تعطیلی سواحل دریاچه‌ای آمریکا در پی مشاهده «آمیب مغزخوار»

12:12 - 21 تير 1401
کد خبر: ۴۳۵۴۲۹۶
مقامات بهداشتی ایالت آیووا آمریکا از تعطیلی سواحل این ایالت به دلیل شناسایی یک فرد آلوده به «آمیب مغزخوار» خبر دادند.

خبرگزاری میزان _ یورو نیوز نوشت: مشاهده آمیب مغزخوار یکی از سواحل ایالت آیووا را تعطیل کرد. مقامات این ایالت آمریکا روز جمعه و پس از دریافت اطلاعاتی مبنی بر آلوده شدن یکی از گردشگران اهل میسوری به این آمیب تک‌سلولی، شنا کردن در ساحل دریاچه (Three Fires) را موقتا ممنوع کردند.

 از این تک‌سلولی به‌عنوان عامل بروز التهاب حاد پرده‌های مغز و نخاع در انسان یاد می‌شود و در فرد مبتلا نشانه‌های «مننگوانسفالیت آمیبی اولیه» مشاهده شده است. با این‌که این بیماری مسری نیست ولی می‌توانند تهدیدی بر زندگی فرد باشد.

مقامات بهداشتی این ایالت آزمایش کامل آب دریاچه برای حصول اطمینان از وجود «نگلیریا فاولری» یا همان آمیب مغز خوار را آغاز کرده‌اند و مشخص شدن نتیجه نهایی چندین روز طول می‌کشد.

بخش بهداشت عمومی میسیوری روز جمعه با تاکید بر اینکه نظر غالب کارشناسان آلوده بودن این دریاچه است اعلام کرد که تحقیقات مسئولان به این منبع محدود نمی‌شود و تا حصول یقین ادامه خواهد داشت.

این آمیب میکروسکوپی معمولاً در آب‌های شیرین و گرم مانند دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، و حتی به ندرت در استخرهای شنایی که به اندازه کافی از کلر استفاده نمی‌کند و یا سیستم آب گرم لوله کشی دارند، یافت می‌شود.

در بیانیه اداره بهداشت ایالت آیووا با اشاره به احتمال وارد شدن آب آلوده از طریق بینی به بدن شناگر، آمده این آب آلوده بعد از بینی به سمت مغز می رود و بافت‌های آن‌را از بین می برد که در اکثر موارد مرگ را بدنبال دارد.

طبق اطلاعات ارائه شده مقامات بهداشتی آمریکا احتمال انتقال آن از انسان به انسان  یا بواسطه قورت دادن آب آلوده وجود ندارد. این بیماری بسیار نادر است و از سال ۱۹۶۲ به این سو تنها ۱۵۴ مورد ابتلا در ایالات متحده ثبت شده است. در سپتامبر ۲۰۲۰ یک پسربچه ۶ ساله بعد از ابتلا به آمیب مغزخوار در دریاچه‌ای در تگزاس بعد از بستری شدن در بیمارستان درگذشت.

یکی از جدیدترین موارد ثبت شده فوت در آمریکا به تابستان پیش و دریاچه‌ای کالیفرنیا بر می‌گردد که طی آن یک پسربچه ۷ ساله پس از شنا کردن آلوده شده و جان خود را از دست داد.

توصیه مقامات بهداشتی به گردشگران و شناگران برای کاهش احتمال آلودگی به این آمیب، استفاده از دماغ‌گیر در زمان شناکردن و فرو نبردن سر زیر آب است. همچنین موکدا سفارش شده تا در آب با دمای بالا از شنا کردن پرهیز شود.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *