بازندههای اکران در فصل شلوغی سینما/بی کیفیتهای نفروش این روزهای اکران
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سینمای ایران این روزها شاهد اکران تعداد بسیاری از آثار سینمایی از کارگردانان متفاوت است. در این بین البته برخی فیلمسازان نیز با دو فیلم حضور دارند. فیلمسازانی که با وجود داشتن دو اثر فیلمهایشان موفقیت چندانی در گیشه پیدا نکرده است.
در این میان برخی آثار کمدی همچون سالهای گذشته توانسته اند اکثریت سانسهای اکران را با بیشترین تعداد سینما بدست آورند و در نقطه مقابل برخی فیلمها تنها به برخی سالنهای فرعی و محدود بسنده کرده و همچنان برای جذب مخاطب تلاش می کنند.
البته شکست برخی آثار سینمایی را نمی توان تنها به اکران بد موقع و تعداد سالن های نمایش دهنده این آثار نسبت داد. برخی آثار سینمایی این روزها با وجود اینکه در زمان مناسبی روی پرده می روند اما باز هم نمی توانند مخاطب را به سینماها بکشانند.
در میان آثار تازه اکران شده سینمای ایران، سه فیلم نتوانستند رضایت مخاطب را بدست آورند و به همین دلیل یا بسیار سریع چرخه اکران را از دست دادند و یا اینکه با وجود اکران طولانی مدت باز هم نتوانستند فروش خوبی داشته باشند.
فیلم های "شماره 17 سهیلا" به کارگردانی "محمود غفاری"، "جشن دلتنگی" به کارگردانی "پوریا آذربایجانی" و "ناخواسته" از "برزو نیک نژاد" از دسته های فیلم های تازه اکران شده و شکست خورده در چرخه اکران سینمای ایران در سال 97 محسوب می شوند.
فیلم سینمایی "جشن دلتنگی" به کارگردانی "پوریا آذربایجانی" با وجود گذشت هشت هفته از اکران خود فروش ناامید کننده 200 میلیون تومانی را ثبت کرده است. این فیلم با استفاده از بازیگران مطرح و پر تعداد خود می توانست امیدوار به موفقیت در گیشه باشد اما اکرانش در جشنواره فیلم فجر و نقدهای تند منتقدین و اهالی رسانه از همان ابتدا نشان داد فیلم آذربایجانی از لحاظ کیفی مورد تایید نیست.
بابک حمیدیان، مینا ساداتی، محسن کیایی، بهنام تشکر، پانته آ پناهی ها، ساغر قناعت، امید روحانی، عرفان ناصری، علی دهبان، ندا عقیقی و پریوش نظریه از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم جدید آذربایجانی به ایفای نقش پرداخته اند.
این فیلم با محوریت قرار دادن موضوع مشکلات فضای مجازی در ابتدا مخاطبان بسیاری را به سالن نمایش فیلم کشاند اما دیری نگذشت که صدای اهالی رسانه و اعتراض آنها نسبت به کیفیت بسیار پایین اثر در آمد.
فیلم جشن دلتنگی به سان بسیاری از فیلم های حال حاضر چرخه اکران در سینماهای ایران اتفاقی و موضوعی جذاب را مطرح می کند اما فیلم در همان حد طرح موضوع باقی می ماند و به نوعی ایده در اولین گام می سوزد.
ایده اولیه و مشکلات فضای مجازی در دقایق ابتدای برای مخاطب جذاب است اما هرچه جلوتر می رویم نبود داستان و ایجاد گره به معضلی جدی مبدل می شود. مشکلی که در کاخ رسانه های جشنواره باعث شد برخی تماشاگران سالن را ترک کنند.
اصرار زیاد فیلمنامه نویس و بعد از آن کارگردان بر ایجاد خرده پیرنگ باعث شده تا مخاطب گیج و مبهوت بین چندین داستان سر در گم بماند. داستان هایی که شروع نشده سریعاً تمام شده و دوباره در جایی دیگر سر باز می کنند.
فیلم شماره 17 سهیلا نخستین بار در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد تهران برای اهالی رسانه و منتقدین به نمایش در آمد و توانست نظرات نسبتاً مثبتی را به خود اختصاص دهد اما این فیلم در برخورد با مخاطب عموم شکست سنگینی خورد و بعد از دو هفته اکران کنار گذاشته شد.
فیلمنامه "شماره 17 سهیلا" قابل قبول نگاشته شده اما در بخش کارگردانی غفاری به عنوان کارگردان کار اولی می توانست اتفاق بهتری را به رخ بکشد. این فیلم هنوز تا رسیدن به قامت فیلم بلند سینمایی کمی فاصله دارد. ایده اولیه جور طولانی بودن برخی قسمت ها را به دوش می کشد.
کارگردانی غفاری به عنوان کار اولی خالی از نقص نیست و شاید طولانی شدن ایده ای که در ابتدا لو می رود نمی تواند مخاطب را تا پایان با اثر همراه نماید. این فیلم در دو هفته 58 میلیون تومان فروخت و با اکران خداحافظی کرد.
فیلم سینمایی "ناخواسته" به کارگردانی "برزو نیک نژاد" این روزها در چرخه اکران سینماهای ایران قرار گرفته و استقبال ناچیزی داشته است. این فیلم بعد از پنج هفته اکران 73 میلیون تومان فروخته تا نشان دهد نیک نژاد همچنان در سینما کارگردانی ناموفق محسوب می شود.
سومین فیلم سینمایی بروز نیک نژاد مشابه دو اثر قبلی اثری غیر قابل دفاع، ضعیف و فاقد المان های معمولی و اولیه سینما است. این فیلم بار دیگر نشان داده که هر قدر نیک نژاد می تواند در تلویزیون موفق باشد اما در سینما حرفی برای گفتن ندارد.
این فیلم با وجود بازیگرانی همچون مهتاب کرامتی، مهرداد صدیقیان، ستاره اسکندری، محمدمهدی فقیه منفرد، فرهاد قائمیان، الناز حبیبی و محمد سیدزاده نتوانسته در پرده سینماها موفق شود. فیلمی که خیلی زود باید از سینماهای کشور خداحافظ کند.
سومین اثر نیک نژاد از دو فیلم قبلی وی ضعیف تر ساخته شده است. این فیلم همچنان وامدار تجربیات سریالی نیک نژاد بوده و کمی برای قاب سینما کوچک است. مشکل اصلی فیلم "ناخواسته" فارغ از نگاه کارگردان، فیلمنامه آشفته، بدون هدف و بی گره معین است.
فیلمنامه شلخته نوشته شده و مخاطب را هر بار به یک سو می کشاند. این فیلمنامه گره و تعلیق مخصوص و معینی ندارد که مخاطب آن را نقطه ثقل اثر تصور کند. فیلمنامه تمام سعی خود را کرده تا فیلمی بلند باشد اما توانایی کشش مخاطب در حد یک فیلم کوتاه را نیز ندارد. ضعف اساسی فیلم از شکل گیری ایده تا اجراست ، فیلمساز نه توانسته قصه ای را در بستر خاصی گسترش بدهد و نه توانسته به ساختار فیلم سروشکلی بدهد به همین جهت موضوع ناخواسته غیرقابل تحمل است.