کاهش سطح زیر کشت چغندر در حوضه دریاچه ارومیه/ امسال مشکلی برای تامین آب کشاورزان نداریم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، توسعه روزافزون آب در بخش کشاورزی، اجرای طرحهای توسعه منابع آب، تولید محصولات آب بر و بهره وری پایین مصرف آب در سالهای اخیر از جمله عواملی است که دریاچهی ارومیه را به سمت خشکی کشانده است.
در این میان یکی از مهمترین عوامل تهدید این دریاچه، برداشت بیش از حد منابع آبهای تجدیدپذیر حوضه دریاچه ارومیه برای توسعه بخش کشاورزی است به طوریکه کشت چغندر در این حوضه به دلیل صرفه اقتصادی و کشت راحت آن مورد توجه مردم این منطقه قرار گرفته است.
در همین راستا فرهاد سرخوش مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در گفت و گو با در خصوص آخرین وضعیت کشت چغندر در این حوضه آبریز اظهار کرد: در سالهای اخیر کشت چغندر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دلیل صرفه اقتصادی و درآمد زایی بالا برای کشاورزان اهمیت بسیاری دارد و همین امر مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرد.
وی افزود: در این خصوص برای محدود کردن کشت محصول چغندر مذاکراتی صورت گرفت با وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت که طبق آن قرار شد کشت این محصول از ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار بیشتر نشود.
مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه این محدودیت کشت در سال گذشته از سوی کشاورزان رعایت نشد خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال اخیر سطح زیر کشت محصول چغندر در محدوده حوضه آبریز ارومیه به ۱۹ هزار هکتار رسید که این امر مشکلاتی را ایجاد کرد.
سرخوش با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷ هزار هکتار بیش از رقم اعلامی چغندر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کشت شده عنوان کرد: متاسفانه این امر باعث شد که حق آبهای که در پشت سدها برای بخش کشاورزی تعیین شده زودتر از زمان یعنی در مرداد ماه تمام شود و در این میان خود کشاورزان با مشکل آبیاری مزارع خود روبرو شدند.
وی افزود: با توجه به مشکلات سال گذشته با مذاکرات انجام شده و کم کردن کشت چغندر، در سال جاری حق ابه کشاورزان با رقم ۳۱ میلیون متر مکعب تامین است و این رقم کل میزان آب مصرفی کشاورزان را تا پایان شهریور ماه جوابگو است.