نظارت بازرسی استان مرکزی بر مناقصات و مزایده دستگاه‌های اجرایی

10:38 - 12 تير 1397
کد خبر: ۴۳۳۲۰۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
مدیرکل بازرسی استان مرکزی، در نشستی که به مناسبت هفته قوه قضاییه در سالن جلسات اداره کل دادگستری استان مرکزی برگزار شد، گفت: قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور کار نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اجرایی را برعهده دارد و بر اساس نظارتی و بازرسی وظایف خود را انجام می‌دهد.
نظارت بازرسی استان مرکزی بر مناقصات و مزایده دستگاههای اجراییبه گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان مرکزی، حسام عشقی مدیرکل بازرسی استان مرکزی گفت: قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور کار نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اجرایی را برعهده دارد و بر اساس نظارتی و بازرسی وظایف خود را انجام می‌دهد. نظارت در مواقعی است که حین اقدام دستگاه اجرایی کشور، سازمان بازرسی ورود پیدا می‌کند و هنوز اقدامات به نتیجه‌ای منتهی نشده است.

مدیر کل بازرسی استان مرکزی بیان کرد: بازرسی‌ها مواردی است که دستگاه‌های اجرایی اقدامات خود را انجام داده و سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا می‌کند و بر اساس آن بررسی‌ها را انجام می‌دهد و تا چه اندازه عملکرد دستگاه اجرایی منطبق با قوانین و مقررات موضوع است.

عشقی اضافه کرد: نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کل کشور به سه طریق نظارت برنامه‌ای، فوق‌العاده و موردی انجام می‌شود. نظارت برنامه‌ای به صورتی است که سازمان براساس سال قبل از اینکه بازرسی انجام شود، مصوب شده و به تایید رئیس قوه قضاییه و رئیس بازرسی کل کشورمی‌رسد و محور‌های مشخص دارد. برنامه از پیش تعیین شده است که سازمان بازرسی ورود پیدا می‌کند و در فرجه هم گزارش آن را ارسال می‌کند.

عشقی افزود: بازرسی‌های موردی این سازمان مربوط به مردم، شکایت اشخاص، روزنامه‌ها، صداو‌سیما و... است که سازمان ورود پیدا می‌کند و تشکیل پرونده می‌دهد. پرونده‌های موردی سال گذشته ۸۳ مورد بوده است و گزارش آن هم برای مبادی ذی‌ربط ارسال شده است.

وی بیان کرد: بعضی از موارد سازمان بازرسی با دستگاه‌های اجرایی مکاتبه می‌کند تا روندی را اصلاح می‌کند یعنی اعلام تحلف نمی‌کند اما، از شیوه اصلاحی و پیشگیری برخوردار است. از ابتدای سال گذشته تاکنون گزارش اصلاحی ارسال شده به ادارات و دستگاه‌ها ۱۶۸ مورد بوده است.

وی در ادامه بااشاره به اینکه برخی از تخلفات ممکن است عنوان کیفری داشته باشند یعنی در صلاح مراجع قضایی باشد و یک تعدادی ممکن است مربوط به تخلفات مالی باشد، گفت: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون تعداد پیشنهاد‌های اصلاحی به دستگاه‌ها ۵۷۶ مورد و پیشنهاد‌های اصلاحی که خود سازمان بازرسی استان پیگیر اجرای آن بوده است، ۵۳۲ مورد بوده است.

عشقی در ارتباط با نظارت بر معاملات دستگاه‌های اجرایی اظهار کرد: معامله متشکل از مناقصه و مزایده است. یکی از وظایف این سازمان ورورد در مناقصات دستگاه‌های اجرایی است، از این درصدی که از سال گذشته تاکنون توسط سازمان بازرسی مورد نظارت قرار گرفته است، ۱۹۷ مورد مناقصه به ارزش ۴۰۴ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون ۵۸ مورد مزایده به ارزش ۱۴ میلیارد تومان نظارت شده است. تذکرات ارائه شده از ابتدای سال گذشته تاکنون در مناقصه ۳۳ مورد به ارزش ۲۰ میلیار تومان و در مزایده ۱۲ مورد به ارزش ۳ میلیارد تومان می‌باشد.

