لزوم توجه به رفع مشکلات ناوگان ریلی در کشور
در نظر گرفتن زمان کوتاه برای پیش فروش بلیت برای برخی از شرکتهای حمل و نقل ریلی موجب میشود تا آنها با مشکلاتی، چون کاهش ضریب اشغال قطارها، کاهش درآمد شرکت در زمان پیک سفر، کاهش منابع مالی برای تامین قطعات، تعمیرات و بازسازی واگنها روبرو شوند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، صحبت خروج واگنهای بالای ۳۰ سال از چرخه راه آهن در جهت بهبود خدمات دهی در راه آهن یکی از موضوعاتی بود که در ماههای گذشته مطرح شد، ولی با توجه به مخالفت و مقاومت بسیاری از شرکتها مبنی بر عدم توانایی بازسازی و یا نوسازی تمامی واگنهای بالای ۳۰ این طرح با دستور رئیس جمهور متوقف شد و به این واگنها مجوز یک ساله برای سیر داده شد.
با این وجود با اعلام و انتشار خبر از سوی راهآهن ج. ا. ا ، شرکتهای ریلی از جمله شرکت رجا، آماده فروش بلیت مرحله پایانی سفرهای تابستانی در هفته گذشته شدند و قرار بود بلیتهای قطار در بازه زمانی ۱۵ مرداد تا ۳۱ شهریور از ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه ۴ مرداد آغاز شود که این پیش فروش در روز پنجشنبه به ۷۲ ساعت بعد موکول شد.
براساس این گزارش، دلیل اصلی به تعویق افتادن فروش، انصراف رجا از پیش فروش به دلیل تفاوت در بازه زمانی عرضه بلیت قطارهای این شرکت با سایر شرکتهای ریلی مسافری بود. زیرا که برخی از شرکت تنها برای یک دوره ۱۵ روزه جهت فروش قطارهای خود داشته است، ولی سایر شرکتها زمان طولانی تری (۴۵ روزه) برای این کار داشتند که قاعدتا این موضوع علاوه بر سردرگمی متقاضیان سفر با قطار تفاوت بین شرکتهای حمل و نقل ریلی را نشان میدهد.
حال با این وجود کوتاه شدن زمان فروش زمان بلیت برای شرکتهای ریلی میتواند موجب ناهماهنگی در برنامه ریزی برای متقاضیان سفر باقطارهای و خرید بلیت، کاهش ضریب اشغال قطارها، کاهش درآمد شرکت در زمان پیک سفر، کاهش منابع مالی برای تامین قطعات، تعمیرات و بازسازی واگنها و... به همراه داشته باشد.
گفتنی است، تفقدی معاون ناوگان راه آهن نیز در چند روز گذشته خبر از برنامه ریزی رجا برای تعمیرات و بازسازی واگنهای فرسوده داده بود، با این وجود در نظر گرفتن زمان کوتاه برای دوره پیش فروش بلیت از طریق برخی از شرکتها نوعی تبعیض محسوب میشود و کارکرد و بازدهی آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *