چرخ دیپلماسی اقتصادی در «پسا خروج» چرخید/ از اروپا تا آمریکای جنوبی

10:37 - 12 تير 1397
کد خبر: ۴۳۳۱۹۲
دسته بندی: سیاست
آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آن‌ها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید؛ تا نتیجه‌اش را ببینید.

چرخ دیپلماسی اقتصادی دولت در «پسا خروج» چرخید/ از اروپا تا آمریکای جنوبیبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، با خروج آمریکا از برجام و آغاز تحریم‌های یکجانبه این کشور علیه مردم ایران که در تاریخ‌های ۱۳ مرداد و ۱۳ آبان بسته‌های مرتبط با آن اجرایی خواهد شد، تحرکات دیپلماتیک دولتمردان نیز با هدف به حداقل رساندن آسیب‌های تحریمی صادره از واشنگتن شدت گرفته است.

روحانی در قلب اروپا
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته – دوشنبه- تهران را به مقصد دو کشور اروپایی اتریش و سوئیس ترک کرد. در این سفر، یک هیئت به همراه رئیس‌جمهور اعم از تجار و بازرگانان حضور دارد.

روحانی پیش از ترک ایران در فرودگاه مهرآباد گفت که اروپایی‌ها بناست در روز‌های آینده بسته پیشنهادی خود را جهت حفظ برجام ارائه کنند از همین رو سفر به دو کشور اتریش و سوییس فرصتی است تا در مورد آینده برجام و بسته پیشنهادی اروپایی‌ها در این رابطه مذاکراتی صورت دهیم؛ بویژه آنکه از روز یکشنبه ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا بر عهده اتریش گذاشته شده است.

تهدید نفتی روحانی
رئیس‌جمهور همچنین پس از ورود به برن در جمع ایرانیان مقیم سوییس تلویحا آمریکایی‌های مصمم به تحریم ملت ایران را تهدید کرد و گفت که «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آن‌ها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید؛ تا نتیجه‌اش را ببینید».

روحانی همچنین در هتل محل اقامتش در سوییس با «الن برسه» رئیس‌جمهور این کشور نیز دیداری خصوصی برگزار کرد و به این مقام سوییسی گفت که ایران هرگز آغازگر تنش در منطقه نبوده و سیاست تهران همکاری و دوستی با همسایگان است.

سفر غیرمنتظره ظریف به عمان
اما یک روز قبل از عزیمت روحانی به سوییس، یعنی در روز یکشنبه – ۱۰ تیر -، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در سفری غیرمنتظره و در چارچوب مشورت‌های منظم دوجانبه تهران را به مقصد مسقط پایتخت عمان ترک کرد و با «یوسف بن علوی» همتای عمانی‌اش پیرامون مسائل منطقه‌ای گفتگو و تبادل نظر کرد.

حضور سرمدی به عنوان فرستاده ویژه در بولیوی و ونزوئلا
در روز دوشنبه هفته گذشته –۴ تیر - مرتضی سرمدی قائم مقام وزارت امور خارجه و فرستاده ویژه رئیس‌جمهور، با «اوو مورالس آیما»، رئیس‌جمهور دولت چندملیتی بولیوی، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، سرمدی ضمن تسلیم پیام کتبی رئیس‌جمهوری کشورمان در خصوص خروج غیرقانونی آمریکا از برجام به رئیس‌جمهور بولیوی، از مواضع شجاعانه مورالس در قبال خروج آمریکا از این توافق قدردانی کرد.

سرمدی پس از بولیوی راهی ونزوئلا دیگر کشور منطقه آمریکای جنوبی شد و در روز شنبه – ۹ تیر- با «خورخه آرائاسا» وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

سرمدی در این دیدار با اشاره به مناسبات عالی تهران و کاراکاس و رایزنی طرفین در خصوص مسائل و موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، ضمن تقبیح سیاست‌های یک‌جانبه گرایانه دولت آمریکا، پشت کردن این کشور به تعهدات و پیمان‌های مختلف بین‌المللی از جمله خروج از برجام را نشانه‌ای از سیاست‌های سلطه جویانه این کشور و تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی دانست و بر لزوم هماهنگی کشور‌های پیشرو در مقابله با سیاست‌های آمریکا و همراه کردن سایر کشور‌ها در این مسیر تأکید کرد.

قائم‌مقام وزیر امور خارجه و فرستاده ویژه رئیس‌جمهور در ادامه دیدار‌های خود در ونزوئلا روز یکشنبه – ۱۰ تیر- با رئیس‌جمهور و رئیس مجلس قانون اساسی این کشور دیدار و در خصوص روابط دو جانبه و مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

حضور انصاری به عنوان فرستاده ویژه در برزیل و شیلی
غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دیگر فرستاده ویژه رئیس‌جمهور بود که با توجه به شرایط موجود و تشدید دشمنی آمریکا علیه مردم ایران عازم منطقه آمریکای جنوبی شد. وی در روز پنجشنبه – ۷ تیر- با وزیر امور خارجه برزیل دیدار کرد و در این دیدار پیام شفاهی حسن روحانی خطاب به رئیس‌جمهور برزیل در خصوص برجام را ابلاغ کرد.

انصاری پس از برزیل راهی شیلی دیگر کشور منطقه آمریکای جنوبی شد و با «روبرتو آمپوئرو» وزیر خارجه این کشور دیدار و پیام شفاهی حسن روحانی به رئیس‌جمهور شیلی را به وی ابلاغ کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *