بیش از 50 هزار پرونده در شورای حل اختلاف کهگیلویه و بویر احمد رسیدگی شد
خبرگزاری میزان- حجت الاسلام والمسلمین سید محمد ابراهیم ساجدی در خصوص عملکرد شورای حل اختلاف در سال 1400به مناسبت هفته قوه قضاییه گفت : در یک سال گذشته کل پرونده های وارده به شعب شوراهای حل اختلاف سراسر استان 50 هزارو911 فقره بوده است که بیشترین تعداد پرونده وارده مربوط به حوزه قضایی بویراحمد با 28هزارو 733 فقره پرونده (56درصد کل آمار) و کمترین تعداد پرونده وارده مربوط به حوزه قضایی چاروسا با 584 فقره پرونده (1.1 درصد کل آمار) است.
رئیس اداره ی امور شورای حل اختلاف استان در ادامه به میزان پرونده ها اشاره و عنوان کرد : تعداد کل پرونده های مختومه در یکسال گذشته شوراهای حل اختلاف استان 50هزار و312 فقره بوده که از این تعداد 11هزارو750 فقره نیز مصالحه شده است.
وی به تعداد پرونده های مختومه اشاره و افزود : بیشترین تعداد پرونده مختومه مربوط به حوزه قضایی بویراحمد با 28هزار و478 فقره( 57درصد کل آمار) و کمترین حجم مختومه مربوط به حوزه قضایی چاروسا با 534 فقره( یک درصد کل آمار) بوده است.
وی گفت :بیشترین درصد مصالحه مربوط به حوزه قضایی باشت با 59 درصد و کمترین مصالحه مربوط به حوزه قضایی لنده با 25درصد بوده است.
وی با اظهار اینکه از حجم کل پرونده های مختومه 75 درصد قابلیت مصالحه دارند، عنوان کرد: سایر پرونده های غیر قابل مصالحه بوده که شوراهای حل اختلاف توانسته 31 درصد از این پرونده ها را منجر به صلح و سازش کند.
رئیس توسعه حل اختلاف استان در مورد پرونده های ورودی از محاکم دادسرا و دادگاه گفت: در بحث پرونده های ورودی از محاکم(دادگاه ها و دادسراها) در طول یکسال گذشته 12هزار و 104 فقره پرونده از دادگاه ها به شوراها ارجاع داده شده است که از این تعداد 3هزار و31 فقره (25درصد) منجر به سازش شده و همچنین تعداد 9هزار و 425 فقره پرونده از داد سراها به شوراهای حل اختلاف ارجاع شده و از این تعداد 3هزار و 721 فقره (39 درصد) منجر به سازش شده است.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی در خصوص مصالحه پرونده های قصاص و پرونده های مهم در سال1400 گفت: در ادامه فعالیت های صورت گرفته در سالهای گذشته و با اهتمام، تلاش و کوشش اعضا سفیران صلح و همیاران شوراهای حل اختلاف استان کهگیلویه و بویراحمد و بویژه تلاش بی وقفه اعضا شعب صلحی بویژه شعب زندان های استان در یکساله 1400 موفق به مصالحه یک فقره قتل عمد و همچنین قریب به 457 فقره سایر پرونده های مهم شده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان به موضوع اتقان آرا در سال گذشته نیز اشاره کرد وگفت: درسال 1400 از مجموع 27هزار و 885 فقره پرونده مختومه ای که قابلیت تجدیدنظرخواهی دارند به تعداد 2 هزار و 429 فقره اعتراض که درصد پرونده های اعتراض شده به کل پرونده های منجر به صدور رأی 8.7 درصد بوده که ازاین تعداد 118 فقره نقض گردیده که درصد پرونده های نقض شده به کل پرونده های منجر به رای کمتر از نیم درصد بوده 4/0درصد است.
وی در ادامه در خصوص عملکرد شعب شوراهای حل اختلاف ویژه زندان استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1400اظهار کرد: در سال 1400 نیز شعب ویژه زندان که اغلب در زندان ها مستقر هستند عملکرد مطلوبی داشته به نحوی که از تعداد یک هزار و 504 پرونده ورودی به شعبه یک هزار و 502 فقره پرونده مختومه و از این تعداد یک هزار و 317 فقره به سازش ختم شد که حدود 88 درصد است و از این تعداد 475 زندانی مالی و غیره نیز آزاد شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی برگزاری 11دوره ی آموزشی در سال گذشته را برای اعضا از سر گیری فعالیت های شورای حل اختلاف عنوان کرد: عملکرد واحد آموزش شوراهای حل اختلاف در سال 1400 به علت شیوع کرونا و لزوم کاهش اجتماعات از سویی و اهمیت آموزش های دوره ای از سوی دیگر، تصمیم بر آن شد تا آموزش ها به صورت مجازی انجام شود. بر همین اساس در طول سال 11 عنوان آموزشی بر اساس نیازمندی های نیروهای شورا برگزار شد.
معاون قضایی و رئیس مرکز توسعه شورا های حل اختلاف استان در خصوص دیگر فعالیت های شورای حل اختلاف در استان اشاره کرد وگفت: شناسایی ریش سفیدان، افراد ذی نفوذ دارای ارتباطات اجتماعی به عنوان سفیران صلح و صدور ابلاغ سفیر صلح و همیار شوراهای حل اختلاف در شهرستان های بویراحمد (مرکز استان)، گچساران، بهمئی، چرام، چاروسا و برگزاری کارگاه آموزشی برای آنها و سازش در یک فقره قصاص و سازش قریب 457 فقره پرونده مهم (نزاع دسته جمعی،اختلافات ملکی و خانوادگی، درگیری و..) توسط سفیران صلح، ایجاد شعب ویژه زندانیان در تمامی زندان های استان، انتخاب و گزینش افراد مورد اعتماد و تلاش در راستای بالا بردن عملکرد شعب از دیگر فعالیت های شورای حل اختلاف در سال گذشته بود.
انتهای پیام/