توفیق در اقدمات فرهنگی نیازمند تسلط بر فناوریهای نرم است
خبرگزاری میزان - طبق اعلام اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علیرضا علی احمدی معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در کارگاه «ماموریت قرارگاهی سازمان، همگرایی متعاملین» که امروز (3 مرداد ماه) و در حاشیه سومین روز از دهمین دوره اجلاس رایزنان فرهنگی ایران خارج از کشور برگزار شد، طی سخنانی گفت: هرچند فرهنگ کار گروهی در کشور ما به خوبی تعریف نشده است اما در پیشبرد اعداف عالی نظام در خصوص فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور ناگزیر از تعامل حسنه با تمامی مجموعههای مجری و فعال هستیم.
توسعه دیپلماسی عمومی
وی با تاکید بر شناسایی نخبگاه دانشگاهی در داخل برای توسعه دیپلماسی عمومی اظهار کرد: شخصیتهای متعددی را در جمهوری اسلامی ایران داریم که وفادار به نظام و مسلط به امور بینالمللی هستند و همفکری و مطالبه همکاری با این چهرهها تا حدودی زیادی چالشهای فراروی رایزنان فرهنگ جممهوری اسلامی ایران را در خارج از کشور محدود خواهد نمود. به عبارت دیگر عدم بهرهبرداری مناسب از ظرفیت دانشجویان اعم از آنهایی که بومی بوده و آنهایی که در خارج از کشور شاغلند در چارچوب حکمرانی شبکهای مانع بسیاری از خیرات ماندگار هستند.
موازی کاری و پراکنده کاری
علیاحمدی یادآور شد: عدم هماهنگی و موازی کاری و پراکنده کاری و به عبارتی اصطکاک مدیریتی نهادها و دستگاههای فرهنگ مخالف فعال در خارج از کشور و به تبع آن عدم امکان نظارت و ارزیابی مطلوب در بلندمدت میران اثربخشی فعالیتها و اقدامات بعضا بزرگ را با وجود گستردگی مخاطبان کم خواهد کرد.
ساختار نمایندگیها فرهنگی خارج از کشور
معاون امور علمی، فرهنگ و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح اقدامات حاملان اقتدار فرهنگی اظهار کرد: گسترش تشکیلات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در داخل کشور در مقایسه با ساختار نمایندگیها فرهنگی خارج از کشور به جهت هزینههای بالای اداری و پشتیبانی نیازمند بازبینی و اصلاح ساختاری است.
وی با اشاره به تلاش جریان مخالف جمهوری اسلامی ایران و عناد همیشگی برخی از قدرتهای جهانی با مفاهیم انسانی انقلاب اسلامی یادآور شد: امروز استفاده از فناوریهای نرم و بهرهمندی از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای متعدد اجتماعی، نه در قالب یک پیشنهاد برای متولیان جبهه فرهنگ خارج از ایران، که در حکم یک ضرورت به آنها اعلام و ابلاغ میشود تا متناسب با نیازها و فعالیت رقبای فرهنگی اهتمام بیشتری به این نیاز روز داشته باشند.
گفتنی است، اجلاس دهم رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور پس از وقفهای ده ساله و با شعار «دیپلماسی فرهنگی دانشبنیان، همگرا، صادرات فرهنگی» از یکم تا 6 مرداد ماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام /