غافلگیری مشترکان چند ساعت زودتر از زمان خاموشی/ بنگاههای تولیدی متضررترین واحدها در قطعی برق
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، کاهش بارش در سالهای اخیر به ویژه سال آبی جاری علاوه بر کاهش آب سدها قطعیهای برق را در سراسر کشور گسترش داد.
لازم به ذکر است که مصرف برق در روزهای اخیر رکوردهای جدیدی را به ثبت میرساند و در این بین گرمتر شدن هوا نیز دلیلی بر افزایش مصرف شد به طوریکه به گفته مسئولان هر یک درجه افزایش دما باعث افزایش هزار تا ۱۵۰۰ مگاواتی مصرف برق میشود.
در این بین پیک مصرف برق در اولین روز هفته، شنبه (۲۳ تیرماه) به میزان ۵۵ هزار و ۷۱۳ مگاوات گزارش شد این درحالی است که در سال گذشته در همین زمان پیک مصرف ۴۴ هزار و ۶۰ مگاوات بوده است.
لازم به ذکر است که هوا در این هفته گرمتر میشود و درحالی که بیشترین میزان مصرف برق در ساعات پیک به وسایل سرمایشی مربوط میشود این موضوع مسئولان را نسبت به تأمین برق کشور تا حد زیادی نگران میکند.
با توجه به اینکه جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات از جمله فیدرها و ترانسها در زمان شدت مصرف برق خاموشیهایی را در پی دارد با گرمتر شدن هوا با توجه به آسیب دیدن این تجهیزات قطعا قطعی برق نیز در مناطق مختلف بیشتر میشود که این امر مشکلات را چند برابر میکند.
در بحث قطعی برق کلان شهر تهران با اینکه اطلاع رسانی در خصوص زمان قطعی و محدوده آن در چند روز اخیر از سوی شرکت توزیع برق تهران صورت میگیرد، اما بسیاری از مشترکان معتقدند که با برنامه پیش نرفتن قطعیها خود مشکل دیگری است که محدودیتهایی را ایجاد کرده است.
لازم به ذکر است که توزیع برق تهران در رابطه با احتمالی بودن قطعیها در اطلاعیههای خود تاکید کرده است، اما برنامه ریزی مشترکان برای زمان قطعیها و غافلگیری آنها چندساعت زودتر مسالهای است که در این روزها آنها را بیشتر آزار میدهد.
در همین راستا حقی فام سخنگوی صنعت برق اعلام کرد در برخی مواقع ممکن است جدولهای خاموشی دستخوش تغییراتی شود و این تغییرات مانورهای شبکه و حوادث غیرمترقبه در مجموعه صنعت برق است که مجبور میشویم آن را اعمال کنیم.
سخنگوی صنعت برق گفت: این حوادث غیرمترقبه از قبل قابل پیش بینی نیست و به جهت افزایش بار این مشکل ایجاد میشود که در این شرایط، شرکت مدیریت برق ایران با راهبری کار، دستور اعمال تغییرات را صادر میکند.
در این بین برخی از مشترکان از طولانی شدن زمان قطعیها گلایه دارند و قطعی حدود ۳ ساعت در روز و تکرار روزانه آن در روزهای گرم سال آنها را با مشکلاتی روبرو کرده است.
حال اگر تداوم قطعیها در مرکز شهر باشد و زمان آن طبق برنامه پیش نرود بنگاهها و شرکتها را درگیر خود میکند و توقف چند ساعته کار در روز بهره وری آنها را حد زیادی کاهش میدهد.
همچنین قطع شدن برق برخی چراغهای راهنمایی در سطح شهر سردرگمی رانندهها و به تبع آن تحمیل ترافیک سنگینتر در خیابانهای تهران را به همراه دارد و باعث میشود تا مأموران پلیس راهور، تردد خودروها را مدیریت کنند.
اما نکته قابل توجه این است که چرا برای ادامه کار این چراغها که نقش ویژهای در کنترل ترافیک دارند از قبل برنامه ریزی صورت نگرفته تا حداقل از برق اضطراری یا از پنلهای خورشیدی استفاده شود تا در ساعات قطع برق شاهد ترافیک سنگین نبود.
با این تفاسیر کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق برای جلوگیری از خاموشیها توصیه ایست که این روزها به کرات از سوی مسئولین شنیده میشود، اما این نکته حائز اهمیت است که قطعی برق سهم تمام مشترکان از جمله پر مصرف و کم مصرف میشود.