خنثیسازی تحریمها با سرمایهگذاری و سهامداری ایران در پالایشگاههای فراسرزمینی
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با میزان در مورد پالایشگاههای فراسرزمینی،گفت: ما حول و حوش ۴میلیون بشکه ظرفیت تولید نفت در روز داریم. مصرف پالایشگاههای داخلی مان مقداری کمتر از دومیلیون است و ظرفیت تقریبا دومیلیونی برای صادرات داریم این همان جایی است که دشمن دست می گذارد و در راستای تحریم های اقتصادی تلاش می کنند که فروش نفت ما را دچار مشکل کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: درست است که ما کشوری با تجربه در حوزه فروش نفت هستیم. از بنیان گذار اوپک هستیم و سالیان طولانی است که تجربه فروش نفت را داریم و مشتریان خاص خودمان را در دنیا داریم. اما تحت فشارهایی که وجود دارد در فروش نفت مان خلل هایی ایجاد می شود. یکی از راههای مقابله با این اقدامات، فعالیت های فراسرزمینی و تقویت دیپلماسی انرژی کشور با کشورهای که هم قرابت بیشتری از ابعاد ایدئولوژبکی و سیاسی و هم ظرفیت های انرژی با ما دارند هست.
وی تاکید کرد: در گذشته یکسری اقدامات و تلاش هایی در دولت نهم و دهم برای احداث پالایشگاههای فراسرزمینی انجام شد که به هر دلیلی به نتیجه نرسید. در این دوره جدید به نظر می رسد دولت این رویکرد را در چارچوب دیپلماسی انرژی دنبال می کند. ما نیز در کمیسیون انرژی بارها این مسئله را مورد تاکید قرار داده ایم که دولت باید ظرفیت های مختلفی را در چارچوب دیپلماسی انرژی ایجاد کند که یکی از آنها بحث پالایشگاههای فراسرزمینی و ایجاد ظرفیت های پالایشی خارج از کشور است.
نخعی گفت: ما ظرفیت مازاد که بیشتر از مصرف پالایشگاه های کشور است داریم و برای اینکه ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود می توانیم از این مواد خام استفاده کنیم که این به تقویت دیپلماسی انرژی کمک می کند.
وی خاطر نشان کرد: دشمن برای اینکه ضربه اقتصادی به ما بزند در بحث فروش نفت ما را تحت فشار قرار می دهد. ما برای اینکه این تحریم ها را خنثی کنیم و فعالیت هایی در ارتباط با خنثی سازی تحریم ها داشته باشیم باید در بحث پالایشگاههای فراسرزمینی سرمایه گذاری کنیم چراکه هم مزیت های اقتصادی نظیر درآمد ارزی بیشتر دارد و هم باعث خنثی سازی تحریم ها می شود و در عین حال به ایجاد ارزش افزوده بیشتر کمک می کند و جایگاه ایران در بحث های انرژی و سیاسی را ارتقا می دهد.
انتهای پیام/