رشوه‌گیری ولیعهد و آینده نظام سلطنتی انگلیس

23:29 - 06 تير 1401
کد خبر: ۴۳۳۴۸۵۱
در سال‌های اخیر رسانه‌های وابسته به دربار انگلیس به صورت جدی بر چهره سازی مثبت از شاهزاده چارلز به عنوان گزینه مناسب پادشاهی متمرکز بوده اند به خصوص آنکه او نزد افکار عمومی مقبولیت و وجاهت نسل‌های پیشین را ندارد.

خبرگزاری میزان_ نورنیوز نوشت: نگرانی‌های طرفداران خاندان سلطنتی برای آینده سلطنت انگلیس در سال‌های اخیر به دلایلی مانند کاهش اقبال عمومی به نظام پادشاهی در میان جوانان انگلیسی و تقویت جریان‌های جدایی‌طلب و جمهوری خواه افزایش یافته است. حدود یک ماه قبل، هفتادمین سالگرد تاجگذاری‌ الیزابت دوم با هزینه‌‌ای حدود 31 میلیون پوند، علی‌رغم همه مخالفت‌ها برگزار شد. رسانه‌های طرفدار سلطنت از فرصت به وجود آمده استفاده کردند تا شاهزاده چارلز را به عنوان فردی اصلح برای ادامه پادشاهی معرفی نمایند.

این رویکرد حمایتی از خاندان سلطنتی و معرفی آن به عنوان الگوی حاکمیتی مقتدر و البته مردمی در حالی صورت گرفته است که گزارش‌های افشا شده حقایقی ورای این ادعا را آشکار می‌سازد. روزنامه «ساندی تایمز» روز یکشنبه با انتشار گزارشی از دریافت سه بسته نقدی از سوی شاهزاده چارلز ولی‌عهد انگلیس از «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» نخست‌وزیر پیشین قطر پرده برداشت. بر اساس این گزارش حمد بن جاسم در یکی از مناسبت‌ها یک میلیون یورو پول در پاکت‌های خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس پرداخته است. به روایت این رسانه، دفتر چارلز مدعی شده که این پول‌ها به عنوان کمک‌های خیریه به شاهزاده داده شده است.

این سه بسته پول نقد در مجموع سه میلیون یورو بوده و پسر ملکه طی سال‌های 2011 تا 2015 آنها را دریافت کرده است. با شدت گرفتن انتقادات نسبت به دریافت پول نقد توسط شاهزاده انگلیس از نخست وزیر قطر، رسانه‌های وابسته به دربار فعال شده و تلاش کردند دریافت این مبالغ را «کمک‌های خیریه» معرفی کنند. منتقدین اما می‌گویند نفس شکل‌گیری چنین مباحثی به معنای وجود عدم شفافیت در گردش های مالی خاندان سلطنتی تلقی شده وظن عادی بودن دریافت رشوه از سوی دربار سلطنتی را تقویت می کند. منتقدین به این اقدام شاهزاده چارلز می گویند؛ نمی‌توان با تغییر الفاظ دریافت رشوه را تطهیر کرد.

چندی پیش نیز بعد از سرقت آثار تاریخی عراق توسط دو باستان‌شناس انگلیسی، این رسانه‌ها از واژه برداشتن آثار تاریخی به جای سرقت استفاده کردند. سان دی تایمز و میل آن ساندی نیز اعلام کردند که میشل فائوست مدیرعامل بنیاد خیریه متعلق به چارلز طی نامه‌نگاری با محفوظ ماری مبارک بن محفوظ، یک تاجر سعودی به وی قول داده بوده در ازای پول از نفوذش برای گرفتن پاسپورت انگلیسی برای این تبعه سعودی استفاده کند که مصداق دیگری از سو استفاده چارلز از جایگاهش به حساب می‌آید.

البته فساد در این خاندان به فساد مالی محدود نمی‌شود و مرور سوابق اعضای این خانواده به خصوص شاهزاده چارلز گویای مسائل تکان‌دهنده‌ی اخلاقی نیز هست . شاهزاده چارلز در سال 1981 با شاهزاده دایانا ازدواج کرد اما در سال 1996 طلاق گرفت. به گفته دایانا، در طول زندگی مشترک، چارلز با «کاملیا پارکر» که او نیز ازدواج کرده بود، رابطه نامشروع داشته است. مطابق سنت‌های پادشاهی این کشور افراد مطلقه مادامی که همسر سابقشان در قید حیات باشد حق ازدواج با فرد دیگری را ندارند.

دایانا که در آن‌سال‌ها از شخص شاهزاده بیشتر مورد توجه مردم و روزنامه‌ها بود، یکسال بعد از طلاق در تصادفی مشکوک کشته شد و چارلز پس از آن با کاملیا پارکر ازدواج کرد. نگاهی به کارنامه ولیعهد 73 ساله انگلیس که مشحون از ضعفهای مالی و اخلاقی است نشان میدهد که رسانه های انگلیس برای توجیه تداوم سلطنت و مقابله با مخالفینی که تداوم وضع موجود را برنمی تابند چاره ای بغیر از حراج اعتبار حرفه ای و اخلاقی خود ندارند.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *