ترانه باران، در پی احیای هنر گردی و موزههای روستایی
محبوبه کاظمی، مدیر گالری ترانه باران در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت:برای تاسیس موزه های هنری در روستاها و مقوله هنرگردی در روستاها طرح های اجرایی ارائه کرده ایم.
وی افزود: گالری "ترانه باران" از سال 1390 با دو رویکرد بنیادین حمایت از هنرهای ایرانی و اسلامی با محوریت خط و خوشنویسی و احیای گردشگری هنری در ایران آغاز به کار کرده و همواره برنامه هایی با اهداف توسعه ای در دو حوزه ی هنر و گردشگری ارائه داده است؛ در همین راستا دو سال پیش"حراج باران" را نیز پایه گذاری کردیم تا هم خوشنویسی سنتی و معاصر ایران در چرخه اقتصاد هنر ورود جدی تری یابند و هم برای جلب توریست هنری زمینه سازی کنیم."
او افزود:طرح "هنرگردی روستایی" که تلفیقی از گردشگری هنری و گردشگری روستایی است را در مراجع ذیصلاح پیگیری می کنیم زیرا معتقدیم بخش اعظمی از میراث ماندگار ما و صنایع دستی مربوط به روستاهاست، در عین حال یکی از نشانههای توسعهیافتگی کشورها هم توسعه روستاهاست و حیف است در ایران به این سرمایه های بزرگ کم توجهی شود. مبحث فراگیری "موزه های فرهنگی هنری در روستاها" دستور کار دیگر ماست که این طرح را با مبحث اشتغال زنان گره زده ایم که خود پارامتری دیگر در توسعهیافتگی جامعه است.
کاظمی تایید کرد: صیانت از میراث فرهنگی یكی دیگر از دستاوردهای طرح گردشگری هنری است که می تواند از فرهنگ، هنر و اصالت قومیتی روستاها حراست کند.این البته اتفاق جدیدی نیست و در کشورهای مختلف چنین موزههایی وجود دارد، اما طرح ما تلفیقی بین گردشگری روستایی و گردشگری هنری شکل داده که هم برای گردشگران هنری روستاها جذابیت ایجاد میکند و هم منجر به توسعه روستا میشود. وقتی گردشگر به روستا میرود، در آنجا اقامت میگیرد و تفریح و خرید میکند. ضمن اینکه از موزههای میراث روستایی هم بازدید میکند و با قومیت و همچنین هنر های جامعه ی مقصد آشنا میشود.
مدیر گالری ترانه باران خاطرنشان کرد: این طرح تقدیم سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شده است و امیدواریم با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز دیگر دستگاههای مرتبط،با توجه به ظرفیتهای ارزآوری و اقتصادی این طرح،زمینه اجرایی به خود گیرد.