مدیر کل بازرسی استان مرکزی گفت: سازمان بازرسی این استان برای پیگیری‌هایی که انجام می‌دهد تذکراتی را برای دستگاه‌های اجرایی ارسال می‌کند، ممکن است وجوهی گرفته نشده و یا تعدادی از معاملات انجام شده و هزینه اضافه‌تری پرداخت شده باشد و این تذکرات به برگشت وجوه برگشتی به ارزش ۴ میلیارد و ۶۵ میلیون تومان به بیت‌المال از ابتدای سال گشته تاکنون منجر شده است. پیرو گزارش‌های ارسالی به مراجع کیفری حدود یک میلیارد تومان جریمه نقدی به افراد داده شده است

مدیر کل بازرسی استان مرکزی گفت: یکی از مواردی که سازمان بازرسی استان ورود پیدا کرده است، برای اراضی مشکوک به تصرف است و همکاران با نرم‌افزار‌های پیشرفته تصرفات از طریق سیستم مشاهده و شناسایی می‌کنند که تا چه اندازه از اراضی ملی مشکوک به تصرف است و براساس آن به مراجع قضایی نامه ارسال می‌کنند.

عشقی افزود: سال گذشته ۳ هزار و ۱۷۱ هکتار اراضی مشکوک به تصرف استان به دستگاه‌های مربوطه اعلام شده است، آن چیزی که توسط دستگاه قضا مورد تاکید قرار گرفته نزدیک به ۸۵۰ هزار هکتار است که حدود ۳۰۰ هکتار آن منجر به رفع تصرف شده است.

وی ادامه داد: یک قسمت از بازرسی‌های موردی از طریق سامانه رسیدگی به شکایات سازمان بازرسی کل کشور است که اشخاص با ورود به این سایت شکایات خود را از دستگاه اجرایی ثبت می‌کنند. از سال گذشته تاکنون ۸۵۸ مورد شکایت از طریق سامانه انجام شده و ۷۰۰ مورد اعلا‌م‌های مردمی عنوان شده است.

به گفته عشقی از ابتدای سال ۹۶ تاکنون در مجموع یک‌هزار و ۵۸۵ مورد شکایت که ۱۳۷۷ مورد مستقیم توسط شهروندان در سامانه وارد شده است به طوری که ۵۵ درصد گزارش بازرسان، ۵۱ مورد مراجعه حضوری، ۳۴ مورد نامه‌های پستی، ۱۴ مورد دریافتی از فکس، ۱۸ مورد موارد مهم که از تلفن ۱۳۶ سازمان تماس گرفته شده است، ۴ مورد دریافتی از طریق خود سازمان و ۵ مورد هم به دستور رئیس سازمان و ۱۶۳ مورد هم توسط ستاد خبری استان گزارش شده است.

عشقی ادامه داد: ۷۲ مورد از شکایات ارسال شده به اداره بازرسی استان مرکزی به تشکیل پرونده منجر شده است. این تعداد از گزارشات که به سایت ارسال می‌شود، نماینده‌ای حضور دارد که به رسیدگی شکایات می‌پردازد. ۵۳۵ مورد از این شکایات به دستگاه‌های اجرایی مورد شکایت ارسال شده که ۲۶۵ مورد آن با دلایلی پذیرفته نشده است و در ۳۶ مورد، توسط دستگاه قضا مورد تاکید قرار گرفته است.

وی در پایان افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون با شماره ۱۳۶ این اداره ۴۸۰۰ مورد تماس حاصل شده است. آمار شکایات نسبت به مشابه سال گذشته ۵۰ درصد و اعلامات ۲ درصد افزایش داشته است. همچنین ۱۲۵ بازرس افتخاری در سازمان بازرسی کل کشور وجود دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *