موضوع مالکیت سلاح در ژاپن و آمریکا/از مرگ هزاران نفر در آمریکا تا قتل شینزو آبه

15:21 - 18 تير 1401
کد خبر: ۴۳۵۰۷۸۰
یک گزارش به بررسی موضوع مالکیت سلاح در ژاپن و آمریکا پرداخته است.

خبرگزاری میزان - یک گزارش نشان می‎دهد که نرخ مالکیت سلاح و خشونت با اسلحه در ژاپن از پایین ترین نرخ‌ها در جهان است و کاملاً در تضاد با آمریکا قرار دارد.

به گزارش «اِن‌پی‌آر»، به عنوان مثال، به گفته آژانس پلیس ملی این کشور، در سال 2021 تنها یک نفر بر اثر خشونت با سلاح گرم در ژاپن کشته شد؛ سازمان «آرشیو خشونت مسلحانه» آمریکا در همان سال 45 هزار و 34 مورد مرگ بر اثر سلاح گرم در آمریکا را ثبت کرد.

«ایین اورتون»، مدیر اجرایی سازمان «اقدام علیه خشونت مسلحانه»، نوشت «قتل شینزو آبه در کشوری با نرخ مرگ و میر ناشی از سلاح گرم 0.01 به ازای هر 100 هزار و نرخ قتل حتی پایین‌تر است.»

به گفته او، «با سنت دیرینه اقدامات کنترل اسلحه، و میزان پایین قتل با سلاح گرم، این تیراندازی نه تنها ژاپن را به دلیل شخصیت قربانی، بلکه به دلیل نادر بودن این رویداد تحت تاثیر قرار داد.»

وی افزود، ژاپن اولین کشوری بود که قوانین حمل سلاح را وضع کرد.

ژاپن شهروندان عادی را از داشتن اسلحه منع می‌کند و تنها به شکارچیان دارای مجوز و تیراندازان ورزشی اجازه می‌دهد تا سلاح ساچمه‌ای یا تفنگ بادی خریداری کنند.

طبق یک مطالعه از طرف دانشگاه سیدنی، غیرنظامیان ژاپنی در سال 2019 حدود 310 هزار و 400 اسلحه قانونی و غیرقانونی در اختیار داشتند که به ازای جمعیت 126.9 میلیون نفری این کشور، حدود 0.25 اسلحه به ازای هر 100 نفر خواهد بود.

همان محققان دریافتند که تعداد کل تسلیحات در آمریکا بین 265 میلیون تا 393 میلیون قبضه است و تا سال 2017 به ازای هر 100 در این کشور 120.5 اسلحه در دست مردم عادی وجود داشته است.

در سال 2018، 9 مورد مرگ ناشی از سلاح گرم، از جمله یک صورت تصادفاتی و یا خودکشی، در ژاپن گزارش شد، در حالی که این رقم در آمریکا 39 هزار و 740 مورد بود.

«اورتون»، می‎گوید که قتل به طور کلی در ژاپن نادر است؛ نرخ قتل در این کشور 0.26 مورد به ازای هر 100 هزار نفر در سال 2020 بوده است؛ این نرخ برای آمریکا 7.5 مورد به ازای هر 100 هزار نفر در همان سال بوده است.

البته خشونت‌های مسلحانه در ژاپن با وجود اینکه نادر بوده، اما بی‌سابقه نبوده است.

در سال‌های اخیر چندین قتل جمعی در ژاپن رخ داده است، اما بیشتر آنها با استفاده از اسلحه گرم نبوده‌اند.

به عنوان مثال، حمله با چاقو در سال 2008 که به کشته شدن هفت نفر در توکیو منجر شد، حمله با چاقو که به کشته شدن 19 نفر در یک مرکز مراقبت‌های کمکی در سال 2016 منجر شد و ایجاد آتش‌سوزی عمدی در سال 2019 در یک استودیو انیمیشن که به کشته شدن 34 نفر منجر شد.

خشونت سیاسی در ژاپن پس از جنگ نادر است، اگرچه در طول قرن گذشته برخی از حوادث برجسته وجود داشته است.

رئیس حزب سوسیالیست ژاپن در سال 1960 طی یک سخنرانی توسط یک جوان راست‌گرا با استفاده از شمشیر کوتاه سامورایی کشته شد و یک گانگستر یاکوزا در سال 2007 به شهردار ناکازاکی شلیک کرد.

ژاپن تایمز گزارش می‎دهد که دو نخست وزیر و یک معاون نخست وزیر در ژاپن به ترتیب در سال های 1975، 1992 و 1994 از حملات یا تیراندازی جان سالم به در بردند.

آخرین باری که یک نخست وزیر ژاپنی ترور شد در سال 1932 بود، زمانی که «اینوکای تسویوشی» در یک کودتا توسط افسران نیروی دریایی افراطی ملی‌گرا در آنچه که امروزه «حادثه 15 می» نامیده می شود، هدف گلوله قرار گرفت.

پدربزرگ «آبه» نیز که از سال 1957 تا 1960 نخست وزیر ژاپن بود، در پایان دوره تصدی خود از یک سوء قصد جان سالم به در برد.

«نوبوسوکه کیشی» در جریان پذیرایی در دفتر نخست وزیری از ناحیه ران مورد اصابت چاقو قرار گرفت و به شدت مجروح شد.

«شینزو آبه» نیز در اوایل زندگی سیاسی خود هدف حمله آتش‌سوزی قرار گرفته بود؛ اعضای یک گروه یاکوزا در سال 2000 چندین بار کوکتل مولوتف‌هایی را به خانه و دفتر حامیان او پرتاب کردند.

انتهای پیام/


برچسب ها: آمریکا ژاپن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *