اقبالی: اسامی تمام دلالان فوتبال ایران مشخص است/ چیزی از این چرخه باطل بیرون نمیآید
مسعود اقبالی در گفتوگو با میزان، با انتقاد از کیفیت لیگ برتر فوتبال ایران در سالهای اخیر اظهار داشت: هر دوره از مسابقات لیگ برتر که برگزار میشود، در نهایت زیاد با دوره قبل تفاوتی ندارد. تمام بازیکنان و مربیان از چارچوب فوتبال ایران هستند؛ بازیکنانی که از 18-19 سال تا 35-36 سال از یک تیم به تیم دیگر میروند و در این چرخه باطل کیفیت زیادی روی تیم بعدی خود نمیگذارند. چون بازیکن روند رو به رشدی ندارد و فقط این تبلیغات است که به وسیله دلالها صورت میگیرد تا پول به جیب بزند.
وی افزود: تا زمانی که بازیکن با کیفیت، بیرون از این چارچوب وارد لیگ نشود، به طور حتم هیچ تاثیر مثبتی در مسابقات نخواهید دید.
*وقتی تولید باکیفیت نداریم نباید انتظار داشته باشیم بازیکن نخبه و ستاره ببینیم
کارشناس فوتبال ایران در پاسخ به پرسش که چگونه باید مسابقات لیگ بهتر شود، عنوان کرد: باید به سراغ مدارس و آکادمیهای فوتبال رفت تا بعد از 10 سال سرمایهگذاری در نهایت پیشرفت را در لیگ مشاهد کرد. زیر ساخت باید خوب باشد و آکادمیها نظارت و کنترل شوند. زمانی که تولید با کیفیت نداریم پس نباید انتظار داشته باشیم تا بازیکن نخبه و ستاره در لیگ ببینیم. مثل این میماند که کارخانه یک مواد اولیه را میگیرد و از یک طرف دیگر بیرون میدهد، اما چون مواد اولیه خوب نبوده است، در نتیجه جنس با کیفیتی را دریافت نمیکنند.
وی ادامه داد: باشگاههایی همانند سپاهان، فولاد و گلگهر سرمایهگذاری میکنند، از زیرساختهای مدرن برخودارند، مدارس فوتبال دارند و تمام اصول اولیه را در باشگاهشان پیاده کردهاند، اما مدرسان باتجربه در مقاطع سنی پایه ندارند.
*مثلث مدیران، مربیان و دلالان پول بادآورده را به بازیکنان ضعیف میدهند
اقبالی اضافه کرد: این باشگاهها همه چیز دارند، اما مواد اولیه درست نبوده و بازیکنان پایهای استاندارد لازم را ندارند. یک بازیکن از تیم فوتبال گلگهر برترین پاسور لیگ شده است، اما چند بازیکن خوب اینچنینی در فوتبال ایران داریم که در لیگ رشد کردهاند؟ کار بنیادی نداشتیم و روند یکنواختی داریم که در نهایت این بازیکنان به تیم ملی میرسند. این وضعیت اسفبار در تیم ملی وجود دارد که بازیکن خوب در خط دفاعی و میانی نداریم که مهاجمان خوب ما را تغذیه کنند. از رأس تا زیر فوتبال ایران از این قاعده مستثنی نیست.
پیشکسوت فوتبال درباره اینکه رانتها باعث اوضاع اسفبار فوتبال ایران است، گفت: توزیع بازیکنان در دستان دلالهاست و باشگاهها هم ارقام سرسامآوری به آنها میدهند. مثلث مدیران، مربیان و دلالان پول بادآورده را به بازیکنان ضعیف میدهند چون مدیران ورزشی نیستند. بودجه اکثریت باشگاهها از بودجه دولت است و پول هم با لابیها هزینه میشود که از 100 درصد فقط 30 درصد برای باشگاه هزینه خواهد شد.
*فوتبال ایران دست چند شبکه مافیایی است
وی ادامه داد: دلالها در این فوتبال مهم هستند و شبکههای مافیایی درست کردهاند. 3 ماه پیش در کلاس درجه یک که سرپرست و دبیر فدراسیون فوتبال هم حضور داشتند، عنوان کردم؛ فوتبال ایران دست چند شبکه مافیایی است چرا آنها را جمع نمیکنیم؟ مگر اینها علیه امنیت کشور فعالیت نمیکنند؟ اسامی تمام دلالان فوتبال ایران هم مشخص است و همه آنها را میشناسند. یک بار 100 نفر از دلالها را جمع کردند، اما بعد از چند مدت دوباره به کار خودشان ادامه دادند.
اقبالی در پایان خاطرنشان کرد: فوتبالی که به هیچ عنوان نشود آن را خصوصی کرد به درد نمیخورد. اگر باشگاههای خصوصی وارد لیگ برتر شوند و در فوتبال سرمایهگذاری کنند، اما در نهایت هیچ سودآوری نداشته باشد، مطمئناً بعد از چند سال با بدهی، فوتبال به اصلاح حرفهای را رها میکنند. لیگ حرفهای که حق پخش تلویزیونی نداشته باشد پیشرفت نمیکند، چون فوتبال حرفهای بدون این حق مسلم باشگاهها، امکان ادامه فعالیت ندارد. بخشی از درآمدزاییهای باشگاههای خصوصی از طریق فعالیت تجاری باشگاه، فروش بلیط مسابقات، تبلیغات محیطی و فروش پیراهن و لوازم با آرم باشگاه، آکادمی و ... است، اما در فوتبال ایران هیچ تیمی به طور کامل از این مزایا برخوردار نیست. شخص سرمایهدار وقتی قانونی در فوتبال نمیبیند، در نتیجه به طرفش نمیآید.
انتهای پیام/