ورود مدعی العموم در راستای پیشگیری از حوادث رانندگی/ از شناسایی ۷ نقطه حادثهخیز تا نصب دوربینهای ثبت تخلف/ مکلف شدن اداره راه و شهرسازی به تسریع در اجرای پروژههای راهسازی
محمدحسین صادقی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی از ورود مدعی العموم به موضوع پیشگیری از بروز حوادث جادهای خبر داد.
وی در ابتدا به نقش حمل و نقل در توسعه کشورها اشاره کرد و گفت: حمل و نقل جادهای در اغلب کشورهای جهان ستون اصلی تمامی شبکههای حمل و نقل است و حوادث رانندگی از جمله معضلاتِ این شبکه محسوب میشود.
این مقام قضایی بیان کرد: امروزه تصادفات جادهای در کشور ما یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر است و بر اساس آمارهای ارائه شده توسط سازمان پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۶، ۱۶ هزار و ۲۰۱ نفر در حوادث رانندگی ترافیکی کشته و ۳۳۵ هزار و ۹۹۵ نفر مصدوم شده اند.
صادقی افزود: بر اساس آمار ارائه شده سازمان پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۵ استان کرمانشاه با ۹۸ کشته در تصادفات درون شهری و ۳۱۴ کشته در تصادفات برون شهری دارای آمار تصادفات جادهای بالایی بوده، و هم مرز بودن این استان با کشور عراق و تبادلات تجاری بین دو کشور در سایه حمل و نقل جادهای و در نتیجه حضور گسترده کامیونها، نفتکشها و تریلرهای ایرانی و عراقی در جادههای این استان و همچنین کوهستانی بودن بسیاری از مسیرها احتمال بروز حادثه را تشدید کرده است.
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه خاطرنشان کرد: بنابراین با عنایت به این موضوع که خسارتهای ناشی از حوادث ترافیکی که به جامعه تحمیل میشود بالا بوده و با توجه به اینکه خسارتهای جانی، مالی، روانی و اجتماعی در مواردی غیرقابل جبران میباشد، دادستانی کرمانشاه در راستای حفظ حقوق عامه خود را موظف دانسته است که به منظور پیشگیری از بروز حوادث رانندگی به موضوع ورود پیدا کرده و با برگزاری جلسات و انجام مذاکرات و مکاتبات راهکارهای مؤثر را شناسایی و سپس به اجرا گذارد.
این مقام قضایی بیان کرد: در این راستا به منظور پیشگیری از بروز حوادث جادهای جلسهای با موضوع «همسان سازی سیاستهای پیشگیرانه به منظور حذف نقاط حادثه خیز و کاهش حوادث ترافیکی» در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه برگزار شد.
صادقی اظهار کرد: در این جلسه ضمن معرفی نقاط حادثه خیز شهرستان کرمانشاه، عوامل مؤثر در بروز حوادث رانندگی درون شهری و برون شهری در سه عنوان کلی (راه، وسیله نقلیه و عامل انسانی) مورد بحث قرار گرفت و راهکارهایی برای کاهش حوادث درون شهری و برون شهری با تأکید بر عامل راه و جاده در نظر گرفته شد.
وی در ادامه به برخی راهکارهای پیشگیرانه از سوانح و حوادث جادهای اشاره کرد و گفت: پاکسازی و آزادسازی حریم جادهها و نصب دوربینهای ثبت تخلف و خط کشی مستمر جادهها در مسیرهای بین شهری از راهکارهای پیشگیری از بروز حوادث جادهای هستند. این موضوع موجب افزایش ایمنی تردد در راههای مواصلاتی شده و در ارتقاء ایمنی استفاده کنندگان از جاده نقش بسزایی دارد و آمار تصادفات را به طور محسوسی کاهش میدهد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه ادامه داد: تسریع در اجرای پروژههای راهسازی و تعریض مسیر با تأکید بر محور اسلام آباد - پل دختر و کرمانشاه – کامیاران از دیگر عوامل کاهش حوادث جادهای است. در این راستا اداره راه و شهرسازی موظف شد پیمانکاران مربوطه را مکلف کند که ضمن تأکید بر حفظ و ارتقاء کیفیت کار با جدیت و سرعت بیشتر تکمیل و بهره برداری از پروژههای مذکور را به انجام رسانند.
صادقی خاطرنشان کرد: ترمیم و اصلاح معابر درون شهری با تأکید بر خیابانهای اصلی موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. لذا با توجه به اینکه وجود چالهها و حفرهها در سطح شهر یکی از عوامل ترمز و یا تغییر مسیر ناگهانی خودروها و در نتیجه وقوع تصادفات درون شهری میباشد، شهرداری موظف شد هرچه سریعتر نسبت به ترمیم و اصلاح وضعیت معابر با تأکید بر خیابانهای اصلی اقدام کند.
این مقام قضایی افزود: ایمن سازی نقاط شهری که بر اساس گزارش فرماندهی راهور بیشترین تلفات را به خود اختصاص داده اند از جمله راهکارهایی است که موجب کاهش تصادفات جاده ای خواهد بود. بنابراین در راستای تخصیص متناسب امکانات به نقاط حادثه خیز، فرماندهی راهور استان طی گزارشی ۷ نقطه شهری که بیشترین حوادث ترافیکی را داشته است (۷۰ درصد از تلفات درون شهری) معرفی کرده و شهرداری موظف شد با هماهنگی فرماندهی راهور به تناسب منطقه ضمن آشکارسازی، از چراغهای چشمک زن، تابلوهای محدودیت سرعت، شیار کاهنده سرعت، چراغهای الای دی و در صورت امکان پلهای عابر پیاده استفاده کند.
وی بیان کرد: در نظر گرفتن تمهیدات مناسب برای پیشگیری از بروز حادثه برای عابران پیاده در روبروی بیمارستان سینا و شهرک نوکان، نصب و ساماندهی تابلوهای راهنمای مسیر و خط کشی طولی و عرضی جادهها در ورودی و خروجی شهر کرمانشاه از دیگر عوامل موثر در بروز حوادث رانندگی درون شهری و برون شهری بود که مورد توجه قرار گرفت. با توجه به اینکه وضعیت تابلوهای ورودی و خروجی شهرها به گونهای است که نمیتواند مسافران و افراد غریبه را راهنمایی کند، شهرداری موظف شد نسبت به نصب و ساماندهی تابلوهای راهنمای مسیر و خط کشی طولی و عرضی جادهها در ورودی و خروجی شهرها اقدام کند.
دادستان کرمانشاه ادامه داد: همچنین مقرر شد شهرداری با هماهنگی فرماندهی راهور نسبت به تعمیر و آماده به کار کردن دوربینهای ثبت تخلف سطح شهر و نصب دروبینهای جدید با تأکید ویژه بر کمربندیهای غربی و شرقی تا پایان مرداد ماه اقدام کند.
صادقی گفت: تأکید بر پیشگیری از بروز حادثه توسط مأموران راهنمایی و رانندگی نیز یکی از عوامل در پیشگیری از سوانح رانندگی است. در این راستا مقرر شد به منظور جلوگیری از ارتکاب تخلفات رانندگان، مأموران راهور و پلیس راه ضمن اجتناب از کمین، در مکانهایی توقف کنند که امکان رؤیت آنها از سوی رانندگان وجود داشته باشد.
این مقام قضایی به استفاده از پلهای هوایی جهت پیشگیری از بروز حوادث درون شهری نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه محصور شدن پلهای هوایی با بیلبوردهای متعدد تبلیغاتی و یا کمبود روشنایی موجب میشود که اکثر این معابر در ساعات کم تردد به محلی برای تجمع معتادان و متکدیان تبدیل شود، لذا مقرر شد شهرداری تدبیری اتخاذ کند که نحوه نصب تابلوهای تبلیغاتی را اصلاح و روشنایی روی پلها را نیز تأمین کند.
سید هادی مظلوم