4 راهکار پیشگیری از وبا؛ چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؟
آمیتیس رمضانی در گفتوگو با میزان در خصوص بیماری وبا گفت: وبا یک بیماری باکتریایی است که به بیشتر به سبب مصرف آب و مواد غذایی آلوده انتقال پیدا میکند و از این رو به طور کلی افرادی که بهداشت فردیشان را کمتر رعایت میکنند و کمتر اقدام به شستوشوی دستهایشان میکنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه همچنین مصرف میوهها و سبزیهایی به خوبی شسته و ضدعفونی نشده باشد میتواند ابتلا به این بیماری را به همراه داشته باشد، ادامه داد: فصل بروز بیماری وبا در تابستان است و به طور کلی اغلب بیماریهای گوارشی که اسهال و استفراغ را به همراه دارند در فصل گرما بروز پیدا میکنند.
این متخصص بیماریهای عفونی توضیح داد: برخی از بیماریهای گوارشی که هم اکنون شاهد آن هستیم به دلیل نروویروسها و برخی به سبب کووید بروز پیدا میکند و همچنین مواردی از وبا که هر سال در فصل گرم با آن مواجه هستیم هم گزارش شده است.
کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی بیماریهای عفونی را افزایش داده است
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان این نکته که به طور کلی از زمانی که رعایت شیوهنامههای بهداشتی به سبب پایدار شدن وضعیت کووید در کشور کاهش یافته بیماریهای عفونی و گوارشی افزایش پیدا کرده است، افزود: یکی از مهمترین موارد در پیشگیری از بیماریهای عفونی و گوارشی از جمله مشکلات گوارشی ویروسی، کووید و وبا شستوشسوی دستها یا با مایع و یا با الکل است که سبب کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی کم شده و از این رو در حال حاضر بیشتر با این بیماریها رو به رو هستیم.
وی با اشاره به اینکه طی 2 سال و نیم گذشته که با بیماری کرونا مواجه بودیم به سبب رعایت بیشتر شیوهنامههای بهداشتی موارد ابتلا به بیماریها کاهش یافته بود، متذکر شد: شستوشوی مرتب دستها، ضدعفونی کردن میوهها و سبزیها، مصرف مواد غذایی که از پاکیزگی آن مطمئن هستیم و رعایت بهداشت فردی میتواند در پیشگیری از بیماری وبا موثر باشد.
وضعیت وبا در کشور
این پزشک متخصص در رابطه با وضعیت وبا در کشور ما اظهار کرد: چند مورد مشکوک به این بیماری در کشور ما گزارش شده اما ابتلای آنها قطعی نشده است ولی به طور کلی با توجه کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی و قرار داشتن در فصل گرم سال احتمال بروز این بیماری وجود دارد و از این رو باید باید شستشوی دستها و ضدعفونی کردن میوهها و سبزیها جدی گرفته شود.
انتهای پیام/