شوری آب کارون ارتباطی به سد گتوند ندارد
به گزارش گروه اقتصاد ، بهروز مرادی با بیان اینکه آب رها شده توسط سد گتوند، به فاصله مکانی اندکی توسط ایستگاههای هیدرومتری به لحاظ کیفیت مورد پایش دایم قرار میگیرد، اظهار کرد: بر اساس دادههای حاصل از این دستگاه ها، کیفیت آب عبوری از سطح مقطع این سد، به نسبت زمانهای پیش از آبگیری سد، شاهد بهبود و پایداری است، به گونهای که تقریبا تمامی اراضی مشروب از سد گتوند، از جمله کشتزارهای گیاهان حساس به کیفیت آب، شاهد رشد و بعضا جهش در میزان تولید و افزایش شاخص عملکرد در واحد سطح بودهاند.
وی تصریح کرد: میانگین میزان هدایت الکتریکی آب رها شده توسط سد گتوند طی ماههای گذشته در حد استانداردهای تکلیف شده بوده، حال آنکه همین شاخص که بیانگر میزان شوری و آلودگی آب است، در فاصله رها شدن از دریچههای این سد تا رسیدن به آبادان و خرمشهر، حدودا ۱۲ برابر شده و از مرز ۱۰ هزار واحد گذر میکند. میزان شوری آب رها شده از سد گتوند طی تیرماه در حد استانداردهای تکلیف شده بوده، حال آنکه میزان شوری آب «رودخانه دز» از پای سد دز تا هنگام ورود به کارون به بیش از ۳ هزار واحد افزایش مییابد.
سرپرست شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به اینکه در اولین اراضی کشاورزی که آب سد گتوند را دریافت میکنند، محصولات زراعی با حساسیت بالا به شوری آب، کشت میشود، افزود: شایسته است تا با پرهیز از پیش داوری، مبتنی بر دادههای حقیقی و عینی به مشکلات ناشی از رودخانه کارون پرداخته شود تا عزم عمومی جهت بهبود شرایط، صرف امور نامرتبط با مشکل نشود.