خداحافظی منتظرالمهدی از معاونت اجتماعی ناجا/آیا رویکرد پلیس تغییر میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سردار سعید منتظرالمهدی در روزهای پایانی تیرماه و پس از دو دوره سه ساله از مسئولیت معاون اجتماعی ناجا خداحافظی کرد.
وی که در سال ۹۱ با حکم فرمانده وقت ناجا سردار اسماعیل احمدی مقدم و پس از پایان ۴۰ماه فعالیت سردار بهمن کارگر به عنوان معاون اجتماعی پلیس معرفی شدکه پیش از قبول این مسئولیت، تجربه مدیریت در سپاه و بسیج را در کارنامه کاری خود داشت.
در روزمه کاری وی پیش از قبول مسئولیت برای سکانداری در معاونت اجتماعی ناجا، ریاست درمانگاههای سپاه پاسداران، مشاور فرهنگی در سپاه، جانشینی بهداری در ستاد کل سپاه پاسداران، مدیر عاملی و ریاست هیئت مدیره ناجی هنر، فرماندهی حوزههای مقاومت بسیج شهید همت و شهید کلاهدوز، فرماندهی بسیج شهرکهای ارتش، نویسندگی، فیلمسازی دیده میشد.
انتخاب و معرفی منتظرالمهدی به عنوان معاون اجتماعی ناجا این نوید را به جامعه و اهالی رسانه میداد که پلیس با "جوان گرایی"به دنبال تحولات اساسی و راهبردی در رویکردهای اجتماعی و فرهنگی است.
منتظرالمهدی؛ چهرهای جوان و تحصیلکرده بود که پیش بینی میشد بتواند روابط و تعامل میان مردم، اصحاب رسانه و پلیس را بهبود و ارتقاء بخشد و در واقع گمانه زنیها بر این مدار بود که این انتخاب کاملا هوشمندانه، با درایت و به نوعی اعلام رویکرد "جوان گرایی و پویایی پلیس"برای برداشتن گامهای جدی در مسیر تحقق شعار "جامعه محوری "پلیس است.
معاون اجتماعی جوان و خوش فکری که خیلی زود توانست در دل اصحاب رسانه جا باز کند و ارتباط و تعامل عمیق، فراجناحی و فارغ از سیاسی نگری و سابقه نگری با اهالی رسانه برقرارکند وی که پس از اتمام دوره فرماندهی و حاکمیت احمدی مقدم در ناجا وبامعرفی سردار اشتری بعنوان فرمانده ناجا همچنان بر مسند معاون اجتماعی تکیه زده بود در این دوره جدید فرماندهی توانست برای اقدامات ایجابی، اجتماعی وفرهنگی پلیس برنامههای کلان و کشوری را برنامه ریزی و اقدام کند و زیرساختهای توسعه اجتماعی ناجا و فرایند اجتماعی شدن پلیس و تقدم رویکرد پیشگیری اجتماعی براقدامات انتظامی را در پیش بگیرد.
منتظرالمهدی دارای مدرک دکترای پزشکی و دکترای تخصصی روانشناسی سلامت از دانشگاه علوم پزشکی ایران است و آشنا به علوم نوین و فضای مجازی و بخوبی توانست ماموریتهای اجتماعی را شناسایی و پیش ببرد.
راه اندازی تشکیلات سخنگویی برای اولین بار در یکی از ارگانهای نظامی و انتظامی کشور در دوران وی کلید خورد و امکان دسترسی خبرنگاران و اصحاب رسانه به مسئولان ارشد ناجا را فراهم و پلیس رادر مقام پاسخگو به افکارعمومی معرفی کرد.
توسعه فعالیتهای رسانهای پلیس و تقویت این حوزه در تمامی ردههای تخصصی و استانی، توسعه مرکز اطلاع رسانی پلیس و راه اندازی خبرگزاری پلیس، ایجاد رسانههای مختلف و موازی، چون امین جامعه و...، اقدامات کلان و کشوری مطالعاتی، پژوهشی، علمیو ... در حوزههای آسیبهای اجتماعی وفرهنگی و مرتبط با ماموریتهای پلیس، تقویت مرکز مستندات اجتماعی و ایجاد تشکیلاتی درمقیاسی کوچکتر ازصداوسیما درنیروی انتظامی، راه اندازی مرکز ایده پردازی و استفاده از نظرات جوانان صاحب فکر واندیشه در این حوزه، تشکیل کمیته افزایش منزلت و مقبولیت پلیس و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای تحقق این مهم، تولیدات فاخروبیاد ماندنی در عرصه فیلم و سریال واستفاده از ظرفیت تهیه کنندگان و فیلم سازان جوان با برگزاری جلسات توجیهی برای به نمایش درآوردن اقدامات پلیس وارائه تصویری مطلوب از پلیس مهربان و مقتدر مردم، تولیدات رسانهای در زمینه هایی، چون گیم، انیمیشن، مستندهای شهدا، تولیدات موسیقیایی فاخر برای پلیس، تئاتر درمانی وارتقاء مراکز و دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی در حدود ۷۰۰ کلانتری و ایجاد ۸۰ مرکز مشاوره در استانها باتاکیدبرمشاوره علمی، بومی و دینی، تربیت وبکارگیری مربیان آموزش همگانی وارتباط مستمر واثرگذار با مجامع آموزشی از مهدکودکها تا دانشگاهها، ارتباط موثرباجامعه علمی و دانشگاهی درحوزههای مختلف، ارتباط وسیع با اصحاب رسانه و خبرگزاریهای مختلف، تعامل با اهالی هنر، سینماگران، فیلم سازان و تلاش برای تسهیل امورات آنان، بگونهای که هنرمندان قبل ازهر کس درباره مسائل و مشکلات انتظامی با وی مشورت میکردند، ارتباط صمیمانه و تعامل با مدیران شبکههای صدا و سیما ومعاونین سازمان ومدیران میانی از اقداماتی بود که در دوران تصدی گری منتظرالمهدی در معاونت اجتماعی ظهور و بروز کرد.
هر چند وی درحوزههای برون سازمانی به خوبی توانست ارتباط معنادار و موفقی با آحاد جامعه برقرار و در روند اعتماد سازی و جلب سرمایههای اجتماعی پلیس در همه عرصهها موفقیت آمیز عمل کند، اما به اذعان پرسنل معاونت اجتماعی، منتظرالمهدی بر جذب و تربیت نیروهای متخصص تاکید و به اصل خودکفایی در این حوزه معتقد بود، منتظرالمهدی در سالهای اخیر در حالی در میان آحاد جامعه به عنوان سخنگوی ناجا مطرح و شناخته شده بود که کمتر کسی از شهروندان مطلع بود که وی رییس هیئت کشتی نیروهای مسلح نیز است و توانسته عنوان نایب قهرمانی کشتی جهان را برای نیروهای مسلح کشور به ارمغان آورد.
معاون اجتماعی ناجا در حالی با ویژگی توانمندی در سخنوری و ارائه مطالب به مخاطب و همراه سازی افکار عمومی با دیالوگ و ادبیات فاخر و دلنشین بین مردم شناخته شده بود که بسیاری از مردم از وی به عنوان "نماینده خوش بیان و خوش سیمای پلیس"یاد میکردند.
به طوری که سردار "حسین اشتری" فرمانده ناجا نیز در مراسم تکریم وی، از این معاون اجتماعی به عنوان مدیری خوش فکر و بیان و دارای هوش و حافظه قوی یاد کرد و گفت: منتظر المهدی مدیری پیگیر، تحول آفرین و پاسخگو در هر شرایط و زمانی بود.
فرمانده ناجا در این معارفه یادآور شد که منتظرالمهدی طی دو سال گذشته چندین بار آمادگی خود را برای واگذاری مسئولیت به فرد دیگری اعلام و این درخواست وی هربار از سوی فرمانده ناجا به وقت دیگری موکول میشد؛ و البته برمبنای خبر منتشره شده از سایت رسمی پلیس، منتظرالمهدی نیز در مراسم تودیع و تکریم خود در اظهار نظراتی درباره سردار اشتری، فرمانده ناجا را دارای ویژگی آینده نگری، آینده نگاری، پیش بینی، پیشتازی، پیشگامی، ترسیم موقعیت، قدرت گفتمان، مجاب گری و ... معرفی کرده و اعلام داشته فرمانده ناجا دارای هوش بافتاری است و فرصت گفتمان و اظهار نظر برای فرماندهان و معاونان مهیا بوده است. فردی که فرصتهای پیرامون خود را میشناسد و از همه ظرفیتها برای ارتقاء سازمان بهره میبرد.
این اظهارات تمجیدانه و تامل برانگیز وی در مراسم تودیع اش این سوال را در ذهن برخی اصحاب رسانه و افکار عمومی ایجاد کرد که چرا وی در حالی که با تلاش خود و تیم متخصص همراهش توانسته بود با اقدامات اجتماعی، محبوبیت و مقبولیت ویژهای برای پلیس به ارمغان بیاورد حاضر شده در اوج موفقیتها و حرکت در ریل هدف گذاریها درخواست واگذاری مسئولیت معاونت اجتماعی به شخص دیگر راداشته باشد.
بهرحال منتظرالمهدی در اوج تعاملات رسانهای پلیس و تداوم موفقیتهای نیروی انتظامی در ماموریتهای اجتماعی و ایجابی، کار را بدست فرد باتجربه دیگری سپرد؛ فردی که سالیان گذشته در دوران قالیباف یک دوره بر مسند معاونت اجتماعی بوده است.
از طرفی با توجه به کارنامه درخشان منتظرالمهدی، تخصص، تجربه و سوابق وی در امورات اجتماعی -انتظامی و شرایط امروز جامعه آیاحرکت پلیس در تکمیل اقدامات بنیادین در حوزه توسعه نظم، امنیت و احساس امنیت، بهره مندی از ظرفیت رسانهها و جلب مشارکتهای مردمی و تحقق شعار "جامعه محوری پلیس مبتنی بر پیشگیری اجتماعی و انتظامی "با چالشهایی مواجه میشود یا اینکه میشود امیدوار بود که با حضور فرد با تجربه و پر تلاشی مثل سردار "نوریان" سرعت در حوزههای فوق افزونتر هم بشود.
حال با وجود تغیبرات و اینکه این روزها سردار"احمد نوریان "به عنوان معاون جدید اجتماعی پلیس معرفی شد، باید منتظر بود و دید تغییر رویکرد پلیس از جوان گرایی و پویا گرایی به سمت و سوی نیروهای قدیمی و پیشکسوت و البته باتجربه، حامل پیام تازهای به مردم و اصحاب رسانه است و عملکرد و تعاملات رسانهای پلیس محدود و کمرنگ و یا بیشتر و پررنگ ترمی شود و نیروی انتظامی قصد دارد شعار "جامعه محوری "را در همین سطح و مقطع از میراث بجا مانده دوران منتظرالمهدی محدود و محصور کند و یا بر خلاف دوران تصدی وی در قامت معاون اجتماعی و سخنگو، اقدامات اجتماعی و فرهنگی پلیس، جلوه و نمایش بیشتر و دیگری پیداکند.
با تعاریفی که منتطرالمهدی از فرمانده ناجا داشت طبیعتا انتخاب معاون اجتماعی جدید حساب شده و با پشتوانه فکری بوده و میشود انتظار داشت باتوجه به ریل گذاریهای عالمانه مدیران سابق اجتماعی (سردار بتولی؛ سردار کارگر و سردار منتظرالمهدی) نه تنها حوزه اجتماعی پلیس رکود نمیکند بلکه بیشتر و بهتر از گذشته به مسیر خود ادامه خواهد داد.
انتهای پیام /