کرم های یخ زده 42 هزار ساله بدست محققان زنده شدند!

18:18 - 06 مرداد 1397
کد خبر: ۴۳۹۹۱۱
محققان روس موفق شده اند دو کرم نماتد یخ زده ۳۰ تا ۴۲ هزار ساله را در آزمایشگاه احیا کنند.

کرم های یخ زده 42 هزار ساله بدست محققان زنده شدند!به گزارش گروه فضای مجازی گروهی از محققان روسی ادعا می کنند یک جفت نماتدی یخ زده ۳۰ تا ۴۲ هزار ساله را احیا کرده اند.

نماتدها به گروهی از جانوران پرسلولی و کرمی یا نخی شکل گفته می‌شود که دارای ساختمان غیر بندی هستند و در یک یا دو انتها ممکن است باریکتر شده باشند.

محققان یکی از نماتدها را در نمونه خاک یک سوراخ سنجاب زمینی در عمق ۱۰۰ فوتی خاک یافته اند. این در حالی است که محققان با روش رادیوکربن متوجه شدند سوراخ های نزدیک آن حدود ۳۲ هزار سال قدمت دارند.

دومین نماتد نیز در منطقه ای از زمین کشف شد که به طور دائم زیر سطح یخ زده قرار دارد. قدمت این منطقه نیز حدود ۴۱۷۰۰ سال است. نماتد دوم نیز در عمق ۱۱ فوتی زمین بود.

نمونه های کشف شده در آزمایشگاه در دمای ۴- درجه فارنهایت ذخیره شدند. نماتدهای ایزوله شده بعدا در دمای ۶۸ درجه سانتیگراد نگهداری و اطراف آنان غذا گذاشته شد. پس از چند هفته در نماتدها نشانه های از حیات مشاهده شد و آنها حرکت کردند و غذا خوردند.

محققان در تحقیقی که در نشریه Doklady Biological Sciences منتشر شده، نوشته اند: بنابراین اطلاعات ما نشاندهنده توانایی ارگانیسم های چندسلولی برای زنده ماندن در مدت زمان طولانی( ده ها هزار سال) در دمای کم به طور طبیعی است.

این درحالی است که تحقیقات دیگر نشان دادند گونه هایی از نماتدها، می توانند در محیط هایی با شرایط بسیار سخت (۲۵.۲ سال در دمای زیرصفر و ۳۹ سال در آب هوای بسیار خشک) زنده بمانند.

رابین گیبلین دیویس مدیر دانشگاه فلوریدا فورت لاوردیل می گوید:در تئوری اگر ارگانیسم ها از شرایط محیطی مخرب محفاظت شوند، می توانند یکپارچگی ساختاری خود را در محیط یخ زده حفظ کنند. آنها پس از فرایندهای انجماد و آبرسانی برای بازه های طولانی مدت می توانند احیا شوند.

 

منبع: مهر 

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *