فراز و فرودهای حضور نیروهای "ارتش پاکستان" در عرصه بینالمللی
به گزارش گروه بینالملل به نقل از«آی اس پی آر» سایت رسمی ارتش پاکستان، از زمان استقلال پاکستان در سال 1947، سران این کشور تلاش کردند تا همکاری سازندهای با سازمان ملل که تنها 2سال از پاکستان زودتر تاسیس شد داشته باشند.
پاکستان که در رتبه بندی برترین ارتشهای جهان تقریبا در رده دهم قرار دارد تنها کشور اسلامی است که به سلاح هستهای مجهز است و تعداد 560هزار نفر نیروی فعال در اختیار دارد.
اسلام آباد سالها است تلاش میکند در عملیاتهای صلح سازمان ملل حضور فعال و سازندهای داشته باشد و برهمین اساس در عملیاتهای فراوانی نیروهای پاکستان حضور منسجم و پویا داشتهاند.
جنگ با اسرائیل یکی از مهمترین جلوههای حضور بین المللی ارتش پاکستان بود و خلبانان این کشور توانستند نمایش غرور آفرینی داشته باشند و باعث ساقط شدن چند فروند جنگنده اسرائیلی شوند.
شجاعت خلبانان پاکستانی باعث شد تا نشان شجاعت را از رئیس جمهور وقت سوریه دریافت کرده و به مدت چند سال در این کشور برای آموزش خلبانان ارتش سوریه حضور داشته باشند.
گفتنی است نیروهای نظامی پاکستان در کشورهایی نظیر کنگو، لیبی، سومالی، ساحل عاج، سیرالئون، بوسنی، کوزوو، گرجستان، هائیتی و... به عنوان نیروهای سازمان ملل حضور داشته اند و در حال حاضر بیش از 8200 سرباز ارتش پاکستان در ماموریت های مختلف حفظ صلح در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند.
«بان کی مون» دبیر کل سابق سازمان ملل در سفر خود به پاکستان فعالیت های اسلام آباد برای ایجاد صلح در دیگر کشورها رو ستود و یک مرکز صلح بین المللی را نیز در این کشور افتتاح کرد.
پاکستان در 41 ماموریت سازمان ملل متحد در 23 کشور شرکت کرده است که در مجموع 142هزار و 542نفر از نظامیان پاکستانی در آن نقش داشتهاند.
علاوه بر این، پاکستان در ماموریت ناظر یمن سازمان ملل متحد (UNYOM) به عنوان ناظر نظامی از ژانویه تا سپتامبر 1964 حضور داشت.
نظامیان پاکستانی در سال 1991 پس از جنگ میان عراق و کویت در مرز مشترک این دو کشور مستقر شدند تا بر روند صلح نظارت کرده و مانع نقض قوانین مرزی شوند.
بدین ترتیب نیروهای ارتش پاکستان در شرایط و نواحی سخت برای ایجاد صلح فعال بوده است و تمام این فعالیتها در حالی رخ داده که نیروهای ارتش پاکستان درگیر عملیاتهای ضد تروریستی ضرب عضب و رد الفساد در کشورشان هستند.
تاکنون 130 نفر از نظامیان پاکستانی حین انجام وظیفه در کشورهای مختلف و در ماموریتهای رسمی جان خود را از دست دادهاند.
ارتش پاکستان محبوبیت بسیار زیادی بین مردم این کشور دارد و دلیل این محبوبیت را میتوان سطح خدمات عمومی ارتش و امداد رسانی نظامیان درحوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و... جستجو کرد.
متاسفانه علی رغم تمام این خدمات گاهی سواستفادههای سیاسی و ابزاری که از ارتش پاکستان صورت گرفته در مواردی باعث بروز اتفاقاتی تلخ شده است.
اعزام نظامیان پاکستانی به جنگ یمن (هرچند متعهد شدند که درهیچ عملیات برون مرزی شرکت نکنند) توسط دولت پاکستان و با اصرار عربستان صورت گرفت.
این درحالی است که پارلمان این کشور با قاطعیت دخالت در جنگ یمن را رد کرده و اعلام کرده بود: اسلام آباد نباید وارد این نبرد شود.
از سوی دیگر دولت سابق پاکستان در اقدامی خودسرانه مجوز فرماندهی «ژنرال راحیل شریف» را بر ائتلاف سعودی صادر کرد و فرمانده سابق ارتش را به عربستان فرستاد.
این اتفاق نیز با مخالفتهای بسیاری در پاکستان همراه شد و احزاب علیه آن موضع گرفتند ولی توجهی به این مخالفتها نشد.
با این همه آنها تلاش کرده اند تا روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشند و سفرهای اخیرا فرماندهان نظامی دو کشور گواه این مطلب است.
طی ماههای اخیر نیروهای ارتش پاکستان در دو عملیات امداد دریایی جان 23 ماهی گیر ایرانی را نجات داده و آنها را تحویل کنسولگری ایران در کراچی دادند.