معاون اجتماعی دادگستری خراسان شمالی: مجازاتها برای بازدارنده بودن باید به روز باشد
صادق اسپید کار در گفتوگو با میزان در مورد کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی گفت: برخی از موارد و موضوعات را می توان با برون سپاری به برخی از دستگاههای اجرایی سپرد و از حجم پرونده های ورودی به دستگاه قضایی کاست.
وی با اشاره به اینکه یک سوم از پرونده های ورودی به دستگاه قضایی استان پرونده های سازمان ها و ادارات به عنوان شاکی و متشاکی است،گفت: این قبیل موضوعات با شکلگیری کمیسیون هایی درمراکز و محافل شبه قضایی در این مراکز می تواند حل و فصل شود و از حجم و بار پرونده ها به دستگاه قضایی کم شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خراسان شمالی تصریح کرد: برای تحقق این مهم در مواردی به اصلاح قوانین نیاز داریم چرا که باید قوانین اصلاح شود و راهکارهای برخی از موضوعات در خارج از دستگاه قضایی جستوجو شود.
وی در مورد میزان عناوین مجرمانه موجود در کشور نیز گفت: تعدد تعریف جرایم مهم نیست بلکه مهمترین امر این است که این عناوین متناسب با زیست بوم کشورمان تعریف شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خراسان شمالی اضافه کرد: یکی از مهم ترین مسائل فارغ از تعدد تعاریف بحث بازدارنده بودن مجازات ها است.
وی در مورد میزان بازدارندگی جرایم نیز گفت: برای بازدارنده بودن مهمترین عنصر این است که این تعاریف به روز باشد ،زمانی که مجازات ریالی جرمی همچون توهین پس از سال ها یک مبلغ است و متناسب با تغییرات اقتصادی در نظر گرفته نمی شود به تبع بازدارنده نیز نخواهد بود .
صادق اسپیدکار اضافه کرد: علاوه بر تناسب مجازات ها در بازدارندگی موضوع دیگر اجرای صد درصدی آن است، زمانی که جرمی را تعریف میکنیم و مجازات آن را نیز مشخص می کنیم دیگر نباید فرد مجرم مشمول تخفیف و نهادهای ارفاقی شود چرا که آن تجربه و درس مهمی که مجرم باید بگیرد اینگونه محقق نمی شود.
وی گفت: ارفاقات قانونی به ویژه باید در مورد مجرمانی پیگیری شود که اولین بار است که مرتکب جرمی شده اند نه مجرمان سابقه دار و افرادی که به طور مستمر بر انجام جرم خود اصرار دارند.
انتهای پیام /