سوسیسخورها شیدا میشوند/ داروهایی خطرناک در فصل تابستان را بشناسید
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،افسردگی یک وضعیت پیچیده سلامت روان است که باعث میشود خلق و خوی فرد تنگ شده و احساس ناراحتی یا ناامیدی مداومی داشته باشد.علائم افسردگی میتواند تجربهای موقت در پاسخ به یک غم یا آسیب روحی (تروما) باشد. اما زمانی که علائم طولانیتر از دو هفته شود میتواند نشانه اختلال افسردگی شدید باشد. این علائم همچنین میتواند نشانهای از نوعی وضعیت سلامت روانی دیگر مانند اختلال دو قطبی یا استرس پس از سانحه (PTSD) باشند.راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی علائم زیر را برای افسردگی ذکر کرده است:
خلق و خوی افسرده از جمله احساس غم یا پوچی در اکثر روزها، از دست دادن لذت در فعالیتهایی که پیشتر برای فرد لذت بخش بودهاند، خواب بیش از حد یا کمتر از میزان لازم، کاهش یا افزایش وزن ناخواسته یا تغییر در اشتها، آشفتگی جسمی یا احساسی و کرختی، کاهش انرژی یا خستگی، احساس بی اهمیت یا گناهکار بودن، مشکلات در تمرکز یا تصمیمگیری، افکار ناخواندهی مرگ یا خودکشی.
این علائم بین افراد متفاوت بوده و ممکن است با گذر زمان تغییر کند. برای تشخیص افسردگی توسط پزشک پنج مورد یا بیشتر از این علائم باید طی یک دوره دو هفتهای در فرد وجود داشته باشد.مستندات بسیاری نشان میدهد که افسردگی از راههای زیر میتواند سلامت جسمی را نیز تحت تاثیر قرار دهد:
افزایش یا کاهش وزن، درد مزمن، بیماری قلبی، التهاب، مشکلات در سلامت جنسی، مشکلات خواب، مشکلات گوارشی.
رزاز با بیان اینکه ویژگی اصلی شیرین کنندههای مصنوعی، بدون انرژی بودن آنهاست، افزود: در حقیقت این مواد صرفا طعم شیرین را بدون داشتن هیچگونه کالری ایجاد میکنند. در حال حاضر شیرین کنندههای مختلفی نظیر آسپارتام، ساخارین، نئوتام، سوربیتول، زایلیتول، مانیتول، آسهسولفام، سوکرالوز، سیکلامات و ... در حال تولید و استفاده شدن در صنایع دارویی و خوراکی بخصوص محصولات رژیمی هستند. هر کدام از این محصولات قدرت شیرین کنندگی متفاوتی نسبت به دیگری دارد.
محققان در این مطالعه دادههای بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به مشکلات روانی و افراد فاقد چنین مشکلاتی را بررسی کردند.آنها دریافتند، افرادی که برای مدتی به خاطر اختلالات ناشی از بیماری روانی شیدایی نظیر بیش فعالی، هیجان و بیخوابی بستری شده بودند در مقایسه با افراد فاقد سابقه یک اختلال روانی جدی، ۳/۵ بار بیشتر گوشتهای حاوی نیترات مصرف کرده بودند. مانیا معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی روی میدهد، اما ممکن است افراد مبتلا به شیزوفرنی هم مبتلا به آن شوند. مانیا شامل اندیشهها و تفکر خودمهم انگاری است و به رفتارهای پرخطر منجر میشود.
داروهای ضد افسردگی تغییراتی را در شیمی مغز ایجاد کرده و بر انتقال دهندههای عصبی موجود در آن تاثیر میگذارند. این شرایط میتواند در تنظیم دما تداخل ایجاد کرده و موجب تعریق بیش از حد شود.با افزایش دما در ماههای گرم سال، محافظت از خود در برابر گرما از اهمیت ویژهای برخوردار میشود؛ و در شرایطی که بیشتر مردم با انجام کارهایی مانند نوشیدن آب بیشتر و قرار گرفتن در محیطهایی خنک یا سایه آشنا هستند، این نکته که داروها نیز میتوانند به طور خطرناکی تحت تاثیر گرمای تابستان قرار بگیرند، چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
گرمای بیش از حد در ترکیب با مصرف دارو میتواند به کاهش تعریق، افزایش خطر کم آبی بدن و دیگر عوارض جانبی منجر شود. از این رو، صحبت با پزشک درباره خطرات بالقوه داروها و چگونگی مراقبت و استفاده از آنها در گرمای تابستان اهمیت دارد.از جمله داروهای خطرناک در فصل تابستان می توان به این داروها اشاره کرد:آنتی کولینرژیک، داکسی سایکلین، پچ پوستی فنتانیل، داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها، ادرارآورها، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، متوترکسات.
بیماری ام اس ناشی از حمله سیستم ایمنی بدن به میلین است که منجر به اختلال در ارتباط بین مغز و سایر بخشهای بدن میشود و در نتیجه مشکلات بینایی، ضعف ماهیچه ها، مشکل در حفظ تعادل و هماهنگی و اختلالات شناختی ایجاد میشود. میلین ماده چربی است که امکان انتقال سیگنالهای الکتریکی را فراهم میکند.
«هلن ترملت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا، در این باره میگوید: «وجود این علائم هشداردهنده به خوبی در مورد بیماری آلزایمر و پارکینسون به اثبات رسیده است، اما تاکنون بررسیهای کمی در مورد وجود علائم مشابه در مورد بیماری ام اس وجود داشته است.»در این مطالعه، تیم تحقیق گزارش سلامت ۱۴ هزار فرد مبتلا به بیماری ام اس را با گزارش سلامت ۶۷ هزار فرد فاقد این بیماری مقایسه کرد.فیبرومیالژیا که مشکل درد اسکلتی-عضلانی است در افرادی که بعدها مبتلا به بیماری ام اس شدند سه برابر بیش از دیگر شرکت کنندگان مشاهده شد.همچنین مشخص شد سندرم روده تحریک پذیر در افراد مبتلا به این اختلال حدود دو برابر بیشتر است. سردردهای میگرنی و هر نوع اختلال در خلق و خو یا اختلال اضطراب که شامل افسردگی، اضطراب، و اختلال دوقطبی است هم با میزان بالا در این گروه از شرکت کنندگان یافت شد.
محققان آمریکایی با بررسی ترکیبات آلی فرار موجود در بازدم بیماران مبتلا به سرطان پانکراس خوش خیم و متاستاتیتک دریافتند ۱۲ ترکیب آلی فرار در بازدم میتواند نشانگر سرطان لوزالمعده باشد. این ترکیبات از سه گروه شیمیایی اصلی آلدئیدها، آلکانها و الکل تشکیل شده اند.
معمولا سرطان پانکراس در مراحل اولیه هیچ نشانهای ندارد و در مراحل پیشرفته بروز میکند. این مطالعه نشان میدهد با آنالیز بازدم میتوان سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.