لزوم توجه به فوتبال پایه؛ چرا ستاره ایرانی به تیم بزرگتری نرفت؟
خبرگزاری میزان - مهدی طارمی مدتهاست ستاره اول تیم ملی و یکی از مؤثرترین مهرههای ایران در راه صعود به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و ۲۰۲۲ قطر بوده است. مهاجم بوشهری که توسط علی دایی کشف و به پرسپولیس پیوست، موفق شد در این تیم بدرخشد و گلهای مهم و فراوانی وارد دروازه حریف کند و به عنوان آقای گلی فوتبال ایران هم برسد.
طارمی پس از درخشش در فوتبال ایران راهی الغرافه قطر شد و پس از یک فصل به فوتبال اروپا و تیم ریوآوه پرتغال راه یافت.
او با درخشش و گلزنیهای فراوان در تیم ضعیفش موفق شد نگاهها را به خود جلب کند و تنها پس از یک فصل حضور در پرتغال، غول فوتبال کشور یعنی پورتو برای جذب او پیش قدم شد. اکنون ۲ فصل از حضور طارمی در پورتو می گذرد، از همان ابتدای کار به خوبی در تیم جدیدش جا افتاد و تحت هدایت سرجیو کونسیسائو و طبق آمار گل و پاس گلها و همچنین دریافت پنالتی از حریفان، یکی از موثر ترین بازیکنان تیمش در 2 فصل اخیر بوده است. طارمی در ۹۶ بازی که با پیراهن آبی و سفید پورتو به میدان رفته، موفق به ثبت ۴۹ گل شده است.
باشگاه پورتو با وجود ریشهدار و پر افتخار بودن، باشگاهی فروشنده و سودآور است و در کنار باشگاههایی چون آژاکس، دورتموند، لیون، بنفیکا و… استعدادهای زیادی را پرورش داده و به تیمهای بزرگتر و متمول فروخته است.
در دو فصلی که مهدی طارمی مشغول درخشش در این تیم بود تقریباً تمام ستارههای تاثیرگذار و آیندهدار پورتو به فروش رفتند. سرجیو اولیویرا در آسرم شاگرد مورینیو شد، لوئیز دیاز کلمبیایی راهی لیورپول شد، خسوس کرونا به سویا رفت و در ادامهی این روند، امسال فابیو ویرا به جمع توپچیهای لندن اضافه شد و ویتینیا هم به تیم کهکشانی پاریسنژرمن رفت.
در اینجا سوال بزرگی که برای فوتبال دوستان ایرانی پیش می آید این است که چرا مهدی طارمی با وجود درخشش چشمگیر در لیگ پرتغال و همچنین لیگ قهرمانان اروپا از قافله پیوستن به تیمهای مطرح جامانده و باز هم در پورتو توپ خواهد زد؟
باشگاههای اروپایی معمولاً به دنبال بازیکنان جوان با پتانسیل بالا برای پیشرفت هستند و روی آنها سرمایهگذاریهای زیادی انجام میدهند. در حال حاضر باشگاه پورتو قیمت گلزن ایرانی خود را چیزی حدود ۲۰ میلیون یورو برآورد کرده است، مبلغی که برای یک بازیکن ۲۹ ساله رقم بسیار بالایی است. در فوتبال اروپا بسیار کم پیش میآید باشگاهی مطرح روی بازیکن بالای ۲۸ سال سرمایهگذاری کلان کند، هرچند ستارههای بزرگی چون رونالدو، مسی، لواندوفسکی، زلاتان ابراهیموویچ و… از این قاعده مستثنی هستند.
زوج طارمی در تیم ملی، یعنی سردار آزمون در ۲۶ سالگی با درخششی به مراتب کمتر از او راهی بایرلورکوزن آلمان شد زیرا هنوز جا برای پیشرفت و چند فصل درخشش در این تیم را دارد. این مقایسه اهمیت لژیونر شدن به موقع را نشان میدهد؛ اتفاقی که برای سردار آزمون در ۱۹ سالگی و برای مهدی طارمی در ۲۵ سالگی افتاد.
امید است باشگاههای ایرانی و مدیران آنها با نگاهی ویژهتر به فوتبال پایه و سرمایه گذاری روی جوانان زمینه پیشرفت و لژیونر شدن آنها را در سنین پایینتر مهیا سازند تا تیم ملی چهرهای بینالمللی و جذابتر به خود گیرد.
انتهای پیام/