آمریکا را تامین کند و مقامات این فاصله را با بالگرد طی میکنند.
نشنال اینترست افزود که ترامپ پس از قبول اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان از این اقدام خود پشیمان شده است و از این بابت نیز خواستار بررسی استراتژی خود در قبال افغانستان شده است و تصور اینکه آمریکا میتواند طالبان را مجبور به تسلیم کند نیز «احمقانه» است.
این نشریه ادامه داد که هدف دولت ترامپ باید «اعلام پیروزی و بازگشت به خانه» باشد زیرا ادامه حضور آمریکا در سال 2018 افغانستان پس از کشتن «اسامه بن لادن» سرکرده گروه تروریستی القاعده در سال 2011 در پاکستان هیچ توجیهی ندارد.
به باور نویسنده این یادداشت، اگر مذاکرات آمریکا و طالبان منجر به آتشبس بلند مدت شود ترامپ باید از این دریچه برای بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشورشان استفاده کند و نگران کنترل افغانستان توسط طالبان نیز نباشد زیرا بازیگران دیگر منطقهای منافع زیادی برای جلوگیری از تسلط طالبان بر این کشور دارند.