رژیم منامه در جایگاه نخست سلب تابعیت از شهروندان بحرینی
به گزارش گروه بینالملل ، سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اقدام مقامات بحرین در سلب تابعیت شهروندان این کشور را به شدت مورد انتقاد قرار داده است.
بر اساس این گزارش، مؤسسه حقوق بشر و دموکراسی بحرین تأیید کرده که این کشور از سال ۲۰۱۲ تاکنون ۷۳۸ نفر از شهروندان خود را سلب تابعیت کرده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود میگوید که مقامات بحرین باید شهروندی صدها نفر در این کشور را که بر اساس دستورات اجرایی دادگاه بحرین تابعیت آنها سلب شده را به آنها بازگرداند.
بر اساس اعلام مؤسسه حقوق بشر و دموکراسی بحرین، این کشور تنها در سال ۲۰۱۸ حق شهروندی ۲۳۲ نفر را سلب کرده است؛ اقدامی که ضمانتهای حقوقی کافی ندارد.
«اریک گلدستون»، معاون اجرایی خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیدبان حقوق بشردر این باره میگوید: به نظر میرسد بحرین با این شمار از سلب تابعیت قصد دارد رتبه نخست در این زمینه را به دست آورد.
این مقام دیدهبان حقوق بشر گفته است که اقدام بحرین نقض قوانین بینالمللی است و باید تابعیت این افراد به آنها بازگردانده شود.
گولدستون افزود که بسیاری از افرادی که از سوی دولت بحرین تابعیت آنها سلب شده به کشورهای دیگر تبعید شدهاند و برخی دیگر همچنان بلاتکلیف هستند.
بر اساس این گزارش ۱۰۸ مورد از سلب تابعیتهایی که در سال ۲۰۱۸ در بحرین صورت گرفته از سوی وزارت کشور و یا مستقیما با حکم سلطنتی انجام شده است.
یک فعال حقوق بشری بحرین به سازمان دیدهبان حقوق بشر گفته است که علیرغم این که حکم صادره از سوی دادگاه مشمول تجدید نظر و حکم سلطنتی و یا صادر شده از سوی وزرا مشمول دو مرحله تجدید نظر است، اما دادگاه استیناف بحرین درباره سلب تابعیت اغلب تجدید نظر را اعمال نمیکند